Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η κακοκαιρία, οι κομβικοί τερματοφύλακες και το βάθος στον πάγκο

Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ έληξαν ισόπαλοι 0-0 για την 13η αγωνιστική της Super League. Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει…

Σε ένα βροχερό τοπίο ο Αστέρας ήρθε ισόπαλος 0-0 με την ΑΕΚ στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Καλύτερη εικόνα έδειξαν οι Αρκάδες, με τον τερματοφύλακα της Ένωσης, Παναγιώτη Τσιντώτα να παρεμβαίνει σε κρίσιμες στιγμές και να κρατάει καθαρή την εστία του. Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει το παιχνίδι.

*Η κακοκαιρία τους… χάλασε τα σχέδια: Η βροχόπτωση ήταν έντονη, δυσκόλεψε πολύ και τις δυο ομάδες, με τον Αστέρα να έχει συνηθίσει ωστόσο περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες στην Τρίπολη και να βρίσκει πιο εύκολα τα πατήματά του. Η ΑΕΚ από την άλλη, «κόλλησε» σε ένα λασπωμένο τοπίο και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα. Φυσικά και ο δυνατός άνεμος έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των ομάδων, οι οποίες αναλώθηκαν σε πολλές μονομαχίες.

Αστέρας-ΑΕΚ: Ο προπονητής της εξέδρας

*Την εγκλώβισε ο Αστέρας, έλειψαν οι εναλλακτικές στην ΑΕΚ: Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο καλά στο ματς, πίεζαν και δημιουργούσαν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο Μίλαν Ράσταβατς είχε στήσει καλά την ομάδα του και είχε διαβάσει την ΑΕΚ και δεν την άφησε να ανοιχτεί πολύ και να απειλήσει ιδιαίτερα, ούτε να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Γενικότερα, οι Αρκάδες έφεραν το ματς στα μέτρα τους, με την Ένωση από τη μεριά της να είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες βασικών παικτών και ο Αργύρης Γιαννίκης δεν είχε τις εναλλακτικές που χρειαζόταν. Του έλειψαν οι Λιβάι, Ανσαριφάρντ και φάνηκε.

*Τσιφτσής και Τσιντώτας στο… ύψος τους: Οι δυο τερματοφύλακες στάθηκαν στο ύψος τους σε ένα δύσκολο, λόγω καιρικών συνθηκών, ματς. Έκαναν σημαντικές επεμβάσεις και ιδιαίτερα ο Παναγιώτης Τσιντώτας μετά από την πίεση που δέχτηκε με τους Αρκάδες, οι οποίοι είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες. Αν μη τι άλλο, αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί και συνέβαλαν τα μέγιστα για να παραμείνει ως το φινάλε το 0-0.

Αστέρας-ΑΕΚ: Ο προπονητής της εξέδρας

*Οι μαχητές Άμραμπατ, Σιμόες, Μάνταλος και οι «εξαφανισμένοι» Τσούμπερ, Σιμάνσκι: Άμραμπατ και Σιμόες ήταν ίσως οι μοναδικοί που μπήκαν στο 100% στο κλίμα του αγώνα, βάζοντας τα πόδια τους στη φωτιά και παίζοντας δυνατά, όπως ακριβώς έπρεπε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Από κοντά και ο Μάνταλος, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει, πήρε τις στατικές φάσεις και απείλησε με ένα καλό σουτ. Την ίδια ώρα, οι Τσούμπερ, Σιμάνσκι ήταν ίσως οι χειρότεροι από πλευράς «κιτρινόμαυροι» και δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στο παιχνίδι σε καμία περίπτωση.

Αστέρας-ΑΕΚ: Ο προπονητής της εξέδρας

*Οι κορυφαίοι Άλβαρες, Χριστόπουλος και οι βοήθειες από τον πάγκο: Ο Άλβαρες έδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι ένας ποιοτικός παίκτης και όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται όλο και περισσότερο, πλησιάζοντας τα υψηλά στάνταρ της περσινής σεζόν. Ο Χριστόπουλος από την άλλη, είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που ο προπονητής του του δίνει χρόνο συμμετοχής και τον δικαιώνει κάθε φορά. Τρομερά ώριμος για την ηλικία του, αλλά και εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Οι Αρκάδες από τη μεριά τους, πάντως, πήραν μεγαλύτερες βοήθειες από τον πάγκο, αφού οι Αλί Μπαμπά, Ιγκλέσιας μπήκαν στο δεύτερο μέρος και έδωσαν ανάσες και τρεξίματα.

*Σημαντικός πόντος για Αστέρα, βαθμολογικό «πλήγμα» για ΑΕΚ: Ο Αστέρας σταμάτησε την ΑΕΚ και κρατήθηκαν στο -4 από την εξάδα που είναι ο στόχος τους, παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό κόντρα σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ο πρώτος γύρος τελειώνει με ανάμεικτα συναισθήματα για την ομάδα του Ράσταβατς, η οποία καλείται να ρεφάρει στον δεύτερο τους χαμένους πόντους. Η Ένωση άφησε 2 πολύτιμους βαθμούς στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου για να πλησιάσει κι άλλο την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία αν κερδίσει τον Άρη θα φύγει στο +8 από τους «κιτρινόμαυρους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x