Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Η ανάπτυξη με ταχύτητα σε πρώτο πλάνο από τον Γιοβάνοβιτς

Το βάρος στο build up έριξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

* Η δουλειά στην Αυστρία για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκε με πρωινή προπόνηση, ενόψει και του αυριανού (4/7) τρίτου φιλικού με την Πετρολούλ (19:00). Οι «πράσινοι» γυμνάστηκαν το πρωί στο προπονητικό κέντρο του Μπαντ Έρλαχ και το απόγευμα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τους έχει δώσει ρεπό.

*Το βάρος έπεσε αρκετά στο κομμάτι της ανάπτυξης στη σημερινή πρωινή προπόνηση. Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ και δούλεψαν στο build up με εναλλακτικούς τρόπους από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος, έχοντας ως βάση στο 4-2-3-1 και το 4-3-3, έβαλε νέα στοιχεία και ιδέες στην ανάπτυξη με σκοπό, φυσικά, να αρχίζει να παρουσιάσει εξτρά πράγματα τη νέα σεζόν που έρχεται.

Οι ομάδες ήταν εξής:
Πράσινοι: Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Φικάι, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν, Κλεϊνχέισλερ, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ, Σπόραρ.
Ροζ: Μαργκόνο, Κώτσιρας, Σιδεράς, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Τσέριν, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης.

Ο Ζέκα είχε τον ρόλο του μπαλαντέρ.

Ταχύτητα και γρήγορες κινήσεις

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ζητούσε αρκετά διαφορετικά πράγματα στην άσκηση για την ανάπτυξη και ήθελε αμεσότητα και ταχύτητα. «Αλλάξτε πλευρές γρηγορότερα. Θέλω ταχύτητα στη σκέψη και στην πάσα. Αλλάξτε γρήγορα τη μπάλα, κάντε άμεσα τη μεταφορά της μπάλας από τη μία στην άλλη πλευρά», φώναζε στους ποδοσφαιριστές ο Σέρβος τεχνικός, ενώ μοίρασε αρκετές φορές «μπράβο» όταν έβλεπε σωστές κινήσεις. Ο προπονητής του "τριφυλλιού" ήθελε ένταση και την άσκηση να γίνεται σε υψηλό τέμπο, γνωρίζοντας ότι στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν η ομάδα του θα πρέπει να αναπτύσσεται με ταχύτητα για να δημιουργεί υπεραριθμίες και ρήγματα.



* Μετά την ολοκλήρωση της τακτικής και της δουλειάς στο build up, οι παίκτες χωρίστηκαν ξανά σε δυο γκρουπ. Το ένα που απαρτιζόταν από αμυντικούς δούλεψε με τον Χρήστο Κόντη για τη συμπεριφορά στα μετόπισθεν και τη διατήρηση της γραμμής με σωστές αποστάσεις. Το άλλο είχε μέσους και επιθετικούς και δούλεψε σε ανάπτυξη και τελειώματα υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

* Στο τέλος του προγράμματος, έγιναν απευθείας εκτελέσεις φάουλ στη μια πλευρά του γηπέδου από τους Μάγκνουσον, Μπερνάρ, Τσόκαϊ, Μαντσίνι, Τρουιγιέ και Σιδερά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x