Stoiximan Super League

Το άγχος, τα «πρέπει» και ο ψυχωμένος ΟΦΗ: Τα συμπεράσματα από τη νέα απώλεια του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο για την 15η αγωνιστική της Super League και το sport-fm.gr σας παραθέτει τα πέντε συμπεράσματα του ματς.

Ο Παναθηναϊκός, έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας στη Λεωφόρο με τον ΟΦΗ, χάρη στο άγγιγμα του «Μίδα» Φώτη Ιωαννίδη που ισοφάρισε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, διατηρώντας το αήττητο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από 15 αγωνιστικές.

Οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά για ακόμη μια φορά στο να πληρώσει την αστοχία του, και το sport-fm.gr γράφει τα συμπεράσματα του για την αναμέτρηση.

Η… ανασύνταξη της διακοπής τείνει να γίνει «βραχνάς»: Δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι η διακοπή του πρωταθλήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα κάνει καλό στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, οι «πράσινοι» παρότι ξεκινούν κάθε ματς δυναμικά φαίνονται να ξεμένουν από δυνάμεις κυρίως από το 55’ και έπειτα όπως ακριβώς έγινε και στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό στην Νίκαια όπου μοιραία ήρθε η ισοπαλία.

Το… μονόπατο παιχνίδι από τα αριστερά: Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολλή ποιότητα. Ωστόσο όταν τα δύσκολα έρχονται το παιχνίδι της ομάδας μεταφέρεται αυτόματα στην αριστερή πτέρυγα με τον Χουάνκαρ και τον Μάγκνουσον – που «χτίζει» το παιχνίδι από την άμυνα- να παίρνουν όλη την ευθύνη της ανάπτυξης. Ιδίως στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, ο Χουάνκαρ είχε τις περισσότερες κατοχές μπάλας μαζί με τον Ισλανδό, καταφεύγοντας σε συνεχείς σέντρες και κάνοντας το παιχνίδι των πρωτοπόρων προβλέψιμο.



Το βάρος του «πρέπει»: O Παναθηναϊκός ό,τι και αν συμβεί στο τέλος της «κούρσας» θα βγει διπλά κερδισμένος. Αφενός γιατί στην περίπτωση της κατάκτησης του 21 πρώτου τίτλου το «τριφύλλι» θα μπει σε μια νέα εποχή και αφετέρου σε περίπτωση που εν τέλει ο τίτλος δεν έρθει, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα αποδείξει ότι έχει εδραιωθεί στο κλίμα πρωταθλητισμού που απαιτεί το μεγαλείο του συλλόγου. Παρόλα αυτά, το άγχος του «πρέπει» που κουβαλάει φέτος ο Παναθηναϊκός, μπορεί να τον μετατρέψει σε ιδανικό αυτόχειρα, όπως έγινε και την Τετάρτη.



Η ανάγκη για ενίσχυση: Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της Super League και με την διακοπή να δίνει «ανάσες» ο Παναθηναϊκός έδειξε και μετά από το ματς με τον ΟΦΗ ότι η ανάγκη για ενίσχυση σε ορισμένες θέσεις είναι μεγάλη. Ο Χουάνκαρ παρά την συγκλονιστική του εμφάνιση δεν κατάφερε να βγάλει το 90λεπτο καθώς έτρεξε και δημιούργησε ακατάπαυστα. Τσέριν και Ρούμπεν αποτελούν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη, ενώ και ο Παλάσιος χρειάζεται έναν «μπαλαντέρ» σε συνδυασμό με τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις του Βέρμπιτς.



Ο ΟΦΗ που ακολούθησε πιστά το πλάνο του Νταμπράουσκας: Μέσα σε όλα δεν θα πρέπει κανείς να υποτιμά τον ΟΦΗ. Μια ομάδα που ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα τη σεζόν και άλλαξε προπονητή μεσούσης αυτής. Ωστόσο, η έλευση του Βάλντας Νταμπράουσκας έφερε νέα πνοή στους Κρητικούς με τους παίκτες να ενστερνίζονται το πλάνο του Λιθουανού. Αυτό έκαναν και στη Λεωφόρο και έφτασαν μια ανάσα από το «διπλό» με την άμυνα – και ιδίως τον Διαμαντή- να τρώνε σίδερα και την επίθεση να «τρέφεται» από κάθε ηρωική ανασταλτική προσπάθεια.



Eπιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x