Stoiximan Super League

Όταν ο Χάμες Ροντρίγκες έσωσε τη ζωή του Ουσμάν Κουλιμπαλί

Καταλυτικής σημασίας ήταν η βοήθεια που παρείχε ο Χάμες Ροντρίγκες στον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Ουσμάν Κουλιμπαλί, με τον Κολομβιανό να του σώζει ουσιαστικά τη ζωή τον Ιανουάριο.

Ο Χάμες Ροντρίγκες πέρα από ένας πολύ ποιοτικός μέσος είναι και ο... ήρωας του Ουσμάν Κουλιμπαλί. Τον περασμένο Ιανουάριο (9/1) η Αλ Ραγιάν του Κολομβιανού μέσου, που μετακομίζει στον Ολυμπιακό, αντιμετώπιζε την Αλ-Γουάκρα, όταν ο δεξιός μπακ από το Μάλι, που είχε περάσει από Παναθηναϊκό και Πλατανιά, σωριάστηκε στο έδαφος με καρδιακή ανακοπή.

Ο 31χρονος άσος έτρεξε απ’ ευθείας από πάνω του, ώστε να τον φέρει σε μια τέτοια στάση ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει. Σύμφωνα με τον γιατρό της Αλ-Γουάκρα, Μουκχτάρ Σαμπάν, ο Χάμες Ροντρίγκες με την κίνησή του να σταθεροποιήσει τον 32χρονο χάρισε πολύ περισσότερο χρόνο στο ιατρικό τιμ, μέχρι καταφθάσει στο σημείο και να διαπιστωθεί το τι συνέβαινε με την κατάστασή του.

Ο Αφρικανός άσος, χάρη και στην έγκαιρη επέμβαση του Χάμες, επέζησε. Και λίγες μέρες μετά, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, είχε ευχαριστήσει τον Κολομβιανό. «Στις 9 Ιανουαρίου 2022 έπαθα έμφραγμα στο γήπεδο λίγο πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου. Όλοι έκαναν ό,τι χρειάζεται για να με επαναφέρουν αμέσως μετά την πτώση μου. Χάρη στον Θεό και το έργο αυτών των ηρώων σώθηκα. Ευχαριστώ τον Χάμες Ροντρίγκες που έκανε την πρώτη χειρονομία κρατώντας το κεφάλι μου», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Λίγους μήνες μετά, σε συνέντευξή του ο Κουλιμπαλί είχε αναφέρει: «Ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Ίσως χωρίς αυτή τη μικρή παρέμβαση του Χάμες για να οξυγονωθεί ο εγκέφαλός μου να μην ήμουν εδώ σήμερα. Αυτό αποδεικνύει ότι μια μικρή κίνηση μπορεί να σώσει μια ζωή. Θα του είμαι για πάντα ευγνώμων».

Δείτε τις σκληρές εικόνες με την κατάρρευση του Κουλιμπαλί και την καίρια επέμβαση του Χάμες:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x