Stoiximan Super League

Ανιγκό: «Υπερήφανος για την ομάδα, σαν γιος μου ο Ματιέ. Για τη νίκη στη Λεωφόρο»

Το σχόλιο του Ζοσέ Ανιγκό για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ και το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ζοσέ Ανιγκό εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ και στάθηκε στο πλάνο που είχε για το ματς.

Ο Γάλλος τεχνικός δήλωσε υπερήφανος για τους «ερυθρόλευκους», ενώ χαρακτήρισε ποδοσφαιρικό γιο του τον Βαλμπουενά, ενώ έδωσε σύνθημα νίκης στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (9/4, 21:00).

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
-Για τον ενθουσιασμό του Ολυμπιακού, την αυτοσυγκράτηση που έδειξε και το γεγονός ότι παραμένει ζωντανός για τον τίτλο: «Είναι αλήθεια, ήταν σημαντικό το γεγονός ότι αλλάξαμε τη διάθεσή μας και να δείξουμε χαρακτήρα μετά τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση με τον Άρη. Έπρεπε να βγάλουμε ενθουσιασμό στο παιχνίδι μας. Ήταν σημαντικό αυτό, είχαμε πλάνο. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, ήταν σημαντικό που αντέξαμε μετά το 0-1. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα. Το πλάνο ήταν να είμαστε συμπαγείς και να πιέζουμε ψηλά. Ήταν σημαντικό να συνεχίζουμε να πιέζουμε ψηλά και να έχουμε την ίδια πίστη».

-Για το τι είπε στους παίκτες και άλλαξε η διάθεση: «Είμαι καινούργιος ως προπονητής στον Ολυμπιακό, αλλά έχω 26 χρόνια εμπειρίας στη Μαρσέιγ είναι ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία και που έχει υψηλές απαιτήσεις. Ήμουν προετοιμασμένος. Πίστευα και έλεγα στους παίκτες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε να αλλάξουμε τη διάθεσή μας και ότι πρέπει να υπάρχει πίστη. Είμαι άνθρωπος με αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι πρέπει να παλεύουμε μέχρι τέλος. Οι ομάδες παίρνουν στοιχεία από τον χαρακτήρα του προπονητή τους και αυτό ήθελα να περάσω. Αυτό που είχαμε να κάνουμε ήταν να μείνουμε ήρεμοι και έπρεπε να το πράξουμε αυτό ακόμη και όταν χάναμε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Εδώ και δύο ημέρες προετοιμάζαμε την ομάδα επαγγελματικά».

-Για την έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Βαλπουενά στο αρχικό σχήμα: «Τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια στη Μαρσέιγ, του είχαν κάνει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. Εγώ ήμουν που τον έπεισα να έρθει στον Ολυμπιακό, στην αρχή δεν ήθελε, αλλά τον έπεισα. Είναι σαν γιος μου. Ο Ματιέ είναι ένας έφηβος και ποτέ δεν θα μεγαλώσει. είναι πραγματικά σαν έφηβος και του αρέσει πάντα να κερδίζει, ενώ είναι και αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό. Όταν τον φώναξα μία ημέρα πριν τον αγώνα και τον ρώτησα αν είναι έτοιμος να παίξει και να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του και είπε το «ναι» τότε αποφάσισα να του δώσω τη θέση στην ενδεκάδα».

-Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό «Το ματς είναι πολύ σημαντικό, θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το πιο σημαντικό θα είναι στη συνέχεια να νικήσουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όσο σημαντικό ήταν να νικήσουμε σήμερα τον ΠΑΟΚ, άλλο τόσο σημαντικό είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά και αυτό με την ΑΕΚ. Καταλαβαίνω τι σημαίνει ένα ντέρμπι, έχω ζήσει ντέρμπι. Είναι σαν τις αναμετρήσεις της Μαρσέιγ με την Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν είναι φυσιολογικό παιχνίδι, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε τρεις βαθμούς. Μπορούμε να κάνουμε πολύ κακό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη».

-Για την ατμόσφαιρα που έζησε από τον κόσμο: «Είχα τη συζήτηση με τους διαιτητές και μου ανέφεραν το συγκεκριμένο πράγμα. Μου είπαν ότι οι οπαδοί δημιούργησαν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με μεγάλη ενέργεια. Ξέρουμε τι ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν, ειδικά όταν κερδίζει η ομάδα. Το ξέραμε από πριν, το ζήσαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x