Stoiximan Super League

Πρεμιέρα με τριάρα για τον «γεμάτο» Παναθηναϊκό και… τώρα Μπράγκα!

Ο Παναθηναϊκός επαλήθευσε το βάθος, που διαθέτει φέτος, αφού παρά τις επτά αλλαγές στην 11άδα νίκησε 3-0 τον Βόλο στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα και πάει ανεβασμένος στον «τελικό» με την Μπράγκα!

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε από το πρώτο ημίχρονο και νίκησε με το ευρύ 3-0 τον Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με το δεξί!

Παρά τις επτά αλλαγές στο βασικό σχήμα, το «τριφύλλι» δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα από την ομάδα της Μαγνησίας, επαλήθευσε την ανεβασμένη ποιότητα του ρόστερ του, ενώ, παράλληλα, έκανε και διαχείριση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο ενόψει της σπουδαίας ρεβάνς με την Μπράγκα το βράδυ της Τρίτης (29/08, 22:00).



Ο Τσέριν άνοιξε το σκορ μόλις στο 11', επιβεβαιώνοντας πως ο Βόλος είναι ο αγαπημένος του αντίπαλος, με τον Ιωαννίδη να διευρύνει την… καυτή του φόρμα, σκοράροντας στο 37ο λεπτό, ενώ ο Βέρμπιτς ολοκλήρωσε τον χορό των τερμάτων στο 74'.

Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Πάλμερ-Μπράουν, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο 70ό λεπτό.

Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0

Ο Παναθηναϊκός -που πήρε τους πρώτους τρεις βαθμούς του- αγωνίζεται με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, την επόμενη αγωνιστική, την ώρα, που οι φιλοξενούμενοι θα υποδεχτούν την ΑΕΚ, έχοντας έναν πόντο.

Στο… μυαλό των κόουτς:


Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε έχοντας υποστεί εκτεταμένο rotation, σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Μλαντένοβιτς στα μετόπισθεν. Ενώ Ρούμπεν και Τσέριν ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, Παλάσιος-Βέρμπιτς στα «φτερά» και ο Μπερνάρ πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Ο Βόλος, από την άλλη, «κατέβηκε» με μία μόνο αλλαγή σε σχέση με την πρεμιέρα, επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και τον Σιαμπάνη κάτω από τα γκολπόστ. Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ και Λούνα αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Τσοκάνης-Γκλάβτσιτς το δίδυμο στον άξονα. Με τους Ντέλετιτς, Κόμπα και Μαχαίρα την τριπλέτα πίσω από τον Μραζ, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:


Όπως συμβαίνει στα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού, έτσι και στο σημερινό, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε την κατοχή από το ξεκίνημα και κυκλοφόρησε την μπάλα, απέναντι σε έναν αντίπαλο, πάντως, που τον περίμενε ολόκληρος πίσω από τη σέντρα σε φάση άμυνας.

Αυτό το γεγονός συν το ότι η εν λόγω 11άδα του «τριφυλλιού» ουδέποτε είχε ξαναπαίξει μαζί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί αναπόφευκτα χρόνο για να βρει τα «πατήματά» της, οδήγησαν τον Βόλο στο να βγάλει το πρώτο δεκάλεπτο… αναίμακτα.

Ωστόσο, στο 11' έγινε το 1-0, όταν από τη σέντρα του Παλάσιος, ο Κρούζλιακ απομάκρυνε πάνω στον Σιέλη και ο Τσέριν, που… καιροφυλακτούσε, «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Σιαμπάνη, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα και τέταρτο προσωπικό του απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα!



Παρά την εμφανή διάθεση των γηπεδούχων να «καθαρίσουν» το ματς όσο πιο γρήγορα γινόταν, πιέζοντας ψηλά, η διάθεση του αντιπάλου να μείνει σε παθητικό ρόλο, κλείνοντας, πάντως, σωστά τους χώρους, δεν επέτρεψε την δημιουργία ευκαιριών στη συνέχεια.

Μετά το ημίωρο, το «τριφύλλι» ανέβασε το τέμπο και μέσα σε ένα επτάλεπτο κατάφερε να φτιάξει αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Και αν η σέντρα-σουτ του Μλαντένοβιτς στο 32' δεν κατέληξε στα δίχτυα ή ο Σιαμπάνης έβγαλε με το πόδι το εντυπωσιακό… σλάλομ και το σουτ του Κώτσιρα μέσα από την περιοχή στο 33', τελικά το μοιραίο για την ομάδα της Μαγνησίας δεν αποφεύχθηκε.

Καθώς στο 37ο λεπτό, από την εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ από τη δεξιά πλευρά, η καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη στο πρώτο δοκάρι σήμανε το 2-0 παρά την προσπάθεια του Σιαμπάνη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το συγκεκριμένο σκορ!



Έχοντας πετύχει το στόχο του και με το 2-0 υπέρ της ομάδας του από το πρώτο ημίχρονο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπόρεσε να πάει σε διαχείριση στο δεύτερο. Βάζοντας στην ανάπαυλα και τους Αράο-Αϊτόρ, αλλά και τον Σπόραρ πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού. Ενδιάμεσα, ούτε το σόλο του Αϊτόρ στο 51', ούτε η κεφαλιά του Βέρμπιτς στο 53' μετουσιώθηκαν στο 3-0, ενώ ακολούθησαν το… σόου του Διαμαντόπουλου και η βελτίωση του Βόλου, που… εμφανίστηκε στο γήπεδο για ένα πεντάλεπτο και απείλησε για πρώτη φορά στο 60ο λεπτό με τον Μωραΐτη.

Το παιχνίδι επέστρεψε στην… κανονικότητά του από εκεί και πέρα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει μεν συντήρηση δυνάμεων και διαχείριση του προβαδίσματος, αλλά, παράλληλα, να ψάχνει και τρίτο τέρμα. Τέρμα το οποίο ήρθε εν τέλει στο 74', καθώς από σέντρα ακριβείας του Κώτσιρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σιαμπάνης δεν μπορεί να απομακρύνει τη μπάλα και ο Βέρμπιτς με κεφαλιά στην απέναντι πλευρά διαμόρφωσε το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα!



Αφού ο Σιαμπάνης απέκρουσε έστω και δύσκολα το τεχνικό σουτ του Αράο έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 86', ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαλε εντυπωσιακά και το δυνατό σουτ του Τζούριτσιτς.

Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0

MVP: Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς μπορεί να έβαλε «απλά» το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του, ωστόσο με την συνολική του απόδοση ο Σλοβένος εξτρέμ άξιζε και με το παραπάνω το γκολ που πέτυχε! Είχε κέφια, όπως φάνηκε και από μια ασίστ με… τακουνάκι που πήγε να δώσει, είχε ευκαιρία να βάλει και άλλο τέρμα και όλα αυτά, ενώ δεν είχε παίξει καθόλου με την Μπράγκα.

Παναθηναϊκός-Βόλος 3-0

Η «σφυρίχτρα»: Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος κατάφερε σε ένα «εύκολο» ματς να εκνευρίσει άπαντες στο γήπεδο! Ειδικότερα η απόφασή του να «κιτρινίσει» τον Σένκεφελντ για μια φάση που δεν ήταν καν φάουλ, την ώρα που λίγο πριν δεν έκανε το ίδιο στον Τσοκάνη, μπροστά στα μάτια του, είναι μια… ενδεικτική φάση. Γενικώς, είχε κακή συμπεριφορά και δύο μέτρα και δύο σταθμά στον πειθαρχικό έλεγχο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (70' Πάλμερ-Μπράουν), Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (46' Αράο), Τσέριν, Παλάσιος (46' Αϊτόρ), Μπερνάρ (82' Τζούριτσιτς), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (58' Σπόραρ).

Έμειναν στον πάγκο: Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Μαντσίνι, Βιλένα.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (67' Κίτσος), Τσοκάνης (81' Μεταξάς), Γκλάβτσιτς (46' Μπαριέντος), Μαχαίρας (67' Τάχατος), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μραζ (46' Μωραϊτης).

Έμειναν στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Ασλανίδης, Καραγιάννης, Τριανταφύλλου.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ψαρρής (Ζακύνθου).

4ος διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).

VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων).

AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x