Stoiximan Super League

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Ολυμπιακό που θέλει… δουλειά!

Με δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο, ο Ολυμπιακός λύγισε (2-0) τον Πανσερραϊκό και ξεκίνησε με νίκη στο πρωτάθλημα. Χαμένο πέναλτι στο 54' για τα «λιοντάρια», που έπαιζαν από το 4' με 10 παίκτες!

Πρεμιέρα με νίκη για τον Ολυμπιακό, που επιβλήθηκε 2-0 του Πανσερραϊκού στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης».

Με δέκα παίκτες από το 4ο λεπτό ελέω αποβολής του Χάγεκ οι νεοφώτιστοι, που είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 54’ αλλά έχασαν πέναλτι με τον Άλεξιτς.

Μπιέλ και Ελ Αραμπί έλυσαν εντέλει τον... Γόρδιο δεσμό για τους Πειραιώτες, που έδειξαν ότι θέλουν δουλειά για να βρεθούν στο επίπεδο που θέλει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.



Στο μυαλό του κόουτς



Με 4-3-3 πορεύτηκε εκ νέου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, που βέβαια προέβη σε αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Γκενκ. Ο Πασχαλάκης διατηρήθηκε στην εστία, με Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Ραμόν στην άμυνα. Αλεξανδρόπουλος, Καμαρά και Καρβάλιο αποτέλεσαν την τριάδα στα χαφ, με Μασούρα-Μπιέλ στα άκρα της επίθεσης και Ελ Αραμπί μπροστά.

Ο δε Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε 4-2-3-1, με τον Χόβαν στην εστία και τους Ντάνκερλουϊ, Γκοτζαμανίδη, Χάγεκ και Πεταυράκη στην άμυνα. Στον άξονα βρέθηκαν οι Στάικος-Θυμιάνης, με τους Μούργο, Χατζηστραβό και Πηλέα πίσω από τον Άλεξιτς.

Το ματς


Το ξεκίνημα ήταν καταστροφικό για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 4’ ο Χάγεκ αποβλήθηκε κατόπιν χρήσης VAR! Ο Τσέχος δέχτηκε αρχικά κίτρινη κάρτα για την ανατροπή του Μπιέλ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Ισπανός ήταν σε προφανή θέση για γκολ, έτσι εντέλει δόθηκε κόκκινη.

Ο ίδιος ο Μπιέλ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 9’ ο συνδυασμός του με τον Καρβάλιο έφερε σουτ του Πορτογάλου που κατέληξε στο δοκάρι και άουτ.

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 2-0

Στο 21’, ο Μασούρας σούταρε ψηλά άουτ από πλάγια θέση, με τον Έλληνα εξτρέμ να αποτυγχάνει να απειλήσει στο 25’ μετά τη συρτή σέντρα-σουτ του Μπιέλ.

Στο 33ο λεπτό ήρθε η πρώτη αξιόλογη φάση για τους φιλοξενούμενους, που είδαν τον Στάικο να σουτάρει από απόσταση και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Έξι λεπτά αργότερα ο Χόβαν λίγο έλειψε να πληρώσει την απροσεξία του, καθώς έχασε την μπάλα από τον Μασούρα και εντέλει παραχώρησε κόρνερ.

Το 0-0 έμεινε ως την ανάπαυλα, με τον Πανσερραϊκό να αντέχει με παίκτη λιγότερο για το πρώτο 45λεπτο.

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 2-0

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση στο δεύτερο μέρος ήταν ένα συρτό σουτ του Σκάρπα (έκανε ντεμπούτο) που πέρασε άουτ στο 48’, με το ματς να... ανάβει λίγα λεπτά αργότερα, όταν κατόπιν χρήσης VAR δόθηκε πέναλτι για τον Πανσερραϊκό για χέρι του Καμαρά!

Παρ’ όλα αυτά, ο Άλεξιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σοκάρει τους «ερυθρόλευκους».

Μία ωραία αντεπίθεση των παικτών του Γκαρσία είχε ως αποτέλεσμα ένα άστοχο σουτ του Ντάνκερλουϊ στο 61’, ωστόσο στο 63’ ήρθε εντέλει το 1-0 για τον Ολυμπιακό, με τον Μπιέλ να σκοράρει με τρομερό βολέ από το ύψος της περιοχής μετά από σέντρα του Ροντινέι.

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 2-0

Ο Γούλερι έψαξε άμεσα την απάντηση αλλά σούταρε άουτ (65’), με την κεφαλιά του Ελ Κααμπί δευτερόλεπτα αργότερα να έχει την ίδια κατάληξη.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ψάχνουν το 2-0 την ώρα που οι νεοφώτιστοι επιχειρούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, με ένα σπρώξιμο του Πεταυράκη στον Φορτούνη στο 86’ μέσα στην περιοχή να φέρνει πέναλτι, που αξιοποίησε στο 87’ ο Ελ Αραμπί για να σφραγίσει την «ερυθρόλευκη νίκη».

Δύο προσπάθειες των Ροντινέι (90+2’) και Ελ Κααμπί (90+5’) ήταν άστοχες, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

MVP: Δεν υπήρξε κάποιος παίκτης που να έκανε... μπαμ για τους νικητές, ωστόσο αξίζει να σταθεί κανείς στην παρουσία του Ροντινέι, που για ένα ακόμη ματς ήταν πολύ κινητικός και είχε και την ασίστ στο γκολ του Μπιέλ.

Η... σφυρίχτρα: Πολλή δουλειά από πολύ νωρίς για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, που μόλις στο 2’ χρειάστηκε το VAR για να δώσει την κόκκινη κάρτα, αντί της κίτρινης, στον Χάγεκ, όταν εκείνος σταμάτησε τον Μπιέλ σε προφανή θέση για γκολ. Το βίντεο συμβουλεύτηκε Έλληνας διαιτητής και στη φάση του πέναλτι του Πανσερραϊκού, ενώ σε εκείνο του Ολυμπιακού αντιλήφθηκε άμεσα την παράβαση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ραμόν (46’ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (58’ Φορτούνης), Καμαρά (76’ Ιμπόρα), Καρβάλιο (46’ Σκάρπα), Μασούρας (46’ Ελ Κααμπί), Μπιέλ, Ελ Αραμπί

Στον πάγκο: Τζολάκης, Βρουσάι, Φρέιρε, Πορόσο

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Χόβαν, Ντάνκερλουϊ, Γκοτζαμανίδης, Χάγεκ, Πεταυράκης, Πηλέας (76’ Μασκανάκης), Θυμιάνης, Στάικος (76’ Ουεντραόγκο), Μούργος (38’ Τόμας), Χατζηστραβός (59’ Αυλωνίτης), Άλεξιτς (59’ Γούλερι)

Στον πάγκο: Κατσίκας, Τσαγκαλίδης, Στίνα, Μπαΐροβιτς

Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Δημητριάδης, Πετρόπουλος
4ος: Γκάμαρης
VAR: Παπαπέτρου, Ψαρρής

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x