Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός με σούπερ Βαγιαννίδη, δημιουργία, αλλά και… ανησυχία!

Ο Παναθηναϊκός είχε καλό πρόσωπο, έφτιαξε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και επικράτησε 2-1 της Φόλενταμ, στο ματς πρόβα τζενεράλε ενόψει Σλάβια Πράγας. Ανησυχία για τον Ιωαννίδη που αποχώρησε με πρόβλημα.

Βρίσκει ρυθμό ο Παναθηναϊκός! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε καλό πρόσωπο απέναντι στη Φόλενταμ, έφτιαξε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και επικράτησε με το… φτωχό 2-1 της ολλανδικής ομάδας στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των αγώνων με τη Σλάβια Πράγας!

Φανταστική εμφάνιση του… εξτρέμ Βαγιαννίδη, ο οποίος έκανε τρομερό ματς και έδειξε πως μπορεί να δώσει έξτρα λύσεις στον Γιοβάνοβιτς, ενώ στα θετικά πως βρήκε δίχτυα ο Καρλίτος.

Ανησυχία την ίδια ώρα για τον Ιωαννίδη, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα και μένει να φανεί αν είναι κάτι το ανησυχητικό. Πρώτο γκολ που δέχεται στη νέα σεζόν το «τριφύλλι» από μια απίθανη έμπνευση του Ελ Καντίρι!

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές σε σχέση με το περασμένο ματς κόντρα στον Βόλο, με τη διάταξη να είναι 4-3-3. Στην εστία είναι ο Λοντίγκιν, με τους Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ και Γκάνεα στην τετράδα της άμυνας. Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν η τριάδα στον άξονα, με τους Βαγιαννίδη, Καμπετσή και Ιωαννίδη να συνθέτουν την τριπλέτα της επίθεσης.

Το ματς

Εξαιρετικό ξεκίνημα από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο ματς, που πήρε εξ αρχής τα ηνία και δημιουργούσε. Στο 8’ ο Βαγιαννίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με τρομερή κούρσα 50 μέτρων, ο Στάνκοβιτς όμως έβγαλε το πλασέ του και στη συνέχεια και αυτό του Καμπετσή. Τέσσερα λεπτά μετά η κεφαλιά του Αλεξανδρόπουλου ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο κίπερ των Ολλανδών, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια αλλά τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να είναι ανώτερο και να μην έχει δεχτεί φάση.



Στο 33’ ο Καρλίτος μπήκε στη θέση του Ιωαννίδη που αποχώρησε με πρόβλημα και ανησύχησε άπαντες στους «πράσινους», με τον Βαγιαννίδη ένα λεπτό αργότερα να κερδίζει πέναλτι με ωραία ενέργεια και ο Κουρμπέλης να το μετουσιώνει σε γκολ για το 1-0. Καρλίτος και Καμπετσής δεν βρήκαν δίχτυα, το σκορ παρέμεινε έτσι ως το φινάλε του ημιχρόνου, με τις τελικές να είναι 9-1 υπέρ του «τριφυλλιού».






Ο Βαγιαννίδης είχε κέφια και δημιουργούσε συνεχώς, αλλά οι συμπαίκτες του δεν εκμεταλλευόντουσαν καμία από τις φάσεις, σπαταλώντας τη μία μετά την άλλη. Ενδεικτική η φάση του 56ου λεπτού όταν ο Καμπετσής τσίμπησε με το κεφάλι την μπάλα και πέρασε τον Στάνκοβιτς που είχε βγει εκτός περιοχής, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και απομακρύνθηκε από τον Πλατ! Δύο λεπτά μετά, η Φόλενταμ χτύπησε στην μοναδική τελική της στην εστία, όταν ο Ελ Καντιρί έπιασε μια τρομερή… φωτοβολίδα και δεν επέτρεψε στον Λοντίγκιν να αντιδράσει για το 1-1.



Το cooling break και οι αλλαγές των δύο ομάδων έριξαν τον ρυθμό, αλλά οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έβγαζαν όρεξη στο χορτάρι και δημιουργούσαν διαρκώς. Ο Καρλίτος βρήκε την κατάλληλη στιγμή, ελέω και του προβλήματος του Ιωαννίδη, να σκοράρει και μάλιστα το έκανε με υπέροχο σουτ που άφησε άγαλμα τον Στάνκοβιτς για να γράψει το τελικό 2-1 για τον Παναθηναϊκό.



MVP: Ο Βαγιαννίδης έκανε μαγική εμφάνιση, όντας ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Παναθηναϊκού. Κέρδισε το πέναλτι, έφτιαξε τους συμπαίκτες του που δεν το εκμεταλλεύτηκαν και γενικότερα ήταν τρομερός, δείχνοντας πως μπορεί να προσφέρει αρκετά στην ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x