Stoiximan Super League

Άρης-ΑΕΚ: Και τώρα οι δυο τους

Οι Άρης και ΑΕΚ συγκρούονται στο «Κλ. Βικελίδης», στο παιχνίδι που θα κρίνει εν πολλοίς το ποια εκ των δύο ομάδων θα πάρει το εισιτήριο για το Europa Conference League.

Έφτασε η ώρα για τον… τελικό Ευρώπης ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ! Οι δυο ομάδες συγκρούονται το Σάββατο (14/5, 20:00) στο «Κλ. Βικελίδης», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1, σε ένα παιχνίδι που, όπως είχε φανεί εδώ και καιρό, θα κρίνει εν πολλοίς το ποια θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Europa Conference League.

Αυτή τη στιγμή, αμφότερες βρίσκονται στους 56 βαθμούς, με τον 4ο Άρη να υπερτερεί έναντι της 5ης ΑΕΚ λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς. Με νίκη κλειδώνει την είσοδό του στην τετράδα, ενώ τον βολεύει σχετικά και το «Χ» δεδομένου ότι την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ώρα που η «Ένωση» θα υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Βέβαια, ο «δικέφαλος» όχι μόνο διατηρεί ελπίδες, αλλά σε περίπτωση που φύγει με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη θα έχει αγκαλιάσει το εισιτήριο (με απλή νίκη 1-0 το κριτήριο ισοβαθμίας που θα μετρά θα είναι η διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα, όπου η ΑΕΚ είναι στο +9).

Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από τεράστιο «διπλό» (0-1) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Νίκη και για την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική, με το σύνολο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να επικρατεί 3-0 εντός έδρας επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Σάσα, Γκάνεα, Εντιαγέ, Μπεναλουάν, Λόπεθ αλλά και Χαΐροβιτς και Ντένις.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκάμα, Γκαρσία, Καμαρά, Ιτούρμπε, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μπερτόλιο, Μαντσίνι, Ματίγια, Σούντγκρεν, Πάλμα, Ντουκουρέ, Εμπακατά, Σάκιτς, Λουμορ, Δεληζήσης, Μάνος, Μαρμαρίδης, Ασλανίδης.

Από την άλλη, ο Αραούχο… έσπασε τα κοντέρ και, κόντρα στις προβλέψεις, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των φιλοξενούμενων. Παρότι δεν είναι 100% έτοιμος, δεν είναι απίθανο να παίξει ως αλλαγή. Υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της αναμέτρησης ο Αργεντινός φορ θα βραβευτεί για τον τρόπο που τίμησε τη μνήμη του Άλκη Καμπανού στον αγώνα της κανονικής περιόδου. Από εκεί και πέρα, εκτός έμειναν οι Βράνιες, Γέβτιτς, Σιμόες και Γαλανόπουλος.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Nova Sports 2 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά – Ματίγια, Ντουκουρέ – Μανσίνι, Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε – Καμαρά.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς –Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος – Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ.

Διαιτητής: Μάντεν (Σκωτίας)
Βοηθοί: Ρουμ – Μαλσέντο (Σκωτίας)
4ος διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
VAR: Μέλο (Πορτογαλίας)

Τα μεταξύ τους παιχνίδια στη σεζόν:

31/10/2021: ΑΕΚ – Άρης 2-1
(16' Μήτογλου, 37' πέναλτι Μάνταλος - 73' Ματέο Γκαρσία. Στο 71' κόκκινη Μήτογλου)

02/02/2022: Άρης – ΑΕΚ 2-1
(44' Εντιαγιέ, 90' Σάκιτς – 85' Αραούχο)

10/04/2022: ΑΕΚ – Άρης 1-2
(28' Ρότα – 20' Πάλμα, 60' Σάσα)


Η ιστορία στα μεταξύ τους:

Νίκες Άρη: 29
Ισοπαλίες: 32
Νίκες ΑΕΚ: 60

Με γηπεδούχο τον Άρη:

Νίκες Άρη: 24
Ισοπαλίες: 18
Νίκες ΑΕΚ: 18

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x