Stoiximan Super League

Πέρασε από την Καισαριανή με Φετφατζίδη και βυθίζει την Κηφισιά ο Άρης!

Ο Άρης επικράτησε με 1-0 την Κηφισιάς στην Καισαριανή χάρη στο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη, διατηρώντας την ομάδα του Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάτο της βαθμολογίας. Στο -5 από τον Ολυμπιακό οι «κίτρινοι».

Πήρε το «τρίποντο» στην Καισαριανή ο Άρης με υπογραφή Γιάννη Φετφατζίδη!

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 1-0 της Κηφισιάς για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε ένα παιχνίδι που βρήκαν το γκολ με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό (πρώτο στη δεύτερη θητεία του με τους «κίτρινους) και στη συνέχεια έδωσαν προτεραιότητα στην υπεράσπιση του υπέρ τους σκορ, παρά στην προσπάθεια να βρουν και δεύτερο τέρμα. Πολύ καλή η εικόνα των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, είχαν αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, αλλά τις σπατάλησαν, καθώς τους έλειψε η αποτελεσματικότητα στην εστία του Χουτεσιώτη.

Με την ήττα στο σημερινό ματς το σύνολο του Ντέιβιντ Νίλσεν παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 πόντους, ισοβαθμώντας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με το έργο του για παραμονή να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Από την άλλη, ο Άρης στην 5η θέση, επέστρεψε στις νίκες -σε επίπεδο πρωταθλήματος- μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και με 33 βαθμούς, μείωσε στο -5 από τους «ερυθρόλευκους».

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Άκη Μάντζιου η ρεβάνς με τη Νίκη Βόλου (νίκη με 3-0 στο πρώτο ματς) στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson (30/01, 19:00) και στο πρωτάθλημα έχει την έξοδο με τον Πανσερραϊκό (03/02, 19:30), ενώ η Κηφισιά δίνει ένα «τελικό» στην Κρήτη με τον ΟΦΗ (04/02, 16:00).


Στο μυαλό των προπονητών:
Με σχηματισμό 4-2-3-1 η ενδεκάδα της Κηφισιάς από τον Ντέιβιντ Νίλσεν. Ο Αναγνωστόπουλος ήταν στην εστία, με τους Τεϊσέιρα και Τσάπαν στα στόπερ και τον Γκόμπελιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στο αριστερό ήταν ο Μιλίσεβιτς. Δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σολόα και Πέιος, με τον Μπιφουμά στο αριστερό «φτερό» και στο δεξί τον Ματέου Σάντος. Σε ρόλο επιτελικού μέσους ήταν ο Ίλιεφ, με τον Τετέι να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Πολλές αλλαγές είχε η ενδεκάδα του Άρη, με τον Άκη Μάντζιο να ξεκουράζει αρκετές βασικές μονάδες. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Φαμπιάνο και Μοντόγια. Οι Βερστράτε και Τζούρασεκ στα χαφ, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Σουλεϊμάνοφ ήταν στα δεξιά, ο Μενέντες στα αριστερά και σε ρόλο «δεκαριού» ο Φετφατζίδης. Μοναδικός προωθημένος στην επίθεση ο Σαμόρα.

Το ματς:
Ισορροπημένο το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Άρη να μην βρίσκει γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, ενώ η Κηφισιά είχε κλείσει τις γραμμές της και στο 5’ είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς. Λάθος απομάκρυνση του Χουτεσιώτη, ο Πέιος βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Πέιος στο 7’ είχε ακόμη ένα σουτ, που δεν απείλησε ενώ στο 12’ ο Μενέντες είδε ωραία τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος πάτησε περιοχή και έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Αναγνωστόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους και στο 16’ άνοιξαν το σκορ! Λάθος πάσα του Τετέι πάνω στον Μενέντες, ο οποίος πήρε και είδε το κενό στο κέντρο της άμυνας της Κηφισιάς, με τον Φετφατζίδη να εκτελεί ιδανικά από θέση τετ-α-τετ για το 1-0, το οποίο ήταν και το πρώτο τέρμα του Έλληνα μεσοεπιθετικού στην δεύτερη του θητεία στον Άρη.

Στη συνέχεια οι δυνατές μονομαχίες είχαν την… τιμητική τους, με τον κινητικό, Φετφατζίδη, να βλέπει ωραία στο 26’ τον Σαμόρα, ο οποίος έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και σπατάλησε μια καλή προϋπόθεση για να απειλήσει. Προς το τέλος του ημιχρόνου η Κηφισιά ανέβασε την απόδοσή της με κύριο εκφραστή τον Ματέου Σάντος: στο 38’ κινήθηκε ωραία στον άξονα, βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 40’ ο Φαμπιάνο ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά, που έβγαλε με δυσκολία ο Αναγνωστόπουλος, ενώ στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος: ωραία ενέργεια του Ματέους Σάντος, συνεργάστηκε με τον Τετέι και έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά αστόχησε από κοντά. Στο 45’ ο Άρης απείλησε με τον Σουλεϊμάνοφ από ωραία πάσα του Φετφατζίδη, αλλά ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε σε κόρνερ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τους «κίτρινους» μπροστά στο σκορ.

Αισθητά βελτιωμένη η Κηφισιά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όντας πολύ κινητική και με διάθεση να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 46’ ο Μπιφουμά έκανε το γύρισμα, ο Τετέι βρήκε την μπάλα με το τακουνάκι, αλλά δεν απείλησε την εστία του Χουτεσιώτη. Στο 48’ οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για πέναλτι στον Τετέι από σπρώξιμο στην περιοχή, ενώ στο 53’ ο Σολόα σκόραρε, όμως, ήταν από θέση οφσάιντ.

Ο Ντέιβιντ Νίλσεν προχώρησε σε αρκετές αλλαγές για να δώσει περισσότερη ενέργεια μεσοεπιθετικά, ενώ η ομάδα του στο 56’ συνεργάστηκε ωραία, ο Ματέους Σάντος πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Δυο λεπτά μετά (58’) ο Οζέγκοβιτς πήρε την κεφαλιά, όμως, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Χουτεσιώτη.

Τα όσα έβλεπε ο Άκης Μάντζιος δεν του άρεσαν και προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, βάζοντας τον Νταρίντα στη μεσαία γραμμή για να ισορροπήσει την κατάσταση και να κρατήσει την μπάλα περισσότερο η ομάδα του. Η Κηφισιά μπορεί να είχε το πάνω χέρι και να βρισκόταν γύρω από τα καρέ των «κίτρινων», αλλά δεν έβρισκε τις τελικές, σε σχέση με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Στο 83' ο Φαμπιάνο τραυματίστηκε, ωστόσο, ο Μάντζιος είχε τελειώσει τις αλλαγές του και επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Οντουμπάτζο ως στόπερ και να κρατήσει σε θέση φορ τον Βραζιλιάνο, προκειμένου να μην μείνει με 10 παίκτες. Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων η Κηφισιά προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν είχε τη μεγάλη στιγμή, ο Άρης είχε κλείσει καλά τις γραμμές του και πήρε το «τρίποντο» με 1-0.

MVP: Ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον Φαμπιάνο. Ο αμυντικός του Άρη καθάρισε κάθε φάση, στην οποία συμμετείχε, προωθούσε με επιτυχία την μπάλα στη μεσαία γραμμή, μετρώντας 7/10 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες. Τραυματίστηκε στο 83ο λεπτό, αλλά δεν αποχώρησε από το γήπεδο, αφού πήρε θέση φορ, προκειμένου να μην μείνει η ομάδα του με 10 παίκτες.

Η σφυρίχτρα: «Φωνές» από την πλευρά της Κηφισιάς για πέναλτι στον Τετέι από σπρώξιμο του Μοντόγια στο 47ο λεπτό, «παίζεται» είπε ο Γκάμαρης και συμφώνησε μαζί του το VAR. Στη φάση υπάρχει επαφή, όμως, ο ρέφερι της αναμέτρησης θεωρεί ότι είναι επιπόλαιη η πτώση του επιθετικού των γηπεδούχων. Κατά τα άλλα, ο Έλληνας διαιτητής δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη στιγμή να διαχειριστεί, ενώ έδωσε πολλές κάρτες για να αντιμετωπίσει τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν.

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν, Γκόμπελιτς, Σολόα, Τεϊσέιρα, Ίλιεφ (75' Κωνσταντακόπουλος), Πέιος (90' Αντερέγκεν), Μιλίσεβιτς, Μπιφουμά, Μπαρμπόσα, Τεττέι (54' Οζέγκοβιτς).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Μοντόγια, Βερστράτε, Τζούρασεκ (74' Μορόν), Φετφατζίδης (57' Νταρίντα), Σουλεϊμάνοφ (57' Σαβέριο), Μενέντες (83' Φεράρι), Σαμόρα (75' Γκαρσία).

Διαιτητής: Γκάμαρης
Βοηθοί: Απτόσογλου, Μωυσιάδης
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Τσαγκαράκης, Κωστάρας

Έτσι παρακολουθήσατε live την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x