Stoiximan Super League

Λάτιν… Αστέρας, πάτησε τον ΟΦΗ και έκανε «σεφτέ» στο πρωτάθλημα!

Με τον Μιριτέλο να έχει γκολ και ασίστ και τον Μπαρτόλο να βρίσκει δίχτυα επίσης, ο Αστέρας καθάρισε τον ΟΦΗ (3-0) με ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο και πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν.

Έλαμψε ο Αστέρας και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα! Οι Αρκάδες ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με δύο γρήγορα τέρματα, στο δεύτερο με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία κράτησαν τον ΟΦΗ μακριά από την εστία του Παπαδόπουλου και με τον Καλτσά να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις, επικράτησαν 3-0.

Ιδανική εκκίνηση στα εντός έδρας ματς για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που… έσβησε την ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ οι Κρητικοί μετά το εντυπωσιακό πρώτο παιχνίδι στην Κρήτη όπου νίκησαν τον Άρη ήταν απογοητευτικοί.

Την ίδια ώρα, διατηρήθηκε και μια παράδοση που θέλει τον ΟΦΗ να μην κερδίζει ποτέ όταν επισκέπτεται την Τρίπολη!

Με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παίζει την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ο ΟΦΗ.

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ: 3-0

Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Αστέρα ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος στην εστία και οι Καρμόνα, Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Ο Αλάγκμπε με τον Μουνάφο στον άξονα, με τους Σίτο, Κρέσπι, Μπαρτόλο στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Μιριτέλο στην κορυφή της επίθεσης.

Με το κλασικό 3-5-2 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Στο τέρμα ο Μανδάς και οι Βούρος, Λαμπρόπουλος, Καρώ στην τριάδα των στόπερ. Οι Λάρσον, Θοράρινσον στα μπακ-χαφ, με τους Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Μπάκιτς στην τριάδα του άξονα. Ο Φελίπε με τον Ντίκο συνέθεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ: 3-0

Το ματς
Πολύ δυνατά μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μουνάφο βγήκε πρώτος στην μπάλα, έκλεψε και έκανε ωραία σέντρα, αλλά ο αμαρκάριστος Σίτο αστόχησε με κεφαλιά. Στο 13’ η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είχε ακόμη μια μεγάλη στιγμή, με τον Μουνάφο να κάνει ωραία σέντρα και ο Μπαρτόλο το βολ πλανέ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ανωτερότητα των Αρκάδων μετουσιώθηκε τελικά στο 15ο λεπτό σε γκολ, με τον Σίτο να κάνει την σέντρα, τον Μιριτέλο την κεφαλιά πάσα και τον Μπαρτόλο με πολύ ωραίο σουτ να κάνει το 1-0. Ο ΟΦΗ έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Παπαδόπουλου, ο οποίος καθάριζε κάθε γέμισμα στην περιοχή του.

Ο Αστέρας συνέχιζε να κυκλοφορεί ωραία την μπάλα και να πιέζει τους Κρητικούς, έχοντας εξαιρετική εικόνα και στο 21ο λεπτό έγραψε το 2-0. Μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Κρέσπι, ο Μιριτέλο πάτησε γερά και με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε πρώτα την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και ύστερα στην εστία του Μανδά. «Jesus te amo», έγραφε η μπλούζα του Μιριτέλο, την οποία έδειξε μόλις σκόραρε, αφιερώνοντας το τέρμα του στον Θεό. Κάτι που κάνει σχεδόν σε κάθε γκολ που σκοράρει σε όλη του την καριέρα.

Στο 33’ ο ΟΦΗ είχε μια καλή στιγμή, με τον Λάρσον να κάνει το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την μπάλα. Τα λεπτά περνούσαν και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα κόντρα στον ΟΦΗ (2-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπαθούσε να μειώσει στο σκορ. Ο Αστέρας από την άλλη φαινόταν ότι έκανε διαχείριση χρόνου και ήθελε να κρατήσει το προβάδισμα, επιτρέποντας έτσι στους Κρητικούς να απειλήσουν μόνο με μακρινά σουτ.

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει κάποιο τέρμα, μετά από στημένες φάσεις, ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκε σωστά και έτσι ο Αστέρας έβγαινε γρήγορα στην κόντρα και φαινόταν απειλητικός. Στο 83ο λεπτό ο ΟΦΗ είχε μια πολύ καλή στιγμή, όταν ο Ριέρα έκανε ωραίο κατέβασμα και ντρίμπλα πάνω στον Τζουκάνοβιτς, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ: 3-0

Τρία λεπτά αργότερα ο Νέιρα έκανε το τακουνάκι, αλλά ο Τζουκάνοβιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή πριν μπει η μπάλα στην εστία του Παπαδόπουλου. Τα λεπτά περνούσαν, με τον Αστέρα στις καθυστερήσεις να βρίσκει και τρίτο γκολ στο 90+6’. Ο Αλάγκμπε έκανε μια ωραία μπαλιά, με τον Καλτσά να φεύγει στην κόντρα και να διαμορφώνει το τελικό 3-0!

Κάπως έτσι, ο Αστέρας πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του απώλεια. Η ομάδα του Ράσταβατς παίζει εκτός έδρας με τον Άρη την επόμενη αγωνιστική, ενώ η ομάδα του Νταμπράουσκας με τον ΠΑΟΚ εντός.

MVP: Κορυφαίος ο… μοιραίος του πρώτου αγώνα Μιριτέλο, ο οποίος μπορεί να είχε στην Τούμπα χαμένο πέναλτι για την ισοφάριση αλλά δεν έδειξε να επηρεάζεται ιδιαίτερα. Ο Αργεντινός στράικερ έφτιαξε το πρώτο γκολ με κεφαλιά-ασίστ στον Μπαρτόλο, ενώ λίγο αργότερα με τρομερό πάτημα και καρφωτή κεφαλιά, δίνει αέρα δύο τερμάτων στον Αστέρα. Εξαιρετικός σε όλο το ματς συνολικά πάντως ο 24χρονος!

Η σφυρίχτρα: Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου έκανε μια καλή διαιτησία. Η μόνη δύσκολη φάση που είχε να διαχειριστεί ήταν το πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ, ωστόσο πολύ σωστά ο Έλληνας ρέφερι έδωσε επιθετικό φάουλ.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς Live μέσα από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x