Stoiximan Super League

Αιχμές «μικρομετόχων» για την υπόθεση Ψωμιάδη

Επιμονή στο πλάνο για βιώσιμη ΑΕΚ στην Β’Εθνική εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Ένωση φίλων ΑΕΚ,κατηγορώντας τον δικηγόρο της ΠΑΕ στην υπόθεση Ψωμιάδη,Χάρη Οικονομόπουλο,για λάθος χειρισμούς.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, τα μέλη της Ανεξάρτητης Ένωσης φίλων ΑΕΚ τονίζουν πως με την εκχώρηση προς το Δημόσιο των επιδικασμένων 44εκατ. ευρώ από την υπόθεση Ψωμιάδη, τότε το χρέος που θα μείνει στην… πλάτη της «Ένωσης» θα είναι μικρό, συνεπώς και βιώσιμο.

Γι’αυτό το λόγο κατηγορούν ευθέως τον δικηγόρο, Χάρη Οικονομόπουλο, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση καθώς θεωρούν δεδομένο πως σε ενδεχόμενη πτώση της ΑΕΚ στη Football League 2 τα χρήματα από τον Ψωμιάδη θα χαθούν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


«Βαρεθήκαμε να μας εμπαίζουν διάφοροι επιτήδειοι και γι' αυτό αποφασίσαμε να ξεφύγουμε από την απάθεια και την παθητική απραξία που ισοδυναμεί με συνενοχή και να προσπαθήσουμε να «ξυπνήσουμε» τους φιλάθλους μας που έχουν απομακρυνθεί αγανακτισμένοι από την Α.Ε.Κ Δεν είμαστε παράγοντες, επενδυτές, μάνατζερ κ.λπ. της ομάδας μας και ούτε επιδιώκουμε να την διοικήσουμε. Δεν θέλουμε καρέκλες, όπως μας κατηγορούν. Όποιοι επιδιώκουν καρέκλες αποβάλλονται από την Ένωσή μας. Είμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι γιατί δεν έχουμε αφεντικό να μας πληρώνει.

Μέσα στα πιο πάνω πλαίσια, από έτους και πλέον, προτείναμε, γραπτά και προφορικά στις γενικές συνελεύσεις της ΠΑΕ, την εκχώρηση προς το Δημόσιο, μέρους της τελεσίδικα επιδικασμένης με την υπ' αριθμ. 880/2008 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απαίτησης της Π.Α.Ε κατά των Μάκη Ψωμιάδη, Χαριλάου Ψωμιάδη του Παν. και Χαριλάου Ψωμιάδη του Γεωργίου, ποσού (κατά την απόφαση) 44 εκ ευρώ πλέον τόκων. Ήτοι, εκ του άνω ποσού, να εκχωρηθεί στο Ελληνικό Δημόσιο ποσό τουλάχιστον 20 εκ ευρώ, ώστε να καλυφθούν τόσο οι οφειλές της ΠΑΕ στην Εφορία γενικώς όσο και οι υπολειπόμενες δόσεις του αρ. 44.

Έτσι, η ΠΑΕ θα μείωνε, αφενός τις οφειλές της, σε αποδεκτό και διαχειρίσιμο μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 7), αφετέρου δε παράλληλα θα πληρώνονταν οι δόσεις του αρ. 44 ώστε και κανένας διοικητικός παράγοντας να μην έφερε ευθύνες. Αυτονόητη συνέπεια θα ήταν η ελκυστικότητα της ΠΑΕ σε όποιον ήθελε αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Ακόμα και με τα πρόσφατα δεδομένα του υποβιβασμού της ομάδας, οποιοσδήποτε ήθελε, θα μπορούσε να «τρέξει» την ΠΑΕ από τη Β' εθνική και όχι από την (πρώην) Γ΄, ώστε να μην χαθεί ένας ακόμη χρόνος για την επιστροφή στη Super League.

Η άποψη ότι το Δημόσιο δεν θα δεχθεί την εκχώρηση αυτή είναι πλέον απατηλή καθότι με τον τρόπο που έχουμε προτείνει, το δημόσιο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ από τις περιστάσεις να δεχθεί, καθότι πιθανότατη πτώση της ΑΕΚ στην (πρώην) Γ' εθνική κατηγορία σημαίνει πλήρη διαγραφή του χρέους εις τρόπον ώστε ο αρνηθείς (υπουργός ή έφορος) να δύναται να κατηγορηθεί ως υπαίτιος απώλειας εσόδων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Άμεσα πρέπει η ΠΑΕ να προτείνει εγγράφως στο Υπ. Οικονομικών την εκχώρηση, απαιτώντας γραπτή απάντηση (ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του).

Το γιατί η πρότασή μας αυτή δεν έχει γίνει πρακτική της ΠΑΕ μέχρι τώρα, ίσως εξηγείται από τα παρακάτω γεγονότα. Ειδικότερα:

Πρόσφατα, μέλη μας σε σχετικές συζητήσεις για τον εκούσιο υποβιβασμό της ομάδας στη (πρώην) Γ΄ κατηγορία, διετύπωσαν τον προβληματισμό τι θα γίνει αν η Π.Α.Ε., μετά τη λύση ή τον υποβιβασμό της, τεθεί σε εκκαθάριση, όπως κάθε ανώνυμη εταιρεία, η οποία όμως εκκαθάριση, σύμφωνα με διάταξη νόμου που συμπεριελήφθη στο άρθρο 44Α του πρόσφατου Ν.4115/2013, θα πρέπει απαραιτήτως να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου από της λύσεως, αντί των τριάντα μηνών που προέβλεπε ο αθλητικός νόμος. Ως γνωστό μετά το πέρας της εκκαθαρίσεως το νομικό πρόσωπο της Π.Α.Ε. παύει να υπάρχει και τίθενται τα ερωτήματα. Ποιος θα εκπροσωπεί και θα νομιμοποιεί την Π.Α.Ε. στις δίκες κατά Ψωμιάδη; Ποια Γ.Σ. μετόχων θα αποφασίσει συμβιβασμό; Μήπως υπάρχει μεθόδευση απαλλαγής Ψωμιάδη από τις υποχρεώσεις του; Μήπως γίνουν συμβιβασμοί κάτω από το τραπέζι; Είναι ηθικό να χάσει η Πολιτεία ποσό 20 εκ ευρώ τουλάχιστον από φόρους με περίεργες, προς το παρόν, μεθοδεύσεις όταν ο λαός μας στενάζει από τους δυσβάσταχτους φόρους ενώ θα μπορούσε να τα εισπράξει;

Και ω του θαύματος, τον προβληματισμό μας και την απορία μας περί της συμπεριφοράς της ΠΑΕ ως προς την εκχώρηση, μας έλυσε ο δικηγόρος Χ. Οικονομόπουλος με δηλώσεις του που καταχωρήθηκαν προ ημερών με πηχυαία γράμματα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ με τίτλο ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, το σενάριο αυτό ...δεν παίζει, «...... η όλη φημολογία περί άφεσης αμαρτιών για τον κατηγορούμενο σε περίπτωση πτώχευσης είναι μία ανοησία !!! Δεν αποκλείω μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα στη διάδοση τέτοιων ψευδών πληροφοριών...!!!»

Και εξηγεί, στη συνέχεια, ο Χ. Οικονομόπουλος γιατί δεν χάνονται τα χρήματα ως εξής:

«Υπάρχει συγκεκριμένη τροποποίηση του καταστατικού η οποία έχει ψηφιστεί από τη Γ.Σ. των μετόχων. Βάσει αυτής προβλέπεται η εξής ξεκάθαρη διαδικασία. Ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας αναλαμβάνω την εκκαθάριση της .απαιτήσεως και τακτοποιούνται οι οφειλές προς το δημόσιο... έπειτα, σειρά έχουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους, πιστωτές, προμηθευτές κ.λ.π. Βέβαια, στην απαρίθμηση των οφειλών δεν αναφέρει και το εργολαβικό του αντάλλαγμα, για τις δίκες, το οποίο, κατά δήλωσή του, στο παρελθόν, αλλά και σύμφωνα με το Δικηγορικό Κώδικα, ανέρχεται σε 20% επί της απαιτήσεως κατά Ψωμιάδη.

Λοιπόν! Καταλάβατε τι ομολογεί ο Χ. Οικονομόπουλος; Η Π.Α.Ε δεν διαχειρίζεται και δεν εξουσιάζει την απαίτησή της κατά Ψωμιάδη γιατί την έχει εκχωρήσει σε ιδιώτη, ήτοι στον κ. Οικονομόπουλο. Γι' αυτό, λοιπόν, ας πτωχεύσει η Π.Α.Ε. και ας πάει η ομάδα μας στη Γ΄ κατηγορία και ας παίζει « μαζί με το Αιγάλεω και την Προοδευτική». Τα λεφτά του Ψωμιάδη δεν χάνονται . Για ποιόν όμως;

Γι' αυτό το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. δεν απαντά στα συνεχή γραπτά και προφορικά αιτήματά μας για εκχώρηση μέρους της απαιτήσεως κατά Ψωμιάδη στο Δημόσιο. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει πλέον τη διαχείριση της απαιτήσεώς της.

Και ναι μεν υπάρχει απόφαση της Τακτικής Γ.Σ. της 28ης/12/2011, με την οποία επικυρώνεται, στην ουσία η από 5/6/2008 ανέκκλητη εντολή της Π.Α.Ε. προς τον κ. Οικονομόπουλο, αλλά στην απόφαση αυτή αντέδρασαν και μειοψήφησαν η Ερασιτεχνική (Πρόεδρος Θανάσης Μιχαήλ) και οι μικρομέτοχοι της Ένωσής μας, Πολιτόπουλος Ιωάν. & Αναστάσιος, Συναδινός, Παπατριανταφύλλου, Παρίσης, Χαμπάκης Πιλάλης, Ανατολιωτάκης Τριχιάς, Θεοδουλίδης, Κυριάκος και Αλέξ. Χήνας και Β. Καπετανόπουλος.

Έχουμε ζητήσει, στην προσεχή έκτακτη Γ.Σ. της ερχόμενης Τρίτης να μας χορηγηθούν αντίγραφα όλων των συμβάσεων που υπάρχουν μεταξύ Π.Α.Ε. και κ. Οικονομόπουλου, γιατί έχουμε την πληροφορία ότι, πλην του από 5/6/2008 συμφωνητικού (Πρόεδρος ο κ. Νικολαΐδης) υπάρχει και νεώτερο με υπογραφή του κ. Αδαμίδη. Αφού λάβουμε γνώση των συμφωνητικών αυτών θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα επί του θέματος αφού πιστεύουμε ότι ο Χ. Οικονομόπουλος, δεν ενεργεί φυσικά μόνος του αλλά εκτελεί συμφωνίες των εντολέων του γι' αυτό πήγε και στο Υπ. Οικονομικών πρόσφατα με τον κ. Νικολαΐδη (μικρομέτοχο πλέον) και όχι με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ που εκφράζει επίσημα το σύνολο της ΠΑΕ.

Αθήνα 10 Μαΐου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ

Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ

«Η ΑΕΚ μας ενώνει»

«Η Αλήθεια μας δυναμώνει»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x