Stoiximan Super League

Και όλο ανασαίνει και όλο ανεβαίνει ο Ιωνικός, πέρασε και από το Αγρίνιο!

Με τον Σεμπά να σκοράρει με πέναλτι στο 37', ο Ιωνικός αποχώρησε νικητής (0-1) από την έδρα του Παναιτωλικού και βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης! Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα.

Ακόμα μία τεράστια νίκη για τον Ιωνικό, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο!

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου αξιοποιώντας με το πέναλτι του Σεμπά στο 37' το πολύ καλό της πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 1-0 στην έδρα του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 3ης «στροφής» των Playouts της Stoiximan Super League.

Έτσι, με την τρίτη της νίκη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και -εκμεταλλευόμενη τις απώλειες της Λαμίας και του ΠΑΣ Γιάννινα- ανέβηκε στους 24 βαθμούς και βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης, ούσα στο +2 από τον ουραγό Λεβαδειακό, στο +1 από την προτελευταία Λαμία και ισόβαθμη με τον ΠΑΣ. Μάλιστα, για τους Νικαιώτες ακολουθεί δυάδα «καυτών» αγώνων με Λεβαδειακό εκτός έδρας και ΠΑΣ Γιάννινα εντός.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός που φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος, ειδικά στο φινάλε, γνώρισε την 3η σερί του ήττα και παρέμεινε 9ος (29β.) και για έξι συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη.

Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα, ο Ελευθεριάδης για τους γηπεδούχους στο 60' και ο Κολοβός για τους φιλοξενούμενους στο 90'.



Στο μυαλό των κόουτς:

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου και με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λαμία για την προηγούμενη αγωνιστική (Ντίας και Μόρσεϊ αντί των Χουάνπι και Ντουάρτε). Στην εστία ήταν ο Ανέστης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Λιάβας, στο αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης, με τους Λάρσον και Μλάντεν να καλύπτουν το κέντρο αυτής. Τριάδα στα χαφ οι Μάρτενσον, Ντίας και Κολοβός. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Σενγκέλια, αριστερά ο Μόρσεϊ και στην κορυφή ο Καρέλης.

Ίδιο σύστημα και από τον Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος διατήρησε το 4-3-3 και τους ίδιους έντεκα για τον Ιωνικό όπως και στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Κάτω από τα δοκάρια ο Χουτεσιώτης. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, βρίσκονταν οι Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνος. Την τριάδα στα χαφ συνέθεταν οι Κάνιας, Σάκιτς και Φαντιγκά, με τον Σεμπά και τον Μασάς να πλαισιώνουν τον Μαντζή, στο δεξί και στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης αντίστοιχα.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στην αναμέτρηση. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ανέλαβαν τα ηνία οι «κυανόλευκοι». Στο παιχνίδι τους μπήκαν και οι στατικές φάσεις, ενώ στο 13' το σουτ του Μασάς από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο μετά τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες είδαν παίκτη τους να τραυματίζεται. Ο Λιάβας για τον Παναιτωλικό και ο Φαντιγκά για τον Ιωνικό. Βέβαια, αμφότεροι συνέχισαν για λίγα λεπτά ακόμα στο παιχνίδι. Μάλιστα, από εντυπωσιακή ενέργεια του τελευταίου στο 31' -και παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε- οι Νικαιώτες κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετική θέση.



Απ' αυτήν τη στατική φάση προήλθε και το πέναλτι. Ο Κάνιας εκτέλεσε πάνω στα σώματα, ο Μασάς πήρε το «ριμπάουντ» και έπιασε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο χέρι του Μλάντεν. Αρχικά, ο Χρήστος Βεργέτης έδειξε «παίζετε», όμως εν συνεχεία καλέστηκε από τον Στέφανο Κουμπαράκη στο VAR, όπου και άλλαξε την αρχική του απόφαση. Εντωμεταξύ, έδειξε κόκκινες και κίτρινες στον πάγκο των Νικαιωτών. Εντέλει, πάνω από την άσπρη βούλα πήγε ο Σεμπά, ο οποίος έγραψε το 1-0 στο 37', εάν και ο Ανέστης διάλεξε σωστά προς τη δεξιά του γωνία.



Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο πρώτο μέρος, παρά τα εννιά λεπτά καθυστερήσεων που δόθηκαν λόγω των αρκετών διακοπών για τους τραυματισμούς και τη φάση του πέναλτι. Με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας έξι τελικές (μία στον στόχο) έναντι καμίας των γηπεδούχων.

Με διπλή αλλαγή άρχισε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, με τους Χουάνπι και Στάγιτς να περνούν στις θέσεις των Σενγκέλια και Χατζηθεοδωρίδη. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή για τον δεύτερο, με τον 21χρονο αριστεροπόδαρο στόπερ/μπακ να αποτελεί απόκτημα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι Αγρινιώτες, με τη βοήθεια και του κόσμου τους, άρχισαν να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Στάγιτς να πιάνει απειλητικό βολ-πλανέ στο 53'.

Κι όμως, ο Ιωνικός βρέθηκε μια ανάσα από το 0-2 στο 60': Κάθετη κυκλοφορία από τους «κυανόλευκους», υπέροχο πάτημα του Σεμπά στον Ελευθεριάδη, το φαλτσαριστό σουτ του οποίου έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι!



Όσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αύξανε την πίεσή της, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να περνά στο ματς και τον Σόουζα παίζοντας με τριάδα στα στόπερ. Ο Καρέλης απείλησε δις εντός ισάριθμων λεπτών (72'-73'), με τον 31χρονο φορ να δέχεται στην πρώτη φάση το «στοπ» του Ρομαό και στη δεύτερη του Χουτεσιώτη, ενώ στο 80' το σουτ του Κολοβού έφυγε άουτ.

Για να φτάσουμε στο 90', όταν και ο Παναιτωλικός άγγιξε και εκείνος το γκολ. Σε πρώτο χρόνο ο Κολοβός, ύστερα από πάρε-βάλε του Αποστολάκη, δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από κοντινή απόσταση στέλοντας την μπάλα στην οριζόντια δοκό, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Καρέλης πλάσαρε άουτ από διαγώνια θέση. Κι έτσι, αφού ο Ιωνικός άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων στο φινάλε, έφτασε στο μεγάλο «τρίποντο».



Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Πολύ καλή εμφάνιση από αρκετούς παίκτες των νικητών, ειδικά στην άμυνα. Εμείς θα δώσουμε τη διάκριση στον Φαντιγκά (και) για την εντυπωσιακή του ενέργεια -παρά το ότι ήταν τραυματίας- απο την οποία προήλθε έστω και ετεροχρονισμένα το πέναλτι για τον Ιωνικό. Γενικότερα ήταν πολύ δραστήριος μέχρι να γίνει αναγκαστική αλλαγή.

Η σφυρίχτρα: Υπήρξαν κάποιες φωνές, αλλά ουσιαστικά μόνο μία φάση χρήζει σχολιασμού. Και δεν είναι άλλη από εκείνη του πέναλτι. Υπάρχει παράβαση, καθώς το χέρι του Μλάντεν (όπου βρίσκει ξεκάθαρα η μπάλα) είναι σε θέση που μεγαλώνει την έκταση του σώματός του. Λάθος απόφαση από τον Χρήστο Βεργέτη, τον έσωσε το VAR (Στέφανος Κουμπαράκης).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης - Λιάβας (42' Αποστολάκης), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (46' Στάγιτς) - Μάρτενσον, Ντίας (76' Ξενιτίδης) - Σενγκέλια (46' Χουάνπι), Κολοβός, Μόρσεϊ (64' Πέδρο) - Καρέλης.

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος- Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (33' Ελευθεριάδης) - Σεμπά (90' Γούλερι), Μαντζής, Μασάς (68' Σόουζα).

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης
Α' Βοηθός: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
Β' Βοηθός: Ηλίας Κωνσταντίνου
4ος διαιτητής: Σταύρος Τσιμεντερίδης
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x