Stoiximan Super League

Άλκη, ο Άρης νίκησε για σένα!

Με τον Σάκιτς να σκοράρει στο 95', ο Άρης επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ παίρνοντας το τρίποντο στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη! Με τρομερές γκολάρες των Εντιαγέ (44') και Αραούχο (85') τα δύο πρώτα τέρματα.

Και πώς να μη νικήσει... Τον όρκο τους πριν από τη σέντρα έκαναν πράξη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ οι παίκτες του Άρη, οι οποίοι επικράτησαν 2-1 στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Πολύ βαρύ το κλίμα στο «Κλ. Βικελίδης» για το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στο τρίποντο χάρη σε πλασέ του Σάκιτς στο 90'+5'! Άνοιξε το σκορ με τρομερό τακουνάκι ο Εντιαγέ στο 44', με τον Αραούχο να ισοφαρίζει στο 85' με υπέροχο ψαλιδάκι, το οποίο κόντραρε ελάχιστα στον σκόρερ του νικητήριου τέρματος!

Σε τροχιά εξάδας για τα καλά ο 7ος Άρης, ο οποίος βρέθηκε στο -1 -και με αγώνα λιγότερο- από τον 6ο ΠΑΣ Γιάννινα. Την τρίτη της ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια γνώρισε η ΑΕΚ, η οποία πλέον βρίσκεται στο -14 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, στο -2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο +4 από τον 4ο Αστέρα Τρίπολης.

Διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για πέναλτι στον Αραούχο στο 60'. Ακυρώθηκε -σωστά- μέσω VAR η απόφαση για άσπρη βούλα υπέρ του Άρη στο 30'.

Να σημειωθεί ότι όλα τα γκολ αφιερώθηκαν στη μνήμη του Άλκη.

Άρης-ΑΕΚ: 2-1

Άρης-ΑΕΚ: 2-1

Σε ένδειξη πένθους για τη δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη, Άλκη, τα πρακτορεία που θα καλύψουν τα ματς για την 21η αγωνιστική δημοσιεύουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1 και τον Σιαμπάνη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Λούμορ. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Ματίγια και Σάσα, με τον Εντιαγέ να κινείται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στο δεξί φτερό της μεσοεπιθετικής γραμμής ξεκίνησε ο Ιτούρμπε, στο αριστερό ο Μανσίνι, με τον Καμαρά να είναι στην κορυφή.

Ίδιο σύστημα και από τον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος χρησιμοποίησε τριάδα στα χαφ, χωρίς καθαρόαιμο δεκάρι. Στο τέρμα επανήλθε ο Τσιντώτας, με τον Ρότα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Χατζισαφί το αριστερό. Οι Μήτογλου και Τζαβέλλας συνέθεταν το δίδυμο στα στόπερ, με τους Σιμόες, Σιμάνσκι δίδυμο στο κέντρο και μπροστά τους τον Σάκχοφ. Δεξιά και αριστερά του μοναδικού προωθημένου Αραούχο ήταν οι Γκαρσία και Τσούμπερ, αντίστοιχα.

Εκτός για τους Θεσσαλονικείς έμειναν οι Ντένις, Μπερτόγλιο και Γκάνεα. Πιο πολλά τα προβλήματα για την «Ένωση», η οποία δεν υπολόγιζε στους Στάνκοβιτς, Άμραμπατ, Μοχαμάντι, Λάτσι και Γαλανόπουλο. Στα ευχάριστα για τον Αργύρη Γιαννίκη, ότι ο Ανσαριφάρντ αποδεσμεύτηκε από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Ιράν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον πάγκο (και να περνά ως αλλαγή). Εκτός αποστολής έμεινε ο Γέβτιτς χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Το ματς:

O Άρης ανέλαβε κατά βάση την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Η χρησιμοποίηση τριών χαφ (κεντρικών ή αμυντικών) από τον Αργύρη Γιαννίκη δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους να βρίσκουν διαδρόμους και από τον άξονα, εάν και αναπτύσσονταν συνήθως από τα αριστερά. Είχαν στιγμές οι γηπεδούχοι, ωστόσο απειλούσαν κυρίως με σουτ εκτός περιοχής (10' Σάσα, 19' Εντιαγέ, 21' Ιτούρμπε), με τον Τσιντώτα να δείχνει τα αντανακλαστικά του.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, ο Αργύρης Γιαννίκης γύρισε τη διάταξη της «Ένωσης» από 4-2-3-1 σε 4-3-3 με τον Σιμόες ως καθαρό εξάρι και τους Σιμάνσκι και Σάκχοφ μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν αρκετά στη μάχη του κέντρου, κρατούσαν μπάλα, ενώ άρχισαν να απειλούν κι εκείνοι, εξίσου με μακρινά τελειώματα. Κύριος εκφραστής των επιθέσεών τους ο Τσούμπερ.

Για να φτάσουμε στο 30', όταν ο Αντριάν Κορδέρο έδειξε το σημείο του πέναλτι, ύστερα από πτώση του Σάσα προ του μαρκαρίσματος του Τζαβέλλα. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από το ριπλέι δεν υπήρξε καμία παράβαση, με τον Ισπανό ρέφερι να καλείται στο VAR και να παίρνει πίσω την απόφασή του.

.................

Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς πολλές τελικές. Όλα αυτά μέχρι τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, όπου έγινε ροντέο. Στο 44' ο Λούμορ έκανε τη σέντρα-σουτ από τα αριστερά, με τον Εντιαγέ να πιάνει τρομερό τακουνάκι από τη γωνία της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα! Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει με το κοντινό τελείωμα του Σάκχοφ στο 45'+1' και την κεφαλιά του Αραούχο στο 45'+2'. Χωρίς όμως αποτέλεσμα, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος 1-0.

.................

Το δεύτερο μέρος άρχισε με αλλαγή για την ΑΕΚ, με τον Γιαννίκη να περνά τον Μάνταλο αντί του Σάκχοφ και το σύστημα να επανέρχεται στο 4-2-3-1.

Χωρίς ρυθμό το πρώτο κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου, κάτι που ευνοούσε τον Άρη. Η ΑΕΚ προσπαθούσε να γεμίσει προς την αντίπαλη περιοχή, με ανεπιτυχείς ωστόσο προσπάθειες. Στο 58' ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την πολύ ωραία μπαλιά του Τζαβέλλα στον χώρο, ενώ στο 60' υπήρξαν διαμαρτυρίες της ΑΕΚ για πέναλτι, ύστερα από μαρκάρισμα του Φαμπιάνο στον Αραούχο.

Στο 77' οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το σύστημα σε 3-4-1-2, με τον Λε Ταλέκ στα στόπερ, τους Αραούχο και Ανσαριφάρντ στην επίθεση και τους Γκαρσία και Τσούμπερ να παίρνουν τις δύο πλευρές. Η ΑΕΚ είχε αυξήσει την πίεσή της και έψαχνε την ισοφάριση. Στο 81' το σουτ του Τσούμπερ από το ύψος του πέναλτι κόντραρε στα σώματα. Για να μιλήσει η τεράστια κλάση του Αραούχο στο 85': Υπέροχο ψαλιδάκι του Αργεντινού φορ από τη γωνία της μικρής περιοχής, η μπάλα κόντραρε και στον Σάκιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Άρης-ΑΕΚ: 2-1

Κι όμως το ματς δεν είχε κριθεί. Στο 95' -με την άμυνα των φιλοξενούμενων σε ανισορροπία (μόλις είχε περάσει ο Βράνιες αντί του Γκαρσία)- ο ολομόναχος Σάκιτς έπιασε τρομερό πλασέ εντός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 2-1. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, στην τελευταία φάση του ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον Άρη.

Άρης-ΑΕΚ: 2-1

MVP: Πετυχαίνει σπάνιας ομορφιάς γκολ, ανοίγοντας το σκορ στο 44'. Ωστόσο, έχει κάνει συνολικά πολύ καλή εμφάνιση, αποτελώντας έναν από τους κύριους λόγους για την υπεροχή του Άρη στη μάχη του κέντρου σε σημαντικό κομμάτι του πρώτου ημίχρονου. Τρομερή η ποιότητα του Εντιαγέ, ο οποίος κάνει πρωταθληματάρα και θα λάβει και απόψε την άτυπη διάκριση.

Η σφυρίχτρα: Ξεκάθαρη η φάση του 30', εάν και η αλήθεια είναι ότι σε πρώτο χρόνο φάνηκε να υπάρχει μαρκάρισμα του Τζαβέλλα πάνω στον Σάσα. Δεν λαμβάνει χώρα καμία παράβαση, κάτι που φάνηκε και μέσω του VAR.

Η φάση του 60', όπου η ΑΕΚ έκανε λόγο και μέσω ανάρτησης για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φαμπιάνο στον Αραούχο είναι αρκετά δύσκολη, με το ριπλέι να μην βοηθά. Υπάρχει σίγουρα επαφή των δύο παικτών, αλλά και πάλι δεν είναι ξεκάθαρη η (τυχόν) παράβαση. Να σημειωθεί ότι στο 65' ο Τζαβέλλας αντίκρισε κίτρινη κάρτα για αψιμαχία με τον Καμαρά, ο οποίος κουβαλούσε ήδη κάρτα. Κανονικά, αφού είδε ο αντίπαλός του, θα έπρεπε να έχει αποβληθεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης - Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (90'+1' Λόπεθ) - Ματίγια, Σάσα - Ιτούρμπε (62' Γκαρσία), Εντιαγέ (83' Σάκιτς), Μανσίνι (83' Μάνος) - Καμαρά.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Κουέστα, Γκάμα, Δεληζήσης, Ασλανίδης, Πάλμα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας - Ρότα (77' Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (77' Ανσαριφάρντ) - Σιμάνσκι (85' Τάνκοβιτς), Σιμόες, Σάκχοφ (46' Μάνταλος) - Γκαρσία (90'+4' Βράνιες), Αραούχο, Τσούμπερ.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Χατζηεμμανουήλ, Σβάρνας, Μισελέν, Μιτάι.

Διαιτητής: Αντριάν Κορδέρο
Βοηθοί: Αντόνιο Λουίς Σερέθο, Αϊτόρ Βιγιάτε
4ος Διαιτητής: Μαλούτας
VAR: Σαντιάγο Χάιμε, AVAR Μεϊντάνας

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x