Stoiximan Super League

Ξενέρωσε τον Πανσερραϊκό στο 90'+3' και έσπασε την… γκίνια ο Βόλος!

Ο Πανσερραϊκός κρατούσε σφιχτά τη νίκη μέχρι το φινάλε, όμως ο Βόλος με πέναλτι του Γκαρσία στο 90'+3' πήρε πολύτιμο βαθμό στις Σέρρες (2-2), σπάζοντας το σερί πέντε ηττών που έτρεχε στο πρωτάθλημα!

Ματσάρα και απόλυτη μοιρασιά στις Σέρρες!

Ο Πανσερραϊκός έμοιαζε να κρατάει στα χέρια του το τρίτο του σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα, όμως ο Βόλος του το στέρησε και πήρε την ισοπαλία (2-2) χάρη σε πέναλτι του Χουάν Μανουέλ Γκαρσία στο 90+3'.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Θεσσαλοί έβαλαν... χειρόφρενο στο σερί 5 ηττών που έτρεχαν και πήραν πολύτιμο βαθμό ξεπερνώντας τον Παναιτωλικό με 15 βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν στους 22 βαθμούς, κινδυνεύοντας να βρεθούν ακόμη πιο πίσω από την εξάδα.

Το ματς ήταν ανατρεπτικό, με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να είναι ανώτερη στο πρώτο μέρος, αλλά τον Βόλο να βρίσκει γκολ με τον Γιασίν-Αμίν Ασεχνούν στην πρώτη του τελική προσπάθεια, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Οι αλλαγές του Ουρουγουανού τεχνικού βελτίωσαν την επιθετική εικόνα του Πανσερραϊκού κι έφεραν τη γρήγορη ανατροπή με πέναλτι του Κώστα Θυμιάνη και ωραίο γκολ του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, ωστόσο ένα αντικανονικό μαρκάρισμα του Άγγελου Οικονόμου στον Γιώργο Μύγα έδωσε πέναλτι μέσω VAR στους Θεσσαλούς, και ο Γκαρσία δεν λάθεψε, υπογράφοντας το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Χοβάν υπερασπίστηκε την εστία, ενώ ο Διαμαντής και ο Δεληγιαννίδης αποτέλεσαν τους ακραίους οπισθοφύλακες και οι Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης τα στόπερ. Ως χαφ αγωνίστηκαν οι Στάικος, Μορέιρα, ενώ τον ρόλο επιτελικού μέσου ανέλαβε ο Αμρ Ουάρντα. Στα δύο άκρα της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Ντανκερλούι, Τομάς και προωθημένος ο Μπετανκόρ.

Τον ίδιο σχηματισμό επέλεξε και ο Άνχελ Λόπεθ, με τον Κόβατς κάτω από τα δοκάρια και τους Μύγα, Κίτσο ως ακραίους μπακ. Το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Ασλανίδης και Καλογερόπουλος, ενώ ως χαφ αγωνίστηκαν οι Σιέλης και Τσοκάνης. Ο Γκλάβτσιτς ανέλαβε τον ρόλο του επιτελικού, ενώ στα άκρα έπαιξαν οι Άλχο και Ασεχνούν και ως φορ ο Γκαρσία.

Το ματς

Ο Πανσερραϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει για το προβάδισμα και έκανε το πρώτο του σουτ με τη συμπλήρωση ενός λεπτού, όταν ο Μπετανκόρ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 6ο λεπτό, μετά από συνεργασίες στις οποίες συμμετείχαν οι Ουάρντα και Μπετανκόρ, ο Στάικος βρέθηκε σε θέση εκτέλεσης όμως έστειλε την μπάλα στα σώματα. Λίγο αργότερα, ο Τομάς είχε την ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντανκερλούι, ωστόσο ο Κόβατς είχε αντίδραση και μπλόκαρε.

Στο 16ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Τομάς να κάνει επικίνδυνη σέντρα, χωρίς ο Ντανκερλούι να κάνει επαφή με την μπάλα, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Κόβατς.

Πανσερραϊκός-Βόλος

Ο Βόλος, από την πλευρά του, είχε περιοριστεί για πολλή ώρα σε ρόλο κομπάρσου στην αναμέτρηση. Είναι χαρακτηριστικό, πως για πρώτη φορά πάτησε περιοχή στο 24ο λεπτό, όμως η συνεργασία δεν βγήκε μεταξύ Γκαρσία και Γκλάβτσιτς, χωρίς καν να γίνει τελική προσπάθεια.

Παρόλα αυτά, οι Θεσσαλοί κατάφεραν να βελτιώσουν την αμυντική τους εικόνα και να κρατήσουν για αρκετή ώρα χωρίς ευκαιρία τους γηπεδούχους μετά το εκρηκτικό τους ξεκίνημα. Μάλιστα, παραλίγο να έχουν την ευκαιρία να προηγηθούν, όταν στο 39’ ο Ανδριανός σφύριξε πέναλτι υπέρ του Βόλου για χέρι του Διαμαντή. Ο VAR Ζαμπαλάς, ωστόσο, κάλεσε τον διαιτητή θεωρώντας πως η μπάλα βρήκε πρώτα στο σώμα του Έλληνα αμυντικού, και εν τέλει αυτός άλλαξε την απόφασή του, παίρνοντας πίσω το πέναλτι.

Πανσερραϊκός-Βόλος

Εν τέλει, στο 45’+2’, ο Γκαρσία βρήκε με ωραία μπαλιά στον χώρο τον Ασεχνούν στην πλάτη της άμυνας, και αυτός με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Χόβαν και έβαλε μπροστά τον Βόλο με 0-1, στην πρώτη τελική προσπάθεια της ομάδας στο παιχνίδι!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Γκαρσία έριξε στο ματς τον Άλεξιτς και αυτός τον δικαίωσε αμέσως, κερδίζοντας πέναλτι σε ανατροπή από τον Σιέλη. Ο Θυμιάνης ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν πολύ γρήγορα, στο 50’, το γκολ που έψαχναν.

Ο Πανσερραϊκός συνέχισε την πίεσή του και είχε μια καλή στιγμή στο 58’, με το μακρινό σουτ του Άλεξιτς να απειλεί την εστία. Στο 59’, τελικά, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά, με τον Στάικο να κάνει εκπληκτική σέντρα και τον Δεληγιαννίδη ακόμη καλύτερη κεφαλιά-ψαράκι, νικώντας τον Κόβατς για το 2-1!

Πανσερραϊκός-Βόλος

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι, μένοντας χωρίς σημαντικές ευκαιρίες πέρα από ένα γυριστό του Ουάρντα στο 66’ που μπλόκαρε εύκολα ο Κόβατς. Στο 71’, ο Αιγύπτιος έκλεψε μια κατοχή στην άμυνα του Βόλου και βρήκε τον Μπετανκόρ, όμως αυτός έκανε κακό γύρισμα εκεί που δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του.

Στο 79’, ο Βόλος έχασε ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Αρχικά ο Μωραΐτης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ όμως νικήθηκε από τον Χόβαν, που έδιωξε με το αριστερό πόδι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μύγας έγινε παραλήπτης σέντρας στο δεύτερο δοκάρι, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν να οδεύουν σε νίκη των γηπεδούχων, ο Μύγας ανετράπη στην περιοχή από τον Οικονόμου και ο Ανδριανός, μετά από παρέμβαση του VAR, έδωσε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκαρσία για το 2-2 στο 90+3!

MVP: Ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία ήταν ο πρωταγωνιστής στον σημαντικό βαθμό που πήρε ο Βόλος. Ο Αργεντινός επιθετικός έδωσε την ασίστ στο πρώτο τέρμα του Ασεχνούν, βλέποντας έξυπνα πόσο χώρο είχε ο συμπαίκτης του στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ παράλληλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όταν ανέλαβε να εκτελέσει το κομβικό πέναλτι στις καθυστερήσεις. Από τον Πανσερραϊκό, ξεχώρισαν οι Αμρ Ουάρντα και Παναγιώτης Δεληγιαννίδης.

Η σφυρίχτρα: Δύσκολο έργο είχε στην αναμέτρηση ο Κώστας Ανδριανός, που έκανε αρκετά λάθη όμως σώθηκε από τις παρεμβάσεις του VAR Ζαμπαλά. Αρχικά, σφύριξε πέναλτι υπέρ του Βόλου στο 39' για χέρι του Διαμαντή, ωστόσο το πήρε πίσω μετά από check, αφού η μπάλα πήγε στο (σε φυσική θέση) χέρι μετά από επαφή με το σώμα του Έλληνα αμυντικού. Στη συνέχεια, στις αρχές του δευτέρου μέρους, σφύριξε πέναλτι υπέρ του Άλεξιτς, ο οποίος φάνηκε να πέφτει σχετικά εύκολα μετά την επαφή με τον Σιέλη, και δεν άλλαξε την απόφασή του παρόλο που ο VAR τον κάλεσε να δει τη φάση. Τέλος, έχασε την ανατροπή του Μύγα από τον Οικονόμου στις καθυστερήσεις, όμως με νέα παρέμβαση του VAR είδε την παράβαση και έδωσε το πέναλτι υπέρ του Βόλου, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι εντεκάδες του αγώνα:

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χόβαν, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (90’ Γκοτζαμανίδης), Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μορέιρα, Τομάς (86’ Μούργος), Ουάρντα (90’ Πεταυράκης), Ντανκερλούι (45’ Άλεξιτς), Μπετανκόρ (76’ Οικονόμου).

Βόλος (Λόπεθ): Κόβατς, Μύγας, Ασλανίδης (63’ Μωραΐτης), Καλογερόπουλος, Κίτσος (45’ Κόμπα), Τσοκάνης (73’ Ντέλετιτς), Σιέλης (63’ Ράσιτς), Γκλάβτσιτς, Άλχο, Ασεχνούν, Γκαρσία.

Διαιτητής: Ανδριανός
Βοηθοί: Κωνσταντίνου, Τσολακίδης
VAR: Ζαμπαλάς, Δημητριάδης
4ος: Τσετσίλας

Δείτε εδώ την live κάλυψη του αγώνα από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x