Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Το step up στο ρόστερ και ο Αϊτόρ… που ήρθε!

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως κάνει μόνο βήματα προόδου και αυτό φαίνεται στο γήπεδο, γεννώντας διαρκώς «νέους» πρωταγωνιστές μέσα από τα παιχνίδια του.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της Stoiximan Super League, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Σε μία ακόμη ιδιαίτερα ανταγωνιστική και απαιτητική σεζόν, με ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει ικανή να τα βγάλει πέρα με τα δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Δείγμα της προόδου που κάνουν οι «πράσινοι», αλλά και του συνολικού step up που έχει γίνει στην ομάδα.

Ο τρόπος προσέγγισης των αγώνων και τα αποτελέσματα μέσα στις 13 πρώτες αγωνιστικές δείχνουν γιατί ο Παναθηναϊκός φιγουράρει στην πρώτη θέση. Το ρόστερ έχει κάνει upgrade και είναι φανερά αναβαθμισμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλουραλισμός και ο Γιοβάνοβιτς να έχει εναλλακτικές επιλογές για να διαχειριστεί κάθε παιχνίδι του. Ακόμη και σε διαστήματα δύσκολα όπως αυτό του τελευταίου δίμηνου με τα συνεχόμενα ματς εντός και εκτός συνόρων, όπου το «τριφύλλι» κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τους τραυματισμούς των Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν, μένοντας επί της ουσίας με δύο καθαρά στόπερ.

Η σαφής βελτίωση και άνοδος του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν, έχει ως αποτέλεσμα να γεννά πρωταγωνιστές μέσα από τα παιχνίδια του. Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις του Αϊτόρ με Βιγιαρεάλ και ΟΦΗ ήρθαν ως… κερασάκι στην τούρτα για τη σκληρή δουλειά που κάνει ο Ισπανός για να επανέλθει στα περσινά του στάνταρ. Και τις περασμένες ημέρες, ο Αϊτόρ έδειξε πως… ήρθε και πλέον προσφέρει έξτρα λύσεις στον Γιοβάνοβιτς.

Το ίδιο μπορεί κανείς να πει πως συμβαίνει με τον Βέρμπιτς, αφού ο Σλοβένος μετά την περσινή κακή του σεζόν, φέτος είναι αλλαγμένος. Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός περιμένει περισσότερα από αυτόν, αλλά δεδομένα και μετά το γκολ που χάρισε την πρόκριση στη χώρα του στο Euro 2024, ο Βέρμπιτς πατάει ακόμη καλύτερη.

Στις… προσθήκες, μπορεί κανείς να τοποθετήσει και τον Χουάνκαρ. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση έρχεται να δώσει περισσότερο βάθος και να προσθέσει ανταγωνισμό στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ασφαλώς και οι «πράσινοι» έχουν ανάγκη τον Ισπανό μπακ στα… καλά του, αφού αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ακραίους αμυντικούς του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x