Stoiximan Super League

ΑΕΚ… απόλαυση, «κατάπιε» τον Παναιτωλικό!

Η ΑΕΚ έπαιξε μπαλάρα ανά μεγάλα διαστήματα, δεν μάσησε από το γκολ του Παναιτωλικού και με όλη της την τετράδα μπροστά (Αραούχο, Γκαρσία, Πινέδα και Άμραμπατ) να σκοράρει, νίκησε 4-1 και συνεχίζει!

«Κατάπιε» τον Παναιτωλικό και συνεχίζει η ΑΕΚ! Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα -ο οποίος αποθεώθηκε πολλάκις από τους φίλους του «δικεφάλου»- έπαιξε και πάλι τρομερό ποδόσφαιρο και επικράτησε 4-1 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League 1. Έτσι, έκανε το 9/9 στην OPAP Arena και μείωσε στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό περιμένοντας τον αγώνα του με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Για την «Ένωση» σκόραρε όλη της η τετράδα μπροστά, με τους Αραούχο (13') και Γκαρσία (35') να της δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων και τον δεύτερο να φτάνει τα δέκα και να ανεβαίνει στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον Καρέλη.

Ο Πέδρο μείωσε στο 39' με εκτέλεση πέναλτι, στο δεύτερο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» δεν… μάσησαν, μπήκαν φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος και με τα δύο γρήγορα τέρματα των Πινέδα (51') και Άμραμπατ (55') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ που φαντάζει φτωχό βάσει των ευκαιριών τους.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Πινέδα, από κοντά οι Χατζισαφί και Άμραμπατ, αλλά και άλλοι! Στους 19 βαθμούς και στο -7 από εξάδα παρέμεινε ο Παναιτωλικός, ο οποίος δέχτηκε σε δεύτερη σερί αναμέτρηση τέσσερα γκολ (μετά από εκείνη με τον ΟΦΗ).



Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με το κλασικό της 4-4-1-1 και μία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (Ρότα αντί Σιντιμπέ). Ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία, με τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χατζισαφί στο αριστερό και τους Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας. Δίδυμο στα κεντρικά χαφ οι Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Πινέδα αριστερά (να αλλάζει θέση με τον Αραούχο) και τον Άμραμπατ δεξιά. Πίσω από τον Γκαρσία, ο Αραούχο.

Από την άλλη, ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε για τον Παναιτωλικό ένα 4-3-3. Στο τέρμα ο Ανέστης, με τους Αποστολάκη, Λάρσον, Μλάτεν και Χατζηθεοδωρίδη να συνθέτουν την άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά. Στο κέντρο ήταν οι Μάρτενσον, Χουχούμης και Ντίας, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Κολοβός, Ξενιτίδης και Πέδρο.

Να σημειωθεί ότι στο 19' ο Αποστολάκης έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Λιάβα να περνά στη θέση του.

Το ματς:

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να είναι καλά οργανωμένος. Ωστόσο, πολύ γρήγορα η «Ένωση» πήρε τα ηνία. Πρώτη στιγμή με το σουτ του Γκαρσία (6') από το όριο της περιοχής να κοντράρει, ενώ στο 10' ο Ανέστης απέκρουσε την κεφαλιά του Πινέδα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι «κιτρινόμαυροι» -με συνεχείς ανακτήσεις της μπάλας- είχαν κλείσει από νωρίς στα καρέ του τον Παναιτωλικό, επιχειρώντας με ωραίες συνεργασίες και από τις δύο πλευρές -κυρίως όμως από αριστερά με Πινέδα-Χατζισαφί.

Εντέλει, η ΑΕΚ βρήκε το γρήγορο γκολ, στο 13': Προσπάθεια από αριστερά, ο Χατζηθεοδωρίδης απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Αραούχο με μονοκόμματη σουτάρα με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία, για το 5ο του τέρμα στη σεζόν. Όπως είναι φυσιολογικό, ο Αργεντινός άσος γνώρισε την αποθέωση απ' όλο το γήπεδο.





Όπως συνηθίζει, η ΑΕΚ έψαξε άμεσα και το δεύτερο γκολ, με τον Αραούχο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεών της. Στο 22' ακόμα ένα μονοκόμματο σουτ του -μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σιμάνσκι στην πλάτη της άμυνας- δεν βρήκε στόχο, όπως συνέβη και με το φιλόδοξο ψαλιδάκι που έπιασε στο 28'. Εν συνεχεία, στο 31', ο Ανέστης έβαλε «στοπ» στη (διπλή) προσπάθεια του Πινέδα.

Για να φτάσουμε στο 35' και στο 2-0. Και πάλι ωραία συνδυαστική ενέργεια από τα αριστερά, σέντρα του -πολύ δραστήριου- Χατζισαφί, κεφαλιά του Λιβάι ανάμεσα σε δύο παίκτες από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα στα δίχτυα!



Παρόλα αυτά, ο Παναιτωλικός αντέδρασε άμεσα. Στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή που απείλησε την άμυνα των γηπεδούχων, ο Χουχούμης σέντραρε, με την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Ρότα. Ο Χρήστος Βεργέτης έδειξε το σημείο του πέναλτι, ο Πέδρο αντιπαρήλθε τον εκκωφαντικό θόρυβο από την εξέδρα και μείωσε σε 2-1 με ψύχραιμη εκτέλεση.



Παρά τις μεγάλες ευκαιρίες του «δικεφάλου» με Άμραμπατ (41') και Πινέδα (42'), αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο, σκορ που αδικούσε την εμφάνιση των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος όχι μόνο ψύχραιμη (από το γκολ που είχε δεχτεί) αλλά και με το πόδι στο... γκάζι! Κάτι που εξαργύρωσε άμεσα με δύο ακόμα τέρματα που καθάρισαν το ματς. Στο 51' ο Πινέδα έγραψε το 3-1 με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από σέντρα του Άμραμπατ (φάση παρόμοια με το πρώτο μέρος), ενώ στο 55' ο «δικέφαλος» έτρεξε εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Λιβάι να σπάει στον Άμραμπατ που με διαγώνιο τελείωμα προσέθεσε και εκείνος το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.





Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης και «κατάπιναν» τον Παναιτωλικό. Το γήπεδο... κόχλαζε, με τον κόσμο να αποθεώνει τον Αλμέιδα και να ζητά το νταμπλ!

Στο 63' ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Κολοβό, ενώ στο 72' ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την τετράδα μπροστά (Τσούμπερ, Φαν Βέερτ, Μάνταλος και Φερνάντες στις θέσεις των Πινέδα, Άμραμπατ, Γκαρσία και Αραούχο).



Στο 76' ο Ρότα βρέθηκε φάτσα με την εστία, αλλά ο Ανέστης του είπε «όχι». Ακόμα τρεις μεγάλες στιγμές για την ΑΕΚ μέχρι το φινάλε, με Τσούμπερ (84'), Γιόνσον (90'+1') και Φαν Βέερτ (90'+3'), με την μπάλα να μην μπαίνει στα δίχτυα και το ματς να ολοκληρώνεται στο 4-1.

ΜVP: Μέσα σ' όλα τα γκολ της ΑΕΚ, ενώ πέτυχε και ένα! Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Πινέδα που δείχνει ότι -με την τρομερή ποιότητά του- μπορεί να ανταπεξέλθει και ως αντι-Γκατσίνοβιτς στα αριστερά. Άλλαζε θέσεις με Αραούχο, συνέκλινε, πατούσε περιοχή, δημιουργούσε και σκόραρε. Όλα αυτά στο επιθετικό κομμάτι, καθώς βοηθούσε και πίσω (εάν και από δική του απώλεια κατοχής ξεκινά η φάση του πέναλτι για τον Παναιτωλικό). Τι άλλο να κάνει; Από κοντά βέβαια κινήθηκαν κι άλλοι παίκτες του «δικεφάλου», όπως οι Χατζισαφί και Άμραμπατ.

Η σφυρίχτρα: Σωστή η απόφαση για το πέναλτι του Παναιτωλικού, με το χέρι του Ρότα να είναι απλωμένο. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε σε μια πτώση εντός περιοχής του Λιβάι στο 33', χωρίς ωστόσο να φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Αντίθετα, οι φωνές της για κάποια σφυρίγματα του Χρήστου Βεργέτη εκτός περιοχής ήταν δικαιολογημένες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί - Άμραμπατ (72' Φερνάντες), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (72' Τσούμπερ) - Λιβάι Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ), Αραούχο (72' Μάνταλος).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης - Αποστολάκης (19' Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73' Μόρσεϊ) - Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας (73' Μπουζούκης) - Ξενιτίδης (64' Σενγκέλια), Κολοβός (64' Μαλής), Πέδρο.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.



Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης
Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος, Αντώνιος Σινιοράκης
4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης
VAR: Αθανάσιος Τζήλος, Κωνσταντίνος Δάλλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x