Stoiximan Super League

Τριπλή «μπαλωθιά» παραμονής από τον Ιωνικό στην Κρήτη!

Ο Ιωνικός εξαργύρωσε το εκπληκτικό του πρώτο ημίχρονο, άντεξε από την αντεπίθεση του ΟΦΗ και αποχώρησε με το «τρίποντο» (2-3) από την Κρήτη που τον εκτινάσσει στο +11 από την προτελευταία θέση.

«Τριποντάρα» παραμονής για τον Ιωνικό στην Κρήτη! Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν 3-2 επί του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των Playouts της Super League 1 και πλέον βρίσκονται αγκαλιά με την ανανέωση της παρουσίας τους στη μεγάλη κατηγορία, καθώς εκτινάχθηκαν στο +11 από την προτελευταία Λαμία (παιχνίδι λιγότερο).

Τρομερό πρώτο ημίχρονο -αμυντικά κι επιθετικά- από την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, με τους Ρομαό (11'), Μύγα (39') και Ντάλσιο (45') να της δίνουν προβάδισμα τριών τερμάτων. Οι δύο πρώτοι πέτυχαν τα παρθενικά τους τέρματα με τη φανέλα των Νικαιωτών, με τον Άοσμαν να βγάζει δύο ασίστ και να φτάνει τις εννιά τη φετινή σεζόν. Οι γηπεδούχοι αρχικά μείωσαν στο 45'+1' με τον Λουίζ Φελίπε. Ωστόσο, εάν και αύξησαν την επιθετικότητά τους στο δεύτερο ημίχρονο -μειώνοντας σε 2-3 με τον Ντουρμισάι στο 56'- δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τον Ιωνικό να αντέχει. Δύο ασίστ κι από τον Ντε Γκουζμάν. Στο +2 από τον 2ο (στο μίνι πρωτάθλημα) Αστέρα Τρίπολης οι Κρητικοί. Πρώτη νίκη των Νικαιωτών επί του ΟΦΗ μετά το 2004.



Στον… μυαλό των κόουτς:

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-3-3 και τον Επασί κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας άρχισε ο Μαρινάκης, στο αριστερό Μπαλογιάννης, ενώ οι Βούρος και Σελίμοβιτς συνέθεταν το κεντρικό δίδυμο. Ο Μεγιάδο αγωνιζόταν ως «εξάρι» και οι Ντε Γκουζμάν και Νέιρα ως εσωτερικοί μέσοι. Οι Ντουρμισάι και Λάμπρου έπαιζαν στα «φτερά», πλαισιώνοντας τον Λουίζ Φελίπε.

Ο Δημήτρης Σπανός προτίμησε εκ νέου το 5-3-2 για τον Ιωνικό. Ο Χουτεσιώτης υπερασπιζόταν την εστία, με τους Μύγα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες και Βαλεριάνο να αποτελούν την αμυντική γραμμή, από δεξιά προς τα αριστερά. Ως «εξάρι» άρχισε ο Κάνιας, με τους Ντάλσιο και Άοσμαν να παίζουν μπροστά του. Δίδυμο στα φορ οι Λένις και Τουράμ.


Το ματς:

Δυναμικό μπάσιμο στην αναμέτρηση από τον Ιωνικό, ο οποίος έφτιαχνε τη μία φάση μετά την άλλη. Οι «κυανόλευκοι» έχοντας πολύ καλή οργάνωση, επιδίδονταν σε εξαιρετικό πρέσινγκ στον χώρο του κέντρου και στο επιθετικό τους τρίτο. Κάτι που μετουσιωνόταν τόσο στην παρεμπόδιση των επιθέσεων των Κρητικών, όσο και στην ανάκτηση της μπάλας σε καίρια σημεία, με αποτέλεσμα να βγαίνουν με προϋποθέσεις στον χώρο.

Στο 5' και στο 6' οι δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες για τον Ιωνικό. Αρχικά, ο Λένις -ύστερα από υπέροχη ενέργεια από δεξιά- έσπασε στον Άοσμαν, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από από λάθος στην περιοχή του ΟΦΗ και πρέσινγκ του Τουράμ, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έκλεψε προ του Επασί και σούταρε, με τον Βούρο να διώχνει πάνω στη γραμμή!

Εντέλει, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ στο 11'. O Άοσμαν εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, βρίσκοντας τον Ρομαό στην «καρδιά» της περιοχής, με τον αρχηγό των Νικαιωτών να σκοράρει με σκαστή κεφαλιά.



Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού συνέχιζε να πιέζει και για επόμενο τέρμα, χάνοντας στο 21' σπουδαία ευκαιρία με τον Λένις, τον οποίο πρόλαβε ο Επασί. Γενικά, ο Κολομβιανός άσος δημιουργούσε πολλά προβλήματα με την ταχύτητά του, ωστόσο τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Ο ΟΦΗ δημιούργησε την πρώτη του τελική στο 22' με τον Ντουρμισάι.

Οι Νικαιώτες συνέχισαν να φτιάχνουν φάσεις (32' με Μύγα, 35' με Τουράμ) χωρίς να τις αξιοποιούν. Για να φτάσουμε προς το φινάλε του πρώτου μέρους, όπου άρχισε η… εξαργύρωση. Στο 39' ο Μύγας, ύστερα από ωραίο σπάσιμο του Άοσμαν, έπιασε σουτάρα που κατέληξε στην κάτω δεξιά γωνία για το 0-2. Στο 45' σημειώθηκε και το ωραιότερο γκολ, σε μια φάση-καρμπόν του τέρματος που είχαν σημειώσει οι «κυανόλευκοι» στον πρόσφατο αγώνα τους με τον Απόλλωνα Σμύρνης: Ο Άοσμαν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βαλεριάνος έκανε τη δεύτερη πάσα προς το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, απ' όπου ο Ντάλσιο έπιασε σουτάρα που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι!





Οι φίλοι του ΟΦΗ αποδοκίμαζαν από τις εξέδρες. Παρόλα αυτά, οι Κρητικοί μείωσαν στο σκορ στην επόμενη φάση (45'+1'), με τον Ντουρμισάι να σκοράρει με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από σέντρα του Ντε Γκουζμάν.



Ο ΟΦΗ άρχισε με διπλή αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Γιαννούλη και Διαμαντή να περνούν στις θέσεις των Σελίμοβιτς και Λάμπρου. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, αρκετά σύντομα κατάφερε να μπει εκ νέου στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 56' μείωσε σε 2-3, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Γκουζμάν, ο Ντουρμισάι σκόραρε με γυριστό μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής.



Οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν περισσότερες επιθετικές διαθέσεις, όντας εκείνοι που χρειάζονταν το γκολ. Ωστόσο, δεν το μετουσίωναν και σε αντίστοιχες τελικές. Στο 62' ο Ντουρμισάι απείλησε με μακρινό σουτ, για να απαντήσει ο Ιωνικός με αντεπίθεση στο 71' και σουτ του Κιάκου. Οι κεφαλιές των Μεγιάδο (76') και Διαμαντή (84') πέρασαν άουτ, ενώ ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και την προβολή του Λουίζ Φελίπε στο 88', στην τελευταία μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Ο Ιωνικός άντεξε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο στην πίεση του ΟΦΗ, αποχωρώντας με το σπουδαίο «τρίποντο» από την Κρήτη.

MVP: Το εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο του Ιωνικού είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αίας Άοσμαν. Μαέστρος στον χώρο του κέντρο ο Σύρος άσος, έβγαλε ακόμα δύο ασίστ φτάνοντας τις εννιά τη φετινή σεζόν. Δύο ασίστ και από τον Ντε Γκουζμάν. Ο Λένις δημιούργησε πολλές καταστάσεις στην κόντρα, αλλά κάπου τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Η σφυρίχτρα: Οι άνθρωποι του Ιωνικού φώναξαν για κόκκινη αντί κίτρινης που δόθηκε σε σκληρό μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς στον Κάνιας στο 40'. Δεν υπήρξε κάποια παρέμβαση από τον VAR. Στο 86' ήταν η σειρά των Κρητικών να φωνάξουν (για πέναλτι), ύστερα από διώξιμο του Τσιγκρίνσκι προ του Διαμαντή. Δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί - Μαρινάκης (69' Τσιλιανίδης), Βούρος, Σελίμοβιτς (46' Γιαννούλης), Μπαλογιάννης - Ντε Γκούζμαν (69' Μπουζούκης), Μεγιάδο, Νέιρα - Ντουρμισάι (76' Φαν Ντάινεν), Λάμπρου (46' Διαμαντής), Φελίπε.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος - Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (68' Κιάκος) - Λένις (90'+1' Μάναλης), Τουράμ (78' Μάντζης).

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Αθανάσιος Θανασιάς
4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Ευάγγελος Μανούχος


Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x