Stoiximan Super League

Ισοπαλία με… δύο χαμένους για ΟΦΗ και Άρη!

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με κεφαλιά του Πασαλίδη στο 15’, από λάθος έξοδο του Κουέστα, έκανε διαχείριση στη συνέχεια, αλλά ο Άρης -που «πέταξε» ένα ημίχρονο- «έκλεψε» τον βαθμό, με πέναλτι του Γκάμα στο 90'.

ΟΦΗ και Άρης ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», σήμερα (16/12) το απόγευμα στο πλαίσιο της εμβόλιμης 14ης αγωνιστικής της φετινής Super League 1.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν από την γκάφα του Κουέστα και την κεφαλιά του Πασαλίδη, χάρη στην κεφαλιά-ασίστ του Βούρου στο 15’ και ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο αλλά… μέχρι εκεί.

Με τους «κίτρινους» να βελτιώνονται στην επανάληψη, έχοντας κάνει και δύο αναγκαστικές αλλαγές, να ψάχνουν το γκολ και τελικά να το βρίσκουν, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αποτέλεσμα, πάντως, που δεν βολεύει κανέναν από τους δύο, αφού κράτησε τον μεν ΟΦΗ έκτο, τον Άρη έβδομο, αμφότερους δε μακριά από τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ενώ θα μπορούσαν να προσπεράσουν/πιάσουν τον Παναθηναϊκό αν κέρδιζαν.



Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης και Μπαλογιάννης ήταν η τετράδα στην άμυνα. Με τους Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο και Γκαγιέγος να αγωνίζονται στον άξονα, ενώ Τοράλ, Καστάνιος και Λάμπρου συνέθεσαν την τριπλέτα της επίθεσης.

Ο Άρης από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Κουέστα στην εστία και τους Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα στα μετόπισθεν. Τζέγκο και Σάσα αποτέλεσαν τους δύο «κόφτες», με τους Γκάμα, Εντιαγέ και Γκαρσία πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμαρά.

Το ματς:
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στην πίεση που ασκούσαν ξεκινώντας από ψηλά οι παίκτες του Άρη, οι οποίοι σταδιακά ισορρόπησαν την κατάσταση.

Όλα αυτά, φυσικά, είχαν σαν αποτέλεσμα την ανυπαρξία όχι ευκαιριών, αλλά έστω και… υποψίας φάσεων από αμφότερες τις ομάδες.

Η πρώτη επιθετική ενέργεια συνδυάστηκε και με το πρώτο γκολ του αγώνα. Με τον Κουέστα να κάνει κακή εκτίμηση της φάσης, στην εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, τον Βούρο να κάνει κεφαλιά-πάσα και τον Πασαλίδη με νέα κεφαλιά μπροστά από την εστία να κάνει το 1-0 για τους «ομιλήτες» στο 15’!



Οι «κίτρινοι» έχασαν αρχικά τον Εντιαγέ, που τραυματίστηκε στην ίδια φάση, αλλά και τον Γκαρσία στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου και αναγκάστηκαν να αλλάξουν πλάνα δις.

Ενδιάμεσα, ωστόσο δεν κατάφεραν να γίνουν… ποτέ απειλητικοί, δείχνοντας έλλειμα ενέργειας αλλά και αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι.

Βέβαια, ούτε και ο ΟΦΗ επεδίωξε να επιτεθεί ή να πιέσει μαζικά, αρκούμενος σε απλή διαχείριση του υπέρ του προβαδίσματος, με τα λάθη εκατέρωθεν να κυριαρχούν.

Ωστόσο, ήταν εκείνος που είχε και την δεύτερη τελική πριν την ανάπαυλα, με την προσπάθεια του Γκαγιέγος και την απόκρουση του Κουέστα, στο 45ο λεπτό.



Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε το ματς και στην επανάληψη. Ήτοι, τους γηπεδούχους να έχουν μια καλή στιγμή, με την απευθείας εκτέλεση του Λάμπρου που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κουέστα και να συνεχίζουν να ελέγχουν την κατάσταση.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όμως, ο Άρης έβγαλε νεύρο, ανέβασε το τέμπο κι έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, έστω και με ανορθόδοξο ως επί το πλείστον τρόπο…

Πρωταγωνιστής τους ήταν ο Ιτούρμπε, που δοκίμασε τα ρεφλέξ του Επασί στο 54ο και στο 59ο λεπτό, χωρίς όμως να καταφέρει να τον νικήσει. Ενώ το σουτ του Σάσα στο 61’ σταμάτησε πάνω στον Βούρο.



Τελικά, μια κακή αντίδραση του Μπαλογιάννη, που ανέτρεψε τον Ιτούρμπε στο 89’ εντός περιοχής, επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να πάρουν τον πόντο, με τον Γκάμα να ευστοχεί στην εκτέλεση ένα λεπτό μετά.



MVP: Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης κερδίζει με το… σπαθί του τον τίτλο του καλύτερου παίκτη, όχι μόνο του ΟΦΗ αλλά πιθανώς και του γηπέδου… Βλέπετε, το δικό του γκολ ήταν αυτό που χάρισε -ουσιαστικά- τον βαθμό στην ομάδα του. Παράλληλα δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να γίνουν επικίνδυνοι, κερδίζοντας πρακτικά κάθε προσωπική μονομαχία μέχρι τελικά να αντικατασταθεί!

Η «σφυρίχτρα»: Δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο ο διαιτητής Παπαπέτρου σήμερα, με εξαίρεση την φάση του πρώτου γκολ, όπου κι εκεί πήρε την σωστή απόφαση με την βοήθεια του VAR. Ενώ σωστός ήταν και ο καταλογισμός του πέναλτι στο τέλος του αγώνα. Ενδεχομένως να έπρεπε μόνο να ήταν πιο αυστηρός στην χρήση καρτών, σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης (65’ Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Τοράλ (71’ Καμάου), Καστάνιος (71’ Φαν Ντάινεν), Λάμπρου (83’ Στάικος).

Έμειναν στον πάγκο: Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης, Ναμπί, Γιάννου.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (46’ Λούμορ), Τζέγκο (81’ Ματίγια), Σάσα, Γκάμα, Εντιαγέ (22’ Μάντσινι), Γκαρσία (39’ Ιτούρμπε), Καμαρά (81’ Μάνος).

Έμειναν στον πάγκο: Ντένις, Μπεναλουάν, Λόπεθ, Δεληζήσης.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου.

Βοηθοί διαιτητή: Άγγελος Κολλιάκος, Δημήτριος Βεργέτης.

4ος διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης.

Διαιτητής VAR: Αριστομένης Κουτσιαύτης.

Διαιτητής ΑVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρης.

Θυμηθείτε εδώ το live μέσω του Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x