Stoiximan Super League

«Καθάρισε» για τη Λαμία ο Καρλίτος και υποχρέωσε τον Άρη σε νέα ήττα!

Με τον Καρλίτος να σκοράρει ξανά και τον Τσιλούλη να έχει πάλι δοκάρι η Λαμία -που έμεινε με 10 στις καθυστερήσεις- κέρδισε αυτή την φορά με 1-0 τον Άρη ο οποίος γνώρισε δεύτερη σερί εκτός έδρας ήττα.

Η Λαμία νίκησε τον Άρη με 1-0 στο «Αθανάσιος Διάκος», για την 2η αγωνιστική της φετινής Stoiximan Super League, σε ένα μάλλον «κλειστό» αλλά και… επεισοδιακό παιχνίδι.

Ο Καρλίτος έμελλε να κρίνει το νικητή, σκοράροντας ξανά μετά την πρεμιέρα, στο 38ο λεπτό, ενώ όπως στον Βόλο έτσι και σήμερα ο Τσιλούλης είχε δοκάρι, στο 58’ για την ομάδα της Φθιώτιδας που είδε τον Σιμόν να αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά, στις καθυστερήσεις!



Έτσι, η μεν Λαμία έφτασε τους 4 βαθμούς και πηγαίνει στο Φάληρο την επόμενη αγωνιστική για να παίξει με τον Ολυμπιακό. Την ώρα που οι νωχελικοί αμυντικά και αναποτελεσματικοί επιθετικά σε ένα ακόμα παιχνίδι «κίτρινοι» έκαναν το 2x2 σε… ήττες και υποδέχονται τον Αστέρα Τρπίπολης, σε ένα ματς… ζωής και θανάτου για αυτούς.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Η Λαμία παρατάχθηκε έχοντας σχηματισμό το 4-4-2, τον Κοσέλεφ στην εστία και τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παουλάβετς και Σαραμαντά στα μετόπισθεν. Στάνκο και Νούνιες ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, με τους Μαρτίνεθ-Τσιλούλη στα άκρα και τον Σλίβκα λίγο πιο πίσω από τον Καρλίτος που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-3-3 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Φεράρι αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Τζούρασεκ, Νταρίντα και Ρουπ την τριπλέτα στον άξονα. Με τους Κάρλσον, Μορόν και Μενέντεζ να συνθέτουν την τριάδα της επίθεσης.

Λαμία-Άρης 1-0

Το ματς
:
Η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι με εμφανή διάθεση να πιέσει στα 3/4 του γηπέδου, με αποτέλεσμα μάλιστα από αυτό να βρει και την πρώτη της φάση για γκολ.

Όταν στο 11’, ο Μαρτίνεθ έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, σούταρε με δύναμη αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε εντυπωσιακά!

Ο Άρης από την άλλη πλευρά πήρε σταδιακά τον έλεγχο, κυκλοφορώντας μεν την μπάλα, αλλά συνήθως κάτω από τη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να υστερεί δημιουργικά.

Μάλιστα, η πρώτη καλή του στιγμή καταγράφηκε στο transition, στο 14ο λεπτό, σε φάση όπου ο Μενέντες σούταρε από δύσκολη γωνία αν και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ.

Από το… διάλειμμα δροσιάς και μετά, οι «κίτρινοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο, έφτιαξαν κάποιες συνεργασίες και έχασαν την ευκαιρία για να κάνουν το 0-1 στο 32’.

Καθώς ο Σαραμαντάς έκανε μια σωτήρια προβολή, στο πλασέ του Κάρλσον, με τον Κοσέλεφ εξουδετερωμένο, διατηρώντας με αυτό παράλληλα και το 0-0…

Και αφού δεν ήρθε το 0-1, έγινε το 1-0, έστω και σε… δύο δόσεις για την ομάδα της Φθιώτιδας. Με τον Καρλίτος να φεύγει στην αντεπίθεση για να σκοράρει στο 36’, αλλά να είναι «ακάλυπτος».

Για να έρθει το δεύτερο «χτύπημα» του 33χρονου σέντερ φορ, αυτή την φορά σε σετ παιχνίδι, μετά από ασίστ του Σλίβκα που πρόλαβε τον Φεράρι και το ποιοτικό τελείωμα του Καρλίτος που έκανε το 1-0, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια!



Ο Λεωνίδας Βόκολος έδωσε φρεσκάδα στα άκρα της ομάδας του, μέσω της διπλής αλλαγής των Ακούνια-Τόσιτς στο 62’, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν παράλληλα να αμύνονται εξαιρετικά στη συνέχεια.

Ο Τόλης Τερζής έβαλε τον Ντουκουρέ στην ανάπαυλα, προκειμένου αν δώσει μεγαλύτερη αμυντική ισορροπία στην ομάδα του και όντως αυτή δεν δέχτηκε φάσεις, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ενώ είχε μια-δύο ημιτελείς επιθετικές ενέργειες.

Με τη Λαμία να κάνει αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ στο 58’, όταν από ωραία πάσα του Σλίβκα στην πλάτη του Μπράμπετς για τον Τσιλούλη, ο τελευταίος σούταρε με δύναμη από θέση μέσα αριστερά όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι!



Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Άρης συνέχισε να μην μπορεί να βρει τρόπο να γίνει ουσιαστικά απειλητικός, παρά τις νέες αλλαγές του Τερζή, ενώ δεν είχε όχι φάση, αλλά ούτε μια τελική προς την αντίπαλη εστία.

Με την αποβολή του Σιμόν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να αλλάζει τα αριθμητικά δεδομένα όχι όμως και τον τελικό νικητή, αφού το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους…



Λαμία-Άρης 1-0

MVP: Και μόνο το γεγονός ότι πέτυχε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του, αρκεί για να τον χρίσει πολυτιμότερο, προφανώς… Για τον Καρλίτος ο λόγος, με τον Ισπανό σέντερ φορ να είναι σε μια ακόμα περίπτωση ο πρωταγωνιστής της Λαμίας, με το ποιοτικό πλασέ που έκανε και μαζί του το 1-0! Ενώ, μάλιστα, λεπτά νωρίτερα είχε σκοράρει ξανά, όντας οφσάιντ.

Η «σφυρίχτρα»: Δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση να διαχειριστεί ο διαιτητής Βεργέτης στη σημερινή αναμέτρηση, καθώς στο μεν ακυρωθέν τέρμα του Καρλίτος η παράβαση ήταν ορατή και με… γυμνό μάτι. Ενώ, από το σημείο που χρειάστηκε και μετά, ορθώς έκανε και χρήση της κίτρινης κάρτας, «κρατώντας» το παιχνίδι. Με την αποβολή του Σιμόν επίσης να είναι σωστή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παουλάβετς, Σαραμαντάς, Στάνκο (76' Τζανδάρης), Νούνιες (88' Βασιλαντωνόπουλος), Μαρτίνεθ (62' Τόσιτς), Σλίβκα, Τσιλούλης (62' Ακούνια), Καρλίτος (76' Λόνγκο).

Έμειναν στον πάγκο: Νάγκι, Γιαννούτσος, Κορνέζος, Μούλα.

Άρης (Απόστολος Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια (75' Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ρουπ (75' Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (46' Ντουκουρέ), Νταρίντα (84' Ζαμόρα), Μενέντες (83' Χριστοδουλόπουλος), Κάρλσον, Μορόν.

Έμειναν στον πάγκο: Κουέστα, Παναγίδης, Αϊδόνης, Φατόρε.

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας).

Βοηθοί διαιτητή: Φωτόπουλος (Αθηνών),. Σινιοράκης (Χανίων).

4ος διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας).

Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών).

Διαιτητής ΑVAR: Απτόσογλου (Αθηνών).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x