Stoiximan Super League

Μαθήματα διαχείρισης από Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα στρώνεται στη δουλειά με τους παίκτες του στην ΑΕΚ εν όψει playoffs και της πρεμιέρας με Παναθηναϊκό. Πού θα εστιάσει.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο φινάλε της κανονικής περιόδου πίκρανε την ομάδα της ΑΕΚ και τον κόσμο της, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα την υποδέχτηκε ψύχραιμα. Ο Αργεντινός προπονητής θέλει να αξιοποιήσει αυτό το πάθημα για να γίνει μάθημα για την ομάδα του εν όψει των playoffs που αρχίζουν την Κυριακή με ένα πολύ μεγάλο ματς, αυτό απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στην Opap Arena.

Η «Ένωση» για πολλοστή φορά την τρέχουσα σεζόν αντιδρά λανθασμένα όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή μιας αναμέτρησης. Συνέβη απέναντι στον Βόλο στη Ριζούπολη, απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννινα (2-1), απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-0) και απέναντι στον Ολυμπιακό προχθές (1-3). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν μια… πρεμούρα να ισοφαρίσουν άμεσα, έπαιξαν με αφέλεια και με εξαίρεση το παιχνίδι στην έδρα τους, τελικά δέχτηκαν ξανά γκολ χάνοντας το παιχνίδι. Μόνο απέναντι στον Ιωνικό μπόρεσε η ΑΕΚ να γυρίσει παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ (1-2).

Ο Ματίας Αλμέιδα, που συνομίλησε για ώρες με τους συνεργάτες του μετά το τελευταίο ματς, είναι αποφασισμένος να δουλέψει πάνω σε αυτό το κομμάτι, ώστε η ομάδα του να αντιδρά καλύτερα όταν ένα παιχνίδι στραβώνει. Γιατί στα playoffs, όπου το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι τόσο ψηλό, πιθανώς να υπάρξουν φορές που η «Ένωση» θα κληθεί να κυνηγήσει στο σκορ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιδράσει σπασμωδικά. Θα χρειαστεί περισσότερη συγκέντρωση, μεγαλύτερη σύνεση και όχι... φουλ επίθεση όταν θα υπάρχει χρόνος για να γυρίσει το ματς.

Η προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό αρχίζει από σήμερα με μοναδικό πρόβλημα τον τιμωρημένο Ντομαγκόι Βίντα. Ο Σίμος Μήτογλου είναι το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Κροάτη στόπερ στο πλευρό του Αρόλντ Μουκουντί. Χρόνο συμμετοχής είναι πλέον έτοιμος να πάρει μετά τον τραυματισμό του στο Μουντιάλ και ο Μιλάντ Μοχαμάντι, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι σε θέση να βγάλει 90λεπτο μετά τη συμμετοχή του στο τελευταίο ημίωρο του ντέρμπι της Κυριακής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x