Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Με… περσινές κακές εκλάμψεις, αλλά και με στοιχεία ομάδας Αλμέιδα η ΑΕΚ

Τα σημεία-κλειδιά από το Λαμία-ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Μπάσιμο με το... δεξί για την ΑΕΚ στο νέο πρωτάθλημα, με την «Ένωση» να επικρατεί 3-0 στην έδρα της Λαμίας.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο πρώτο μισάωρο δυσκολεύτηκε αρκετά επιθετικά, ενώ στα μετόπισθεν κινδύνεψε από λάθη που θύμισαν την περυσινή εφιαλτική σεζόν. Παρόλα αυτά, το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων φαίνεται να την αφύπνισε, για να βγάλει επί χόρτου στοιχεία που ονειρεύεται ο Αργεντινός τεχνικός.



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από το Λαμία-ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Ξεκίνημα με... κακές εκλάμψεις από πέρυσι για την ΑΕΚ: Δεν ξεκίνησε ιδανικά η «Ένωση», η οποία δυσκολευόταν στο επιθετικό κομμάτι. Ωστόσο, η ζημιά πήγε να γίνει -εις διπλούν- στα μετόπισθεν, θυμίζοντας παθογένειες της περυσινής σεζόν. Στο 5' ο Τζαβέλλας απομάκρυνε λανθασμένα βγάζοντας σε θέση βολής τον Ντε Βινσέντι. Βέβαια, διόρθωσε ο ίδιος το λάθος του με καίρια παρέμβαση, ενώ και στη συνέχεια έκανε εξαιρετικό ματς. Παρόλα αυτά, μιλάμε για πούλημα της μπάλας, τα οποία μέχρι πριν λίγους μήνες βασάνιζαν πολύ τους φίλους του «δικεφάλου». Μάλιστα και στα φιλικά του καλοκαιριού, αποτέλεσαν ουσιαστικά την κύρια πηγή κινδύνου για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.




Η δεύτερη φάση που παραλίγο να φέρει σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ, ήταν εκείνη του 30', όπου ο Σιμάνσκι έπεσε άτσαλα πάνω στον Σλίβκα, για να δοθεί μέσω VAR το πέναλτι. Χρειάζεται παραπάνω συγκέντρωση.



*Δυσκολευόταν επιθετικά μεν, αλλά έδειχνε στοιχεία από το σχέδιο του Αλμέιδα: Είπαμε. Δυσκολεύτηκε επιθετικά η ΑΕΚ στο πρώτο μισάωρο, στο πώς θα διασπάσει δηλαδή την πολυπρόσωπη διπλή ζώνη άμυνας της Λαμίας. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που προσπάθησε να βγάλει στοιχεία που είδαμε και στα φιλικά και τα οποία αποτελούν βασικά στοιχεία του αγωνιστικού σχεδίου του «δικεφάλου» όπως η γρήγορη και κάθετη ανάπτυξη με συνδυασμούς.

*Γκολ από τα... όνειρα του Αλμέιδα: Πρέσινγκ, πρέσινγκ, πρέσινγκ. Αποτελεί ίσως και τη «νούμερο ένα» οδηγία από πλευράς του νέου τεχνικού της ΑΕΚ, στοιχείο που είδαμε πολλάκις από την ομάδα του και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της. Θα έπρεπε να τρίβει τα χέρια του ο Αργεντινός κόουτς για τον τρόπο επίτευξης των δύο πρώτων τερμάτων. Αμφότερα μέσω πίεσης, η οποία οδήγησε/αξιοποίησε τα λάθη της Λαμίας. Ο Σέρχιο Αραούχο τα μετουσίωσε σε γκολ, με τον καπιτάνο της «Ένωσης» -που έκανε συγκλονιστικές δηλώσεις για τον Πέτρο Μάνταλο- να λαμβάνει για ακόμα μία φορά την αποθέωση του κόσμου του «δικεφάλου».





*Τα δύο πρόσωπα του Πινέδα και ο εξαιρετικός Βίντα:

Συνολικά τρεις παίκτες της ΑΕΚ πραγματοποίησαν το επίσημο ντεμπούτο τους με τα κιτρινόμαυρα: Βίντα, Πινέδα και Γιόνσον. Για τους δύο τελευταίους είχαμε δείγματα και από τα φιλικά. Για τον πρώτο μόνο ότι γνωρίζαμε από τη σπουδαία καριέρα του. Παρόλα αυτά, έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια για το επίπεδο ετοιμότητάς του. Έγινε μεν αλλαγή λόγω κούρασης (μαζί με τον Αραούχο) στο 83', αλλά ήταν λογικό λόγω και της πολλής ζεστής αλλά και του ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία. Όπως και να έχει, στο διάστημα που αγωνίστηκε εντυπωσίασε με τα διαρκή του ανεβάσματα και τη συμμετοχή του στην ανάπτυξη της «Ένωσης». Εξάλλου, φτιάχνει το τρίτο γκολ, όπου πριν τη δώσει την ασίστ χειρίστηκε υπέροχα την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας. Στο αμυντικό σκέλος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά όπου χρειάστηκε δήλωσε «παρών».

Από την άλλη, ο Πινέδα δεν ήταν καλός στο μέτριο διάστημα της ΑΕΚ. Γεγονότα που ενδεχομένως να συνδέονται και άμεσα. Ήταν καλά κλεισμένος από τις υπεραριθμίες που δημιουργούσαν στον άξονα οι γηπεδούχοι. Μετά το 0-1 ανέβηκε μαζί με όλο το υπόλοιπο σύνολο, συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη, με αποκορύφωμα την πλασεδάρα για το 0-3. Για τον Γιόνσον ισχύει ό, τι ξέραμε μέχρι στιγμής: «Κομπιούτερ» στον άξονα!



*Έδειξε... Νέα Φιλαδέλφεια ο κόσμος της ΑΕΚ: Χωρίς πολλά σχόλια. Εκπληκτική η παρουσία των περίπου 1000 φίλων του «δικεφάλου». Έδειξαν το τι ώθηση θα παίρνουν οι παίκτες της ομάδας στο... καμίνι της «Αγια-Σοφιάς - OPAP Arena».



*Μόνο τα θετικά μπορούν να κρατηθούν για τη Λαμία: Η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα αγωνίστηκε... λαβωμένη ελέω κορωνοϊού. Έδειξε και καλά στοιχεία, είχε και προβλήματα (έκανε λάθη στην άμυνα, στα οποία βέβαια την ώθησε και η ΑΕΚ). Ωστόσο, δεν γίνεται να κριθεί. Κι αυτό διότι έδωσε το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν -που εκ των πραγμάτων είναι επισφαλές για σοβαρά συμπεράσματα- μην έχοντας βασικά γρανάζια της διαθέσιμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x