Stoiximan Super League

«Παλικάρι» ο Βόλος στο Ηράκλειο, όπου... ακόμη ακυρώνονται γκολ!

Σε ένα ματς με πέντε ακυρωθέντα γκολ -εκ των οποίων μέτρησε τελικά μόνο το ένα- ο Βόλος των 10 παικτών για ένα ημίχρονο δεν επέτρεψε στον ΟΦΗ την ολική ανατροπή (1-1), υποχρεώνοντάς τον σε νέα γκέλα.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, ανάμεσα σε ΟΦΗ και Βόλο στο Ηράκλειο, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1.

Ένα παιχνίδι το λιγότερο γεμάτο, με δύο γκολ, ένα δοκάρι, πέντε ακυρωθέντα τέρματα (το ένα μέτρησε μέσω VAR) και μία κόκκινη κάρτα.

Μια γκέλα για τους γηπεδούχους που έμειναν για πέμπτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη, αλλά έπιασαν 6άδα (15β.) με αγώνα παραπάνω. Ένα αποτέλεσμα που κρατά χαμηλά τους Βολιώτες, οι οποίοι όμως -στο ντεμπούτο του Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο τους (στη δεύτερη θητεία του)- πήραν βαθμό παίζοντας για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Στη 13η θέση (7β.) οι φιλοξενούμενοι, που την Τετάρτη (29/11) δίνουν το αναβληθέν εντός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό.

Ο Κόμπα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 42', με τον Γκαρσία να αποβάλλεται στο 45'+1' με δεύτερη κίτρινη. Ο ΟΦΗ πίεσε, είχε πολλές ευκαιρίες και έφερε το ματς στα ίσα με την απίστευτη σουτάρα του Θοράριρσον στο 60'. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή, αφού το υπέροχο γκολ του Μεγιάδο στο 89' ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ντίκο, σε μια δύσκολη φάση (για το εάν επηρεάζει ο φορ των γηπεδούχων).

Έντονο γιουχάισμα από τους φίλους του ΟΦΗ, οι οποίοι αποθέωσαν τον Νέιρα φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του για να μπει αλλαγή.




Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με 5-3-2 και τον Μπάουμαν στην εστία. Την πεντάδα στην άμυνα συνέθεταν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Μαρινάκης, Καρώ, Πασαλίδης, Θοράριρσον και Αμπάντα, ενώ την τριάδα στα χαφ οι Μεγιάδο, Γκλάζερ και Γκαγιέγκος. Δίδυμο στην επίθεση οι Μοσκέρα και Ντίκο.

Από την άλλη, ο Άνχελ Λόπεθ, στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας της Μαγνησίας, επέλεξε το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κόστιτς. Δεξί μπακ ο Άλχο, αριστερό ο Λούνα, με τους Σιέλη και Καλογερόπουλο να αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Το αντίστοιχο στα κεντρικά χαφ συνέθεταν οι Τσοκάνης και Μπαριέντος. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Ντέλετιτς, αριστερά, ο Κίτσος, με τον Κόμπα να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γκαρσία.

Το ματς:

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Κάτι στο οποίο βοηθούσε τόσο ο ΟΦΗ, που αρχικά προσπαθούσε να απειλήσει και με στατικές φάσεις, όσο και ο Βόλος που πίεζε πολύ ψηλά.

Οι πρώτες καλές στιγμές ήρθαν με τον Καρώ (15') για τον ΟΦΗ και τους Κόμπα (5'), Κίτσο (18') και Γκαρσία (20') για τον Βόλο.

Για να φτάσουμε στο 23' και το πρώτο ακυρωθέν γκολ για τον ΟΦΗ, με τον Μαρινάκη να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, όμως να ήταν εκτεθειμένος πριν πάρει το «ριμπάουντ».

Το δεύτερο ακυρωθέν τέρμα για τους Κρητικούς σημειώθηκε στο 33': Ο Αμπάντα εκτέλεσε το κόρνερ, βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Μοσκέρα, με τον μεσοεπιθετικό του ΟΦΗ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ» έσπασε δίπλα στον Ντίκο, ο οποίος σκόραρε από κοντά. Εντέλει το γκολ δεν μέτρησε με παρέμβαση VAR, επειδή οι γραμμές «έδειξαν» ότι ο πεσμένος Πασαλίδης (ανάμεσα σε Αμπάντα και Μοσκέρα) ήταν εκτεθειμένος.



Στο 40' έφτασε η στιγμή να ακυρωθεί γκολ των φιλοξενούμενων: Βαθιά μεταβίβαση προς την περιοχή του ΟΦΗ, πρώτη κεφαλιά του Γκαρσία για τον Ντέλετιτς, εκείνου για τον Κόμπα, με τον τελευταίο να κατεβάζει και να πλασάρει ψύχραιμα. To σημαιάκι σηκώθηκε αμέσως, λανθασμένα όμως όπως φάνηκε αμέσως στο πρώτο ριπλέι. Με το λάθος να διορθώνεται μέσω VAR και το σκορ να ανοίγει (0-1) για τον Βόλο στο 42'.



Οκτώ τα λεπτά των καθυστερήσεων λόγω και των πολλών διακοπών. Στο πρώτο εξ αυτών είχαμε και αλλαγή στην αριθμητική ισορροπία, με τον Γκαρσία να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (πρώτη στο 19') και να αποβάλεται.



Οι Κρητικοί προσπάθησαν αμέσως να αξιοποιήσουν τον παίκτη παραπάνω. Ειδικά με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ενέτειναν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους. Μάλιστα, είχαν μαζεμένες σημαντικές ευκαιρίες με τους Μοσκέρα (47' και 52') και Αμπάντα (50').

Από την πλευρά του, ο Βόλος -όπως ήταν λογικό λόγω και της κόκκινης- επιχειρούσε κυρίως στην κόντρα. Μάλιστα, στο 55' σε μία τέτοια περίπτωση ο Μωραΐτης απείλησε, ωστόσο δέχτηκε το καταλυτικό τάκλιν του Πασαλίδη.

Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς για τον ΟΦΗ στο 60', με τον Θοράριρσον να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα με την ασύλληπτη σουτάρα που έπιασε εκτός περιοχής.



Οι Βολιώτες επιχείρησαν να απαντήσουν στο 69', σκόραραν με τον Μωραΐτη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς για οφσάιντ.

Μετά το 1-1 ο ρυθμός είχε πέσει. Ίσως και να αγχώθηκε ο ΟΦΗ που είχε ακόμα μία πολύ καλή στιγμή με τον Αμπάντα. Κι όμως ένιωσε να λυτρώνεται στο 89', όταν ο Μεγιάδο σκόραρε με τρομερό βολ πλανέ. Ωστόσο, το VAR τού πήρε τη χαρά, αφού ο ρέφερι Ανδριανός πήγε να δει τη φάση, όπου και κατέληξε ότι ο εκτεθειμένος Ντίκο επηρέαζε τη φάση. Οι Κρητικοί προσπάθησαν, πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ στα εναπομείναντα λεπτά.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Η σφυρίχτρα: Με πέντε ακυρωθέντα γκολ, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι η διαιτητική ομάδα είχε εύκολο έργο. Στο τέρμα του Βόλου που μετρά μέσω VAR, προκαλεί μια απορία το γιατί ακυρώθηκε σε πρώτο χρόνο (αφού ξεκάθαρα δεν υπήρχε οφσάιντ). Πολύ δύσκολη η φάση του 89' (ο Ντίκο ήταν σίγουρα εκτεθειμένος, όμως δεν φάνηκε να κάνει κίνηση προς την μπάλα ώστε να επηρεάζει), ενώ στο 33' «μίλησαν» οι γραμμές. Σωστές οι κάρτες στον Κόμπα.

MVP: Τρομερό παιχνίδι από τον Μοσκέρα. Δημιούργησε πολλούς κινδύνους στην άμυνα του Βόλου, είχε δοκάρι, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα. Αντικαταστάθηκε στο 62', πιθανώς λόγω κούρασης. Πολύ καλός βαθμός και στα στόπερ των φιλοξενούμενων, Καλογερόπουλο και Σιέλη. Είχαν πολλή δουλειά εξάλλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν – Μαρινάκης (85' Λάρσον), Καρώ, Πασαλίδης, Θοράριρσον, Αμπάντα (77' Νέιρα) – Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγιέγκος (46' Λουίς Φελίπε) – Μοσκέρα (62' Ριέρα), Ντίκο.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς – Άλχο (80' Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα – Μπαριέντος, Τσοκάνης (70' Γκλάβτσιτς) – Ντέλετιτς (58' Μύγας), Κόμπα (62' Κορνέ), Κίτσος (46' Μωραΐτης) – Γκαρσία.

Διαιτητής: Ανδριανός
A' Βοηθός: Κωσταράς
Β' Βοηθός: Πετρόπουλος
4ος: Ματσούκας
VAR: Ζαμπαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x