Stoiximan Super League

Πήρε την «ανάσα» του Λεβαδειακού ο Ιωνικός και μπήκαν μαζί στην… εντατική!

Ο Λεβαδειακός έφερε τούμπα τον Ιωνικό, ο οποίος όμως σκόραρε στο 85' (μέτρησε μέσω VAR στο 89') κι έφυγε με τον βαθμό (2-2) από τη Λειβαδιά. Αμφότεροι εντός ζώνης υποβιβασμού μετά τη νίκη της Λαμίας.

Σ' ένα πραγματικό ντέρμπι παραμονής -με ωραίο θέαμα παρά τον βαρύ, ελέω βροχής, αγωνιστικό χώρο- οι Λεβαδειακός και Ιωνικός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στη Λειβαδιά στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Playouts της Stoiximan Super League, η οποία φούντωσε ακόμα περισσότερο τη φωτιά για τη μάχη της παραμονής!

Οι γηπεδούχοι ήταν περισσότεροι απειλητικοί εξαρχής και με δύο γκολ σε επτά λεπτά (50' Γερεμέγεφ και 56' Μεχία) έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι, απαντώντας στην γκολάρα του Φαντιγκά στο 26'. Ωστόσο, στο φινάλε οι Νικαιώτες -που έδειξαν χαρακτήρα- χτύπησαν εκ νέου, με το τέρμα του Τσιγκρίνσκι να μετρά στο 89' μέσω VAR.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό, με τον ουραγό Λεβαδειακό (23β.) -μετά και τις νίκες της Λαμίας (26β.) και του ΠΑΣ Γιάννινα (27β.)- να σπρώχνει τον Ιωνικό (25β.) εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Τον ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική ο Ιωνικός, στην έδρα του Παναιτωλικού φιλοξενείται ο Λεβαδειακός, ενώ υπάρχει και το Αστέρας Τρίπολης-Λαμία.

Λεβαδειακός-Ιωνικός: 2-2

Στο... μυαλό των κόουτς:

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Πετράκης. Ο Γκροφ ήταν στην εστία, με τους Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα και Παζ μπροστά του από δεξιά προς τα αριστερά. Οι Μεχία, Χάμοντ και Νίκας συνέθεταν την τριάδα στα χαφ. Γιαννιώτας και Σαχπεκίδης πλαισίωναν τον Γερεμέγεφ στην επίθεση.

Ίδιο σύστημα και από τον Μιχάλη Γρηγορίου για τον Ιωνικό. Κάτω από τα δοκάρια ο Χουτεσιώτης. Δεξί μπακ ο Μύγας, αριστερό ο Βαλεριάνος και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Ρομαό και Τσιγκρίνσκι. Τριάδα στα χαφ οι Κάνιας, Σάκιτς και Φαντιγκά, με τους Σεμπά και Μασάς να πλαισιώνουν τον Μάντζη μπροστά.

Το ματς:

Ο αρκετά βαρύς αγωνιστικός χώρος έδινε την εντύπωση ότι θα δυσκολέψει τις προσπάθειες των ποσοσφαιριστών των δύο ομάδων. Κι όντως έτσι συνέβαινε, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει τόσο τον ρυθμό.

Ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα. Μάλιστα, άρχισε να απειλεί γρήγορα-γρήγορα τόσο με στατικές φάσεις όσο και σε σετ παιχνίδι. Η μπάλα μετά την κεφαλιά του Βινίσιους ύστερα από εκτέλεση φάουλ στο 7' πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το φαλτσαριστό σουτ του Γιαννιώτα στο 14'. Ενδιάμεσα, στο 11', ο Ρομαό έκοψε ωραία τον Γερεμέγεφ που έφευγε ολομόναχος. Οι γηπεδούχοι είχαν μπει πολύ δυνατά και έψαχναν το γκολ, ωστόσο και ο Νίκας στο 17' βρήκε απέναντί του τον Χουτεσιώτη.

Σιγά-σιγά άρχισαν να ισορροπούν οι Νικαιώτες, οι οποίοι απείλησαν πρώτη φορά με το μακρινό και έξυπνο σουτ του Κάνιας στο 23'. Και χωρίς να περάσει πολύς χρόνος βρήκαν και το γκολ, στο 26', με απίστευτη ενέργεια του Φαντιγκά. Ο χαφ του Ιωνικού πήρε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Λεβαδειακού, την κουβάλησε ελάχιστα και έπιασε μια απίστευτη φαλτσαριστή σουτάρα προς το απέναντι παραθυράκι! Γκολ α λα... PlayStation!

Παρόλα αυτά, ο Λεβαδειακός δεν... μάσησε και προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα. Έχοντας μάλιστα δύο τεράστιες ευκαιρίες εντός τριών λεπτών με τον Γερεμέγεφ, στο 30' και στο 32', με τους Τσιγκρίνσκι και Χουτεσιώτη όμως να έχουν καίριες επεμβάσεις.

Δεν άλλαξε κάτι άλλο μέχρι το φινάλε, αφού στο 45' -σωστά- δεν δόθηκε πέναλτι στον Σεμπά, φάση που έφερε αποβολή στον πάγκο των φιλοξενούμενων για διαμαρτυρίες.

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μία αλλαγή, περνώντας τον Βρακά στη θέση του Σαχπεκίδη. Απόλυτα πετυχημένη κίνηση, μιας και ο 21χρονος άσος έδωσε νέα πνοή μεσοεπιθετικά στην ομάδα του. Ήταν αρκετά δραστήριος όντας ήδη σε δύο φάσεις μέχρι το 48', ενώ ήταν εκείνος που δημιούργησε και το 1-1 στο 50'! Συγκεκριμένα, έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά, άδειασε τον Μύγα, πάτησε περιοχή και έσπασε στον Γερεμέγεφ, ο οποίος έκανε ωραίο πάρσιμο της μπάλας, γυρίζοντας και πλασάροντας εύστοχα.

Ο Λεβαδειακός είχε μπει καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο και όχι μόνο το εξαργύρωσε, αλλά βρήκε κι άλλο γκολ, ανατρέποντας το σκορ εντός επτά λεπτών! Στο 56' λοιπόν ο Μεχία έκανε σε πρώτο χρόνο το σουτ από το όριο της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σεμπά, κόλλησε στο έδαφος, ο Ονδουριανός μέσος την ξαναπήρε και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2!

Λεβαδειακός-Ιωνικός: 2-2

Ο Ιωνικός πλέον ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έριξε στο ματς τον Γούλερι (αντί του Φαντιγκά), ο οποίος απείλησε στο 66' με δυνατό σουτ, βλέποντας όμως τον Γκροφ να του βάζει «στοπ».

Εν συνεχεία, η ομάδα της Βοιωτίας κατάφερε να ελέγξει αρκετά καλά το τέμπο. Παρόλα αυτά, στο φινάλε είδε τους φιλοξενούμενους να χτυπούν εκ νέου. Στο 85' εκτελέστηκε κόρνερ από δεξιά, ο Μύγας πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Παζ και ο Τσιγκρίνσκι με δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που μέτρησε μέσω VAR στο 89' και το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Λεβαδειακός-Ιωνικός: 2-2

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Γιώργος Βρακάς. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε στον αγώνα και έδωσε νέα πνοή στους ήδη πιο απειλητικούς γηπεδούχους. Άλλωστε, από δική του εξαιρετική ενέργεια και ασίστ ήρθε το 1-1. Από κοντά και ο Τσιγκρίνσκι που είχε σωτήρια επέμβαση στο α' μέρος και φυσικά το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε.

Η σφυρίχτρα: Στο τέλος της βραδιάς όλες οι βασικές και κομβικές αποφάσεις ήταν σωστές. Καταρχάς, ορθώς κατακυρώνεται το 2-2 μέσω του VAR, καθώς ο Παζ καλύπτει τον Τσιγκρίνσκι προτού του στρώσει και την μπάλα. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι στον Σεμπά, ο οποίος όμως πέφτει μόνος του. Θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες διαφορετικές αποφάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος - Κάνιας (83' Σόουζα), Σάκιτς, Φαντιγκά (61' Γούλερι) - Σεμπά, Μάντζης, Μασάς (70' Μάνος).

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ - Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παζ - Μεχία (83' Μπελμόντ), Χάμοντ (90'+3' Νταμπό), Νίκας - Γιαννιώτας (78' Λούα-Λούα), Γερεμέγεφ, Σαχπεκίδης (46' Βρακάς).


Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Νικολαΐδης, Πάτριας
Τέταρτος: Καραντώνης
VAR: Παπαπέτρου
ΑVAR: Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x