Stoiximan Super League

Ιωνικός: Βασικός στόχος η ταπεινότητα - Πώς κυλά ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Παρά το τρομερό φίνις της σεζόν, στον Ιωνικό παραμένουν προσγειωμένοι και τρέχουν τον σχεδιασμό. Ανακοινώνονται Μασάς και νεαρός χαφ, χαλά του Γκόμες, δεν αντικαθίσταται προς το παρόν ο Ξανθόπουλος.

Ο Ιωνικός ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν -την πρώτη του στα «μεγάλα σαλόνια» έπειτα από 14 χρόνια- με τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνολικά είχε πολύ καλή παρουσία στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς, ωστόσο το φινάλε ήταν αναμφισβήτητα ονειρικό. Διόλου τυχαία εξέλιξη βέβαια, καθώς η (πολλή) δουλειά του Δημήτρη Σπανού και του επιτελείου του στόχευε στο να πιάσει το σύνολό τους το πικ του αγωνιστικού τους φορμαρίσματος σ' εκείνο το χρονικό σημείο. Αντικατοπτρίστηκε εξάλλου με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, πρώτη θέση στα Playouts και με μια σειρά από ρεκόρ.

Παρόλα αυτά, μ' όποιον κι αν μιλήσεις από το «κυανόλευκο» κλαμπ, καταλαβαίνεις ότι ο στόχος παραμένει ένας: Η διατήρηση της ταπεινότητας! Κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και ο τεχνικός των Νικαιωτών, ο οποίος έχει δει την ομάδα του να προχωρά ήδη στις πέντε πρώτες μεταγραφικές της κινήσεις και να συνεχίζει και για τις επόμενες.

Το πλάνο πενταετίας



Προφανώς, η λέξη «ταπεινότητα» δεν έχει να κάνει με χαμηλές απαιτήσεις, αλλά με το ότι οι ιθύνοντες του Ιωνικού επιθυμούν η ομάδα τους να παραμείνει προσγειωμένη και να συνεχίσει το πλάνο πενταετίας που δουλεύει. Θέλει τον χρόνο του το πράγμα και το γνωρίζουν.

Ένα πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει και τις εγκαταστάσεις πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι (φέτος υπογράφτηκαν τα πρώτα διετή και τριετή συμβόλαια). Ήδη τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Τσιριγώτη έχει φέρει εντυπωσιακή αναβάθμιση στους χώρους και στον τρόπο, με τον οποίο δουλεύει το έμψυχο δυναμικό: Βελτιωτικά έργα εντός κι εκτός του γηπέδου της Νεάπολης, σύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο και ιατρείο, ανακαίνιση γυμναστηρίου και αναβάθμιση αποδυτηρίων, μεταξύ των άλλων. Έργα στα οποία είχε τη στήριξη και της δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, τον οποίο έχει στο πλάι της σε ό, τι του ζητηθεί.

Το φετινό καλοκαίρι συνεχίζονται οι εργασίες στον χλοοτάπητα (με τοποθέτηση καλοκαιρινής βερμούδας), τη στιγμή που στο μυαλό και στις δράσεις του κλαμπ εξέχουσα θέση κατέχει η απόκτηση ενός βοηθητικού που θα ανήκει στην οικογένεια του προσφυγικού σωματείου. Εδώ και καιρό γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις. Στοιχεία, αν μην τι άλλο, που εκπέμπουν υγεία και φωτογραφίζουν τρόπο δουλειάς μεγάλης ομάδας.



Οι επόμενες κινήσεις του μεταγραφικού σχεδιασμού



Σε ό, τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ιωνικός έχει προχωρήσει ήδη στις πέντε πρώτες του μεταγραφές (Μεντόσα, Ιωαννίδης, Αντούνες, Σερβιλάκης και Περλέσι). Επόμενος που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι ο Ζινεντίν Μασάς, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα (27/6) στην Ελλάδα. Ποδοσφαιριστής με μεγάλο potential, που είχε μπει στο στόχαστρο των «κυανόλευκων» από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Σίγουρα, ο στόχος για διατήρηση του βασικού κορμού δεν εκπληρώθηκε στον μέγιστο επιθυμητό βαθμό, παρά το γεγονός ότι έγινε σημαντική προσπάθεια -εκφρασμένη και στα αντίστοιχα οικονομικά μεγέθη- κυρίως σε ό, τι αφορά τις περιπτώσεις του Άοσμαν (ο οποίος βέβαια είχε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να υπογράψει) και του Λένις. Όπως και να έχει, πρέπει να πιστωθούν στους ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού τα αντανακλαστικά που έχουν δείξει -σε συνδυασμό και με τη μη ανανέωση του Τουράμ- κλείνοντας στο άψε-σβήσε τους Μεντόσα και Ιωαννίδη. Ειδικά, ο μέχρι πρότινος άσος του Παναιτωλικού μπορεί να χαρακτηριστεί κι ως «βόμβα», απ' αυτές που είναι διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουν εκ νέου στον Ιωνικό εάν προκύψει η κατάλληλη ευκαιρία.



Η ομάδα της Νίκαιας ετοιμάζεται να αναχωρήσει την Κυριακή (3/7) για τα 3-5 Πηγάδια, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Εκεί θα έχει τον Μασάς και πιθανότατα και έναν ακόμη νεαρό αμυντικό χαφ που έχει κλείσει. Επόμενοι βασικοί και άμεσοι στόχοι για τους «κυανόλευκους» είναι η απόκτηση ενός «αντί-Λένις» (ενός μεσοεπιθετικού δηλαδή που θα παίζει και ως δεύτερος φορ και στα άκρα), ενός τουλάχιστον καθαρόαιμου εξτρέμ, ενός μέσου και πιθανότατα ενός ακόμα στόπερ. Προφανώς, εξετάζονται και ενδεχόμενες ανάγκες και σ' άλλες θέσεις, όπως εκείνη του δεξιού μπακ -όπου λογικά θα γίνει κίνηση- και του τερματοφύλακα (πιο έμπειρου από τους Χριστοδουλή και Περλέσι, ώστε να είναι πίσω από τον Χουτεσιώτη).

Σ' όλα τα παραπάνω να σημειωθεί ότι οι ανανεώσεις των Τσιγκρίνσκι και Κάνιας θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, εν αντιθέσει με τη μεταγραφή του 23χρονου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, Ντανίλο Γκόμες. Μια περίπτωση που ο Ιωνικός βρισκόταν σε προχωρημένες επαφές εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον φαίνεται να χαλά.



Τέλος να σημειωθεί ότι παρά το «διαζύγιο» με τον μέχρι πρότινος Τεχνικό Διευθυντή, Γιάννη Ξανθόπουλο, οι ιθύνοντες του κλαμπ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν προς το παρόν ως έχει, χωρίς να προβούν δηλαδή στην αντικατάστασή του. Με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, προφανώς, να συνεχίζεται κανονικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x