Stoiximan Super League

«Κόλλησε» στην Τρίπολη η ΑΕΚ, την κράτησε στεγνή ο Τσιντώτας!

Στη... λίμνη της Τρίπολης, οι Αστέρας και ΑΕΚ κατέθεσαν ψυχή, οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι, αλλά οι δυο τους έμειναν στο 0-0. Κερδισμένος ο Ολυμπιακός, ο οποίος μπορεί να βρεθεί στο +8.

Γλίστρησε στη… λίμνη η ΑΕΚ. Ο Αστέρας και η Ένωση τα έδωσαν όλα υπό αντίξοες συνθήκες, οι Αρκάδες ήταν πιο απειλητικοί, αλλά το 0-0 σφράγισε τη «μάχη» της Τρίπολης. Από την οποία μπορεί να βρει κερδισμένος ο Ολυμπιακός, καθώς, εφόσον επικρατήσει του Άρη την Κυριακή θα βρεθεί στο +8 από τους «κιτρινόμαυρους».

Μέτριοι οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν σε πολύ καλή κατάσταση τον Τσιντώτα, που κάλυψε επάξια το κενό του Στάνκοβιτς. Δοκάρι είχε ο Αστέρας με τον Χριστόπουλο στο 25’ και λίγες, αλλά καλές φάσεις προς το φινάλε. Στο 86’ ο Τζαβέλλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά -ορθώς- υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Στο μυαλό των κόουτς
Σε σύστημα, το οποίο ήταν πιο πολύ 4-4-2, Ο Τσιφτσής ήταν στο τέρμα, οι Γκαρθία, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα και Κρέσπι στο κέντρο, ενώ ο Σονί πλαισίωνε τον Μπαράλες.

Σταθερά με 4-2-3-1 η ΑΕΚ. Ο Τσιντώτας στο τέρμα, Μισελέν δεξά και Μοχαμαντί αριστερά, Βράνιες, και Τζαβέλλας στα στόπερ, Σιμάνσκι και Σιμόες στα χαφ, Μάνταλος, Άμραμπατ και Τσούμπερ η τριάδα πίσω από τον Αραούχο. Ο Μαροκινός ερχόταν στο πλευρά του Αργεντινού σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης.

Το ματς
Να ξεκινήσουμε από τα βασικά! Ήταν αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η οποία μετέτρεψε σε λίμνη τον αγωνιστικό χώρο. Με αποτέλεσμα σε ένα σημαντικό διάστημα να μην παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά κλωτσοσκούφι. Έχοντας, παράλληλα, αρκετές δυνατές μονομαχίες. Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, δείχνοντας να προσαρμόζεται καλύτερα και νωρίτερα στις δυσκολίες του αγώνα.

Στο 12’ ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του έπειτα από τσεκάρισμα στο VAR. Φάνηκε από το replay ότι πράγματι δεν ήταν πέναλτι, καθώς φαίνεται να βρίσκει μπάλα ο Πορτογάλος, αν και η λήψη λόγω της βροχής δεν βοήθησε. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του αγώνα έγινε στο 25’ και ήταν και μεγάλη, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο υπήρχαν μόνο ημιτελείς προσπάθειες. Ο Αστέρας άγγιξε το 1-0, με τον προωθημένο Χριστόπουλο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από κόρνερ.

Αστέρας-ΑΕΚ 0-0

Η ΑΕΚ απάντησε στις φάσεις πέντε λεπτά μετά, με τον Άμραμπατ, ο οποίος ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες πρωτοβουλίες (ο Τσούμπερ ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα) από τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο μέρος. Έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προσπάθησε να περάσει και τον Τσιφτσή, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, μπλόκαρε την μπάλα. Μέχρι την ανάπαυλα δεν έγινε κάποια καλή φάση, με τον Γιαννίκη να μετατρέπει ουσιαστικά το σύστημα σε 4-4-2, πλαισιώνοντας τον Αραούχο με τον Άμραμπατ.

Αστέρας-ΑΕΚ 0-0

Παρόμοιο το φιλμ του αγώνα και σε μεγάλο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου. Δεν είχε φάσεις, οι δύο ομάδες είχαν απέναντί τους και τον κακό αγωνιστικό χώρο. Από τα μέσα του ημιχρόνου, ο Γιαννίκης προσπάθησε να βελτιώσει την κυκλοφορία της ομάδας του, βάζοντας τον Σάκχοφ στο παιχνίδι, με τον Ράσταβατς να βάζει κι αυτός φρέσκα πόδια στη «μάχη». Η ΑΕΚ σταδιακά βελτιώθηκε, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό και πίεσε, έχοντας ένα καλό δεκάλεπτο. Στην τελική ευθεία, ο Αστέρας είχε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Κρεσπί, το οποίο έδιωξε ουσιαστικά με το κεφάλι ο Τσιντώτας. Στο 86’, η ΑΕΚ πανηγύρισε, αλλά δεν έκανε το 0-1, αφού ο Τζαβέλλας ήταν εκτεθειμένος.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα μέσω του Match Center του sport-fm.gr.

MVP: Ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον 28χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος κάλυψε πολύ καλά το κενό του Στάνκοβιτς και κράτησε όρθια την ΑΕΚ. Έχοντας λίγες, αλλά πολύ καλές-καθοριστικές επεμβάσεις.

Σφυρίχτρα: Οι αποφάσεις, οι οποίες πάρθηκαν σε επίμαχες φάσεις ήταν εν τέλει σωστές. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι μια αψεγάδιαστη διαιτησία. Ο Καραντώνης είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, παρότι ο Πορτογάλος βρίσκει μπάλα, όπως φάνηκε από την κακή λήψη (λόγω βροχόπτωσης). Ο Φωτιάς έσβησε το λάθος του, καθώς τον κάλεσε να δει τη φάση.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Γκαρθία (90’+4’ Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες - Βαλιέντε, Μουνάφο (70’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69’ Αλί Μπαμπά), Κρεσπί (87’ Καρμόνα) – Σονί (87’ Μπενίτο), Μπαράλες

Στον πάγκο έμειναν Παπαδόπουλος, Πίτσου, Κανελλόπουλος, Γκόμεθ

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας - Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας Μοχαμαντί - Σιμάνσκι (61’ Σάκχοφ), Σιμόες (88’ Λε Ταλέκ) – Μάνταλος (73’ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς) - Αραούχο

Στον πάγκο έμειναν Χατζηεμμανουήλ, Σβάρνας, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)
Τέταρτος: Τσέτσιλας (Γρεβενών)
VAR: Φωτιάς (Πέλλας) και Μπαλτάς (Αχαΐας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x