Stoiximan Super League

Αναδιοργάνωση στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού με επιπλέον μπάτζετ - Το πλάνο του Παπαδημητρίου

Αναβαθμίζεται το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να παίρνει επιπλέον μπάτζετ από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ένα από τα πολύ σημαντικά τμήματα στον Παναθηναϊκό που πρέπει να αναβαθμιστεί και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό είναι αυτό του σκάουτινγκ. Στοιχείο απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία του κλαμπ στην αναζήτηση μεταγραφικών στόχων και φυσικά στη συνεχιζόμενη εξέλιξη της ομάδας σε υψηλό επίπεδο. Πλέον, αυτό θα γίνει και μάλιστα πολύ σύντομα.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ζήτησε από τον Γιάννη Αλαφούζο, στις συζητήσεις που είχαν οι δυο τους από το ξεκίνημα της συνεργασίας, επιπλέον μπάτζετ για να υπάρξει αναδιοργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ. Η απάντηση από τον ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ ήταν θετική. Ο Αλαφούζος δέχθηκε την εισήγηση του νέου τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» και του είπε πως θα έχει ό, τι ζητήσει για τη δημιουργία ενός ισχυρού, σύγχρονου και υψηλού επιπέδου τμήματος σκάουτινγκ που θα φέρει πολλαπλά κέρδη στον Παναθηναϊκό άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα.

Η δομή του νέου τμήματος σκάουτινγκ

Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν οι κινήσεις για την αναδιοργάνωση του τμήματος σκάουτινγκ και την περαιτέρω στελέχωση (θα γίνουν προσλήψεις για καθημερινή εργασία στο τμήμα). Θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος στο Κορωπί για τους ανθρώπους που θα εργάζονται στο τμήμα με σύγχρονες μηχανές αναζήτησης και εξοπλισμό. Ηδη, έχει αποκτηθεί data που βοηθάει και στον τομέα ανάλυσης της πρώτης ομάδας. Τα πάντα θα καταλήγουν στον Γιάννη Παπαδημητρίου, ενώ ο Μάκης Λιβαθηνός θα παραμείνει ο chief scout. Όλο αυτό θα χτιστεί από τον Σεπτέμβριο με ορίζοντα πρώτων αποτελεσμάτων από το επόμενο καλοκαίρι.

Αλλαγές σε Παναθηναϊκό Β’ και σύνδεση με ακαδημία


Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Γιάννης Παπαδημητρίου όταν ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή ήταν να αλλάξει όλο το πλάνο που αφορά τόσο την ακαδημία, όσο και τον Παναθηναϊκό Β' . Αυτό που θα γίνει είναι να υπάρξει σύνδεση της β’ ομάδας με την ακαδημία. Με ενιαίο πρόγραμμα προπόνησης, με γυμναστές, εργοφυσιολόγο και φυσικά ίδιο τρόπο παιχνιδιού.

Ηδη, ο Παπαδημητρίου έχει ενημερώσει τους πάντες. Ο Σωτήρης Αντωνίου παραμένει προπονητής στον Παναθηναϊκό Β’, έχοντας ενημερωθεί για τη νέα κατεύθυνση, ενώ επικεφαλής θα είναι ο Μάκης Λιβαθηνός. Ο Βαγγέλης Σάμιος συνεχίζει ως τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, ενώ ο Αντρέας Ντρενόβα θα είναι προπονητής στην Κ19.

Ένας από τους νέους στόχους είναι να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας στη β’ ομάδα και να στελεχωθεί κυρίως από παιδιά της Κ19, αλλά και άλλα ταλέντα νεαρής ηλικίας (μέχρι 18 ετών) από Ελλάδα και εξωτερικό. Τόσο η ομάδα β’, όσο και η ακαδημία μπαίνουν, λοιπόν, σε μια φιλοσοφία με μεταξύ τους σύνδεση.

Ο στόχος είναι όλο αυτό να έχει αποτελέσματα με φυσιολογική εξέλιξη και ροή και να βγαίνει ένας ποδοσφαιριστής ανά δύο χρόνια για την πρώτη ομάδα.

Στόπερ άμεσα και κινήσεις μετά την Ντνίπρο

Αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στο να αποκτήσει τον έναν από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς που θέλει. Μόλις συμβεί αυτό, η επόμενη ενίσχυση θα έρθει μετά τα ματς με την Ντνίπρο. Η προεργασία θα γίνεται, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από το που θα συνεχίσει στην Ευρώπη το «τριφύλλι». Οι στόχοι είναι δεδομένοι και αφορούν έναν ακόμη στόπερ και έναν δεξιό μπακ. Ο σκοπός του Γιάννη Παπδημητρίου και της ομάδας συνολικά είναι στο τέλος του καλοκαιριού ο Παναθηναϊκός να έχει 22 παίκτες πρώτης γραμμής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x