Stoiximan Super League

Ο μήνας της πράσινης βελτίωσης και η στροφή στο Κύπελλο

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει πρόοδο σε κάθε τομέα, γεγονός που το μαρτυρούν οι αριθμοί.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-0 στη Λεωφόρο επιβεβαίωσε την αγωνιστική άνοδο στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι πράσινοι σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν πετύχει όσα δεν πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να έρθουν οι πολυπόθητες νίκες και φυσικά η άνοδος στη βαθμολογία.

Συγκεκριμένα από τις 22 Νοεμβρίου στο πρωτάθλημα το τριφύλλι μετράει 4 νίκες σε 5 παιχνίδια. Η μοναδική ήττα ήταν αυτή από την ΑΕΚ. Αν προσθέσουμε και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βόλο (νίκη με 2-1), τότε ο Παναθηναϊκός έχει ένα «5 στα 6».

Ακολουθούν τα παιχνίδια πρωταθλήματος από τις 22 Νοεμβρίου

22/11: Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3
28/11: Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0
5/12: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0
11/12: Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 2-0
19/12: Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Βαθμολογική άνοδος, βελτίωση στην άμυνα

Όπως βλέπετε, το τριφύλλι έχει μαζέψει 12 βαθμούς σε λιγότερο από έναν μήνα από του 23 που έχει συγκεντρώσει συνολικά. Επίσης, σε αυτό το διάστημα των πέντε τελευταίων αγώνων έχει σημειώσει 9 τέρματα. Αυτό το οποίο αξίζει της προσοχής μας είναι η αμυντική βελτίωση. Σε αυτά τα ματς ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί μόλις δυο γκολ, ενώ έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε τρία παιχνίδια. Κι όλα αυτά τη στιγμή που μέχρι το ματς με τη Λαμία, το τριφύλλι είχε δεχθεί 9 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Περισσότεροι οι πρωταγωνιστές

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω, έχουν παίξει πολλά ρόλο. Η σκληρή δουλειά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Ακόμα, φυσικά, υπάρχει δρόμος μακρύς και δύσκολος. Εκτός των άλλων, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε νέους πρωταγωνιστές να καθοδηγούν την ομάδα. Οι Λούκας Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Μαουρίσιο είναι ποδοσφαιριστές που με τον δικό τους τρόπο έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας. Ο Παλάσιος έχει βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι, όπως και ο Χουάνκαρ. Ο Μακέντα μπήκε στην εξίσωση με σημαντικά τέρματα, ενώ ο Καρλίτος παρέμεινε σταθερός, συνεχίζοντας να βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ με 9 τέρματα. Το σημαντικό για τον προπονητή του τριφυλλιού είναι ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκει πολλά περισσότερα από... περισσότερους παίκτες, κάτι που εξ' αρχής ήταν αναγκαίο για για να έχει πολλά κέρδη η ομάδα.

Στροφή στον Βόλο

Η προσοχή, πλέον, στρέφεται στο ματς Κυπέλλου με τον Βόλο την ερχόμενη Πέμπτη. Μετά το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού, οι πράσινοι έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά η ρεβάνς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για το τριφύλλι, κάτι που το γνωρίζουν άπαντες στην ομάδα. Από σήμερα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα καταστρώσει τα πλάνα του με μοναδικό στόχο να κατακτηθεί η πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι για το 2021 και οι πράσινοι να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x