Stoiximan Super League

Μοίρασε χαμόγελα η ΑΕΚ στο φιλικό με τη Φόλενταμ!

Νίκη και στο 2ο φιλικό για την ΑΕΚ, με την «Ένωση» να επικρατεί 2-1 με ανατροπή επί της Φόλενταμ. Εξαιρετικά στοιχεία μετά το 10' από τον «δικέφαλο», με τους Αραούχο και Κοσίδη (πεν.) να σκοράρουν.

Φιλική νίκη και πολύ καλά στοιχεία από την ΑΕΚ στον... μαραθώνιο με τη Φόλενταμ. Η «Ένωση» επικράτησε 2-1 -με ανατροπή- στο δεύτερο παιχνίδι της κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της (μετά το 2-0 επί της Γκενκ) και μοίρασε χαμόγελα! Σ' ένα ματς που διήρκησε τέσσερα 25λεπτα, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων.

Εάν και άρχισε νωθρά με ατομικά λάθη -λόγω ενός τέτοιου έμεινε πίσω στο 4'- μετά το 10' φόρτσαρε κι έβγαλε επί χόρτου στοιχεία που δουλεύει και θέλει να βλέπει ο Ματίας Αλμέιδα: Πρέσινγκ, ανακτήσεις, γρήγορη ανάπτυξη, καλή κυκλοφορία και συγκέντρωση στην άμυνα, μεταξύ αυτών.

Εξάλλου, αμφότερα τα τέρματά της προήλθαν από πίεση ψηλά, με τον Αραούχο να ισοφαρίζει στο 32' και τον Κοσίδη στο 72' να διαμορφώνει το 1-2 με εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Φράνσον). Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών και για άλλα γκολ, αλλά ήταν άστοχοι (δεν εκμεταλλεύτηκαν και τις αρκετές τους στατικές φάσεις).



Στο... μυαλό του κόουτς:

Ο Ματίας Αλμέιδα παρουσίασε δύο διαφορετικές ενδεκάδες (η αλλαγή έγινε στο τρίτο 25λεπτο) και συστήματα.

Για την πρώτη χρησιμοποίησε το 3-4-2-1 που είχε δοκιμάσει στη χθεσινή προπόνηση. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αθανασιάδης, με την τριάδα των στόπερ να συνθέτουν (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Μήτογλου, Σιμάνσκι και Τζαβέλλας. Ο Τσούμπερ πήρε όλη την αριστερή πλευρά και ο Γκαρσία τη δεξιά. Οι Γιόνσον και Πινέδα ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, ενώ οι Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Αραούχο.

Να σημειωθεί ότι Ρότα δεν αγωνίστηκε (είχε δοκιμαστεί με τους «βασικούς») -καθώς η γυναίκα του γέννησε- με αποτέλεσμα να αποχωρήσει προσωρινά από την Ολλανδία.

Στο τρίτο 25λεπτο ο Αργεντινός τεχνικός άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2. Την εστία υπερασπίστηκε ο Στάνκοβιτς. Τριάδα στα στόπερ οι Ραντόνια, Κορνέζος και Χατζισαφί, ενώ η αντίστοιχη στα χαφ αποτελούταν από τους Φράνσον, Μουστακόπουλο και Μιτάι. Ως δεξί φουλ-μπακ τοποθετήθηκε ο Άμραμπατ και ως αριστερό ο Μοχαμάντι. Δίδυμο στην επίθεση οι Γιούσης και Κοσίδης.

Το ματς:

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ωστόσο, το πρώτο δεκάλεπτο «στιγματίστηκε» από τα ατομικά λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες της. Στο 4' ο -πιεζόμενος- Αθανασιάδης απομάκρυνε πάνω στον Αντενούτσι, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας. Μάλιστα, στο 9' οι Ολλανδοί θα μπορούσαν να είχαν κάνει και το 2-0, ύστερα από... στρώσιμο του Τζαβέλλα. Ο Αντενούτσι έγινε δέκτης της μπάλας, την κουβάλησε, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.





Από πλευράς ΑΕΚ, οι Τσούμπερ και Λιβάι ήταν εξ αρχής αρκετά δραστήριοι. Στοιχείο που από το 10' κι έπειτα συνδυάστηκε και με το... φορτσάρισμα της «Ένωσης». Οι «κιτρινόμαυροι» βελτιώθηκαν αμυντικά, ενώ άρχισαν να απειλούν. Στο 16' οι Αραούχο και Γκατσίνοβιτς έκρυψαν την μπάλα παίζοντας το 1-2, με τον Αργεντινό φορ να εκτελεί από δύσκολη γωνία (κέρδος του το κόρνερ). Στο 20' το δυνατό σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Τσούμπερ μπλοκαρίστηκε από τον Στάνκοβιτς, ενώ στο 25' το μονοκόμματο τελείωμα του Αραούχο (ύστερα από ωραία ανάπτυξη και γύρισμα του Γιόνσον) έφυγε έξω. Στα αρνητικά για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα το ότι δεν αξιοποίησε τις στατικές φάσεις (εν αντιθέσει με το προηγούμενο φιλικό με την Γκενκ).



Η Φόλενταμ άρχισε με σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο 25λεπτο, με τον Μίεχαμ να πιάνει ολομόναχος το πλασέ που κατέληξε ελάχιστα έξω από την εστία.

Παρόλα αυτά, εν συνεχεία η ΑΕΚ έβγαλε επί χόρτου στοιχεία που δουλεύει και θέλει να βλέπει από τους παίκτες του ο Αργεντινός τεχνικός: Ασφυκτική πίεση, ανακτήσεις, γρήγορη ανάπτυξη και καλή κυκλοφορία, καθώς και συγκέντρωση στην άμυνα. Όλα αυτά αυτά μετουσιώθηκαν και σε πλήθος τελικών προσπαθειών και φυσικά και σε γκολ.

Στο 31' η προβολή του Πινέδα δεν βρήκε στόχο. Ωστόσο, στο 32' ο Λιβάι πίεσε πολύ ψηλά, οδήγησε σε λάθος τον Στάνκοβιτς, με τον Αραούχο να επωφελείται, να τσιμπά την μπάλα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.



Back-to-back έκτοτε οι ευκαιρίες. Στο 34ο λεπτό ο Αραούχο είχε δύο στιγμές. Αρχικά, ο Στάνκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά το τρομερό εναέριο σουτ που έπιασε ο Αργεντινός φορ, το τελείωμα του οποίου εν συνεχεία πέρασε άουτ.



Οι φάσεις για την ΑΕΚ συνεχίστηκαν. Ωραίος ελιγμός και μακρινό σουτ του Πινέδα (έφυγε δίπλα από το δεξί «παραθυράκι») στο 37', τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ (έδιωξε με υπερένταση ο Στάνκοβιτς) στο 42', με τους Πινέδα και Μάνταλο να απειλούν στο 43'.



Ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα αλλά και το σύστημα στο δεύτερο ημίχρονο (τρίτο 25λεπτο). Η ΑΕΚ συνέχισε να μην απειλείται, ενώ σχεδόν ό, τι καλό έβγαλε μπροστά προήλθε από πρέσινγκ. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών της ο Γιούσης.

Στο 58' η απευθείας εκτέλεση του Γιούση κόντραρε στο τείχος και μπλοκαρίστηκε. Ο Έλληνας άσος βρέθηκε σε περίοπτη θέση στο 61', όμως του έφυγε το κοντρόλ πριν προλάβει να απειλήσει, ενώ η προβολή του στο 67' -μετά τη σέντρα-ξυραφιά του Μοχαμάντι- δεν βρήκε στόχο.

Ο Γιούσης ήταν εκείνος που στο 71' έστρωσε στον Μουστακόπουλο, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Για να φτάσουμε στο 72', όταν ο Φράνσον πίεσε ψηλά, έκλεψε κι ανατράπηκε εντός περιοχής. Η παράβαση δόθηκε, με τον Κοσίδη να εκτελεί στην κάτω δεξιά γωνία και να γράφει το 2-1 για την ΑΕΚ.



Λίγες οι φάσεις στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης. Οι σημαντικότερες είχαν εκ νέου πρωταγωνιστή του Γιούση. Στο 86' ο Μουστακόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, με τον νεαρό άσο να βάζει το πόδι του και να στέλνει την μπάλα άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το τελείωμά του στο 91', ύστερα από το ωραίο μπάσιμο του Τζούντα Γκαρσία (ο οποίος πέρασε αντί του Φράνσον στο 90') και το στρώσιμο που του έκανε. Έτσι, το 2-1 υπέρ της ΑΕΚ παρέμεινε μέχρι και το τέλος.


Οι συνθέσεις της ΑΕΚ:

1ο και 2ο 25λεπτο (3-4-1-2): Αθανασιάδης - Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας - Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Γιόνσον, Τσούμπερ - Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος - Αραούχο.

3ο και 4ο 25λεπτο (3-5-2): Στάνκοβιτς - Ραντόνια, Κορνέζος, Χατζισαφί - Άμραμπατ, Φράνσον (90' Τζούντα Γκαρσία), Μουστακόπουλος, Μιτάι, Μοχαμάντι - Γιούσης, Κοσίδης.

Δείτε εδώ το live της φιλικής αναμέτρησης Φόλενταμ-ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x