Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Η λεπτομέρεια κάνει και τη διαφορά - Τακτική με build up και πλάγια!

Δουλειά στην τακτική με build up και εκτελέσεις πλαγίων στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

*Η εξέλιξη μιας ομάδας παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο έρχεται κατά κύριο λόγο μέσω της δουλειάς και της μεγάλης προσοχής στη λεπτομέρεια. Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ας θυμηθούμε όλοι που ήταν η ομάδα όταν ανέλαβε ο Σέρβος και που βρίσκεται τώρα. Ο σκοπός, βέβαια, είναι το «τριφύλλι» να γίνεται συνεχώς καλύτερο και να δουλεύει πάνω σε μεγάλα και μικρά πράγματα για να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς.

*Η σημερινή απογευματινή προπόνηση, μετά το πρωινό χαλαρό πρόγραμμα, ήταν αφιερωμένη στην τακτική με έμφαση στο build up, αλλά και στις εκτελέσεις πλαγίων! Να η λεπτομέρεια για την οποία κάναμε λόγο παραπάνω.

*Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολουθούσε και έκανε παρεμβάσεις όποτε χρειαζόταν και ο Χρήστος Κόντης ήταν αυτός που έδινε τις κατευθύνσεις. Αρχικά, η δουλειά αφορούσε το build up για το σπάσιμο της πίεσης, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα.

*Στη συνέχεια, το βάρος έπεσε στις εκτελέσεις πλαγίων, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Οι παίκτες δούλεψαν σε πλάγια τόσο στο δικό τους μισό γήπεδο, όσο και στο κέντρο, αλλά και στο επιθετικό τρίτο. Τα λόγια του Χρήστου Κόντη στους ποδοσφαιριστές ήταν χαρακτηριστικά...

*«Είναι ένα στοιχείο στο οποίο χρειαζόμαστε βελτίωση. Περίπου στο 60% των πλαγίων στο ποδόσφαιρο η μπάλα χάνεται από τον αντίπαλο. Εμείς σας δίνουμε εδώ κάποιες επιλογές και δουλεύουμε πάνω σε αυτές γιατί πρέπει να βελτιωθούμε», ήταν κάποιες από τις ατάκες του συνεργάτη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους ποδοσφαιριστές.

Φώτης Ιωαννίδης συμμετείχε στο πρώτο μέρος του προγράμματος και στη συνέχεια έκανε ατομικό. Οι Τσέριν και Σένκεφελντ απουσίασαν από το σημερινό πρόγραμμα.

*Μετά το τέλος του προγράμματος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ένα τετ-α-τετ για περίπου 15 λεπτά με τον Αϊτόρ, με τον Σέρβο τεχνικό να εξηγεί και να αναλύει στον Ισπανό μεσοεπιθετικό ορισμένα κομμάτια για την τακτική της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x