Stoiximan Super League

Όχι το «χρυσάφι» του Champions League αλλά ευπρόσδεκτα: Τα έσοδα του Ολυμπιακού από το Europa

Τι προβλέπεται να εισπράξει ο Ολυμπιακός από την παρουσία του στο Europa League.

Σύμφωνοι, τα έσοδα του Europa League δεν συγκρίνονται με αυτά του Champions League και ο καλοκαιρινός αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα στοίχισε και οικονομικά στον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» μετά την πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού και μπαίνοντας στους ομίλους του Europa League θα καρπωθούν αξιόλογα έσοδα.

Μόνο με τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων οι Πειραιώτες έχουν εξασφαλίσει εξ αρχής 3.630.000 ευρώ, ενώ θα εισπράξουν και ένα ανάλογο ποσό (δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί) με βάση τη θέση τους στο δεκαετές ranking της UEFA. Ενδεικτικά, αυτό πέρσι ήταν 3.564.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα προβλέπονται μπόνους βάσει αποτελεσμάτων και πορείας της ομάδας στη διοργάνωση. Στη φάση των ομίλων η νίκη αποφέρει 630.000 ευρώ και η ισοπαλία 210.000 ευρώ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων θα εισπράξουν 1,1 εκατομμυρίων ευρώκαι οι δεύτεροι 550.000 ευρώ.

Υπάρχει και συνέχεια. Η συμμετοχή στο πρώτο νοκ άουτ (οι δεύτεροι του Europa με τους τρίτους του Champions League) φέρνει 500.000 ευρώ, στη φάση των «16» αντίστοιχα 1,2 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά: 1,8 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά: 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ στον τελικό 4,6 εκατ. ευρώ. Η ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League προβλέπεται να εισπράξει επιπλέον 4 εκατ. ευρώ, ενώ έχει εξασφαλισμένη και θέση στους ομίλους του νέου Champions League (όπως συνέβη φέτος με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης).

Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται και τα έσοδα από το market pool, που ελλείψει άλλης ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση καρπώνεται αποκλειστικά ο Ολυμπιακός. Πέρσι το αντίστοιχο ποσό ήταν της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, λοιπόν, μιλάμε για ήδη εξασφαλισμένα έσοδα της τάξης των περίπου 9 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σημαντικά ανάλογα με τα αποτελέσματα και την πορεία που θα έχουν οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x