Stoiximan Super League

Του λείπει η διάρκεια, θέλει χρόνο και μεταγραφές ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε ούτε στο φιλικό με τον ΑΠΟΕΛ, μένοντας στο 1-1 με την κυπριακή ομάδα και δείχνοντας πως ακόμη θέλει χρόνο αλλά και μεταγραφές.

Ισόπαλος και στο δεύτερο εν Ελλάδι φιλικό του ήρθε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος την Τρίτη (10/8) έμεινε στο 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε ένα ματς, όπου -ύστερα από 1,5 χρόνο- έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο του, με το ιστορικό του γήπεδο να ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του «τριφυλλιού» μετά από 1.192 μέρες.

Με τους «πράσινους» να δείχνουν σε ακόμα ένα παιχνίδι ότι χρειάζονται χρόνο, προκειμένου να φτάσουν στα απαραίτητα επίπεδα ετοιμότητας, καθώς βέβαια και μεταγραφές.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τα καλά της διαστήματα στον αγώνα, όχι όμως και διάρκεια. Εμφανίστηκε για ακόμα μία αναμέτρηση αναποτελεσματική στις ευκαιρίες, τις οποίες δημιούργησε, κυρίως με τον Βιγιαφάνιες αλλά κι από τα άκρα. Τη στιγμή που ήταν κακές οι αντιδράσεις της στις στατικές φάσεις. Τόσο στην επίθεση, όπου άφησε αναξιοποίητα πολλά κόρνερ, όσο και στην άμυνα, καθώς από τέτοιες δέχτηκε το γκολ (21' Θεοδώρου) και είδε τον ΑΠΟΕΛ να έχει δοκάρι και ακυρωθέν τέρμα ως οφσάιντ. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Καμπετσής, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Χατζηγιοβάνη στο 49', με τον Ενγκμπακοτό να έχει κι εκείνος δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 44'.

Υπενθυμίζεται ότι για το «τριφύλλι» ακολουθεί το Σάββατο (14/8) το φιλικό με τη Μίλαν στην Τεργέστη.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε ως σύστημα το 4-2-3-1 αρχίζοντας με τους ίδιους έντεκα, με τους οποίος ξεκίνησε στο φιλικό με τη Λοκομοτίβα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, με τους Κώτσιρα, Βέλεθ, Σιδερά και Χουάνκαρ να είναι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Οι Πέρεθ και Μαουρίσιο ήταν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη και Ενγκμπακοτό στα άκρα, ενώ ο Βιγιαφάνιες κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καρλίτος.

Εξάλλου, οι Φεντερίκο Μακέντα και Φώτης Ιωαννίδης είχαν μείνει εκτός αποστολής, τη στιγμή που απουσίαζαν και οι Μπαρτ Σχένκεφελντ, Αχιλλέας Πούγγουρας και Δημήτρης Κουρμπέλης.

Από τη άλλη, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης παρέταξε την ομάδα του με τους Ουζόχο, Τσεμπάκε, Καρό, Βινίσιους, Ζαμπάλα, Νταουσβίλι, Ντε Βινσέντι, Ντανίλο, Εφραίμ, Θεοδώρου και Κβιλιτάια.

Το ματς:

O Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι, όντας σαφώς ανώτερος. Πίεζε συνεχώς ψηλά, μόλις έχανε την μπάλα, ενώ προσπαθούσε να δημιουργήσει κυρίως με παράλληλα γυρίσματα από τα άκρα. Ωστόσο, άφησε αναξιοποίητα τα αρκετά κόρνερ που κέρδισε (7 έναντι ενός του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος).

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι, μετά το πρώτο τέταρτο, άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς. Όντας εκείνοι, μάλιστα, οι οποίοι βρήκαν και πρώτοι δίχτυα στο 21'. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έγινε το βαθύ γέμισμα προς την «καρδιά» της περιοχής του Παναθηναϊκού, με τον Θεοδώρου να πηδά πιο ψηλά από όλους και να σκοράρει με κεφαλιά. Μάλιστα, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο κι εν συνεχεία στο αριστερό κάθετο δοκάρι,για να περάσει ελάχιστα μεν, ολόκληρη δε από τη γραμμή τέρματος.




Οι «πράσινοι» είχαν την πρώτη μεγάλη τους στιγμή στο ματς στο 29'. Με τον Πέρεθ να πιάνει καλό γύρισμα από τα δεξιά, αλλά τον Χατζηγιοβάνη να μην μπορεί να σκοράρει από τη γωνία της μικρής περιοχής. Ο ΑΠΟΕΛ ξαφνικά άρχισε να κάνει… καθυστερήσεις (ο τερματοφύλακάς του, Ουζόχο, δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 40'), με το «τριφύλλι» να έχει δύο μεγάλες στιγμές στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Κορυφαία εξ αυτών το δοκάρι του Ενγκμπακοτό από πλάγια θέση εντός της μικρής περιοχής στο 44', ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Καρλίτος δεν μπόρεσε να κοντρολάρει και να εκτελέσει, μετά το εξαιρετικό τσίμπημα από τον Μαουρίσιο.




Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Γιοβάνοβιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Αϊτόρ και Καμπετσή. Με τον Έλληνα άσο να κάνει γρήγορα αισθητή την παρουσία του, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην ισοφάριση στο 49', ύστερα από υπέροχη συνεργασία του με τον Χατζηγιοβάνη. Συγκεκριμένα, ο Καμπετσής βρήκε ωραία στην κάθετη κίνησή του τον δεύτερο, ο οποίος προέβη σε εξαιρετική ατομική ενέργεια, επιστέφοντας την μπάλα στον συμπαίκτη του, που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.



Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, ωστόσο η κεφαλιά του Βινίσιους στο 51', αφού αναπήδησε στο έδαφος, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Έκτοτε, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει εκ νέου ρυθμούς, με τον Αϊτόρνα έχει δύο φορές την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά τον Ουζόχο να του βάζει το «στοπ» τόσο στο 59', όσο και στο 74'. Με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Τα highlights του ματς:



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (76' Ξενόπουλος), Κώτσιρας (76' Σάντσες), Βέλεθ (85' Σάρλια), Σιδεράς, Χουάνκαρ (87' Χατζηθεοδωρίδης), Μαουρίσιο (70' Αλεξανδρόπουλος), Πέρεθ (85' Σαβιέρ), Ενγκμπακοτό (46' Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (76' Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες (70' Μπουζούκης), Καρλίτος (46' Καμπετσής).

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Καρό, Βινίσιους, Νταουσβίλι (64' Σάντος), Εφραίμ (76' Νγκοκαλά), Κβιλιτάια (88' Γουέλερ), Θεοδώρου (86' Σατσιάς), Τσεμπάκε (64' Λουντέμο), Ζαμπάλα, Ντανίλο, Ντε Βινσέντι.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x