Stoiximan Super League

Ντέμης: «Μικρό προβάδισμα για τον τίτλο η ΑΕΚ – Ούτε εγώ θα ήθελα να βάλω μαζί Λιβάι και Πόνσε»

Το σχόλιο και η ανάλυση του Ντέμη Νικολαΐδη για την εμφάνιση της ΑΕΚ στη Λαμία, τη συνύπαρξη Λιβάι και Πόνσε αλλά και τη μάχη του τίτλου.

Το επιβλητικό πέρασμα (0-4) της ΑΕΚ από τη Λαμία σχολίασε και ανέλυσε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Καταρχάς, μιλώντας στην εκπομπή του στη NOVA, ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στη μάχη του τίτλου και στο προβάδισμα που θεωρεί ότι έχουν οι «κιτρινόμαυροι».

«Εδώ και μήνες θεωρώ ότι ένα μικρό προβάδισμα για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα το έχει η ΑΕΚ, αλλά πολύ μικρό. Το οποίο προβάδισμα στα playoffs μπορεί να αλλάζει ανά αγωνιστική, όπως τώρα πέρασε η ΑΕΚ μπροστά, εάν δεν κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό… Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», εξήγησε.



Εν συνεχεία, στάθηκε στην εμφάνιση της «Ένωσης» στη Λαμία.

«Ήταν πάρα πολύ πιεστική η ΑΕΚ, δεν βγήκε από την περιοχή της η Λαμία, δεν μπορούσε κιόλας. Πίεσε πάρα πολύ η ΑΕΚ, κέρδισε απίστευτο αριθμό κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο. Σε όλες σχεδόν τις φάσεις ήταν μέσα ο Πόνσε, ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας. Γι' αυτό λέω ότι δεν βολεύει λίγο την ΑΕΚ (σ.σ. η διακοπή), επειδή ο Πόνσε και ο Λιβάι διανύουν πολύ καλή περίοδο, οπότε θα κάτσουν τώρα τρεις εβδομάδες. Σωστά θα κάτσουν, διότι είμαι υπέρ του να σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω Εθνικής.

Από ΑΕΚ για πρώτο ημίχρονο οι Πόνσε, Ελίασον και Πινέδα ήταν αυτοί που πήραν στην πλάτη όλες τις προσπάθειες, ξεχώρισαν. Έβαλε δύο αμυντικά χαφ, που δεν το περιμέναμε, τον Γιόνσον και τον Σιμάνσκι. Εγώ προσωπικά δεν το περίμενα, αλλά δεν μου κάνει και έκπληξη, επειδή ποτέ δεν μπορούμε να βρούμε την ενδεκάδα που θα βάλει ο Αλμέιδα.

Μόνο 1-0 το πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε και παραπάνω. Η Λαμία, δεν θυμάμαι τα στατιστικά, μπορεί να έκανε ένα σουτ; Σ' όλο το ματς. Η ΑΕΚ συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο
», σημείωσε αρχικά, για να σχολιάσει έπειτα και την γκολάρα του Γκαρσία.

Σε ό, τι αφορά την ευρεία επικράτηση της «Ένωσης» αλλά και το εάν μπορεί να συμβεί η συνύπαρξη Λιβάι-Πόνσε: «Εύκολη νίκη για την ΑΕΚ, την έκανε η ΑΕΚ εύκολη τη νίκη με την απόδοσή της και συνεχίζει και έχει τους δύο σέντερ φορ σε τρομερή κατάσταση.

Δεν θέλει να τους βάλει μαζί. Ούτε εγώ θα ήθελα
, επειδή θα ήθελα να έχω έναν τόσο καλό στον πάγκο. Εάν κάποιος έχει μια άτυχη μέρα, να τον βγάλω, να βάλω τον άλλον. Γιατί είναι τόσο καλοί. Να τους μοιράζω τα λεπτά. Επίσης, απ' ό, τι έχω καταλάβει και απ' ό, τι έχουμε δει, δεν του αρέσει να παίζει με δύο σέντερ φορ. Άρα δεν θα δούμε την ΑΕΚ με δύο σέντερ φορ, εκτός και εάν τύχει ή κάποιες συνθήκες ενός παιχνιδιού το επιβάλλουν. Δεν πρόλαβα να το καταλάβω, φαντάζομαι ότι ο Λιβάι έπαιζε δεξιά, έστω σ' αυτά τα λίγα λεπτά
».

Τέλος, σχολίασε και το κίνητρο που θα έχει η Λαμία στα playoffs: «Η Λαμία δεν έχει μάθει να παίζει χωρίς έναν αντικειμενικό στόχο. Διότι η Λαμία τώρα είναι υποχρεωμένη και πρέπει ο Λεωνίδας Βόκολος να το μεταδώσει στους παίκτες, πράγμα πολύ δύσκολο, ότι ''παίζουμε χωρίς να έχουμε στόχο''. Δηλαδή ''ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλά, για να αισθανθούμε καλά''. Όχι ότι δεν είναι στόχος αυτός. Απλά, όπως το είπε, άλλο να παίζεις και να έχεις έναν στόχο να σωθείς, γιατί στα playouts γι' αυτό παίζουν οι περισσότερες ομάδες.

Τώρα θα πρέπει να παίξουν, από τη μία είναι ευχάριστο, γιατί δεν θα έχουν άγχος, από την άλλη θα πρέπει να παίξουν για τον εαυτό τους, για τον κόσμο τους, για την ιστορία της ομάδας τους, για την αξιοπρέπειά τους, για μια μεταγραφή που μπορεί να πάρει κάποιος, να μας δείξει τι ταλέντο έχει και πώς είναι αυτό απέναντι σε μεγάλες ομάδες και όχι σε ισάξιες. Κάθε νίκη της Λαμίας πλέον είναι ιστορική. Να, βρήκα εγώ ένα κίνητρο. Και δεν νομίζω να τα πάνε τόσο εύκολα οι ομάδες εκεί
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x