Stoiximan Super League

Αντέδρασε με ανατροπή και ήρωα Κούρτιτς ο ΠΑΟΚ

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και εντός των συνόρων για τον ΠΑΟΚ με ανατροπή (2-1) επί της Λαμίας. Έκτο φετινό γκολ από τον Κούρτιτς, ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα των φιλοξενούμενων στο 93'.

Αντίδραση που έψαχνε σημείωσε την Κυριακή (12/12) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League 1 ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και εντός των συνόρων, ύστερα από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα (αλλά και την πρόκριση στα Playoffs του Europa Conference League), επικρατώντας 2-1 της Λαμίας στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα (λόγω της τιμωρίας στο ντέρμπι με τον Άρη). Μάλιστα, το έπραξε με ανατροπή -την πρώτη του στη σεζόν-, έχοντας για ήρωα για ακόμα μια φορά τον Κούρτιτς.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 7' με τον Αραμπούλι (πρώτο γκολ της Λαμίας κόντρα στον ΠΑΟΚ στη μεταξύ τους ιστορία σε επίπεδο πρωταθλήματος), μια φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Θεσσαλονικιών. Άμεση αντίδραση του ΠΑΟΚ, με τον Λύρατζη να σκοράρει στο 18', σημειώνοντας το παρθενικό του τέρμα με την ανδρική ομάδα των «ασπρόμαυρων». Την οριστική λύση έδωσε στο 64' ο Κούρτιτς, που με το 6ο φετινό του γκολ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Δοκάρι για τους γηπεδούχους με τον Μουργκ στο 31', ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Τσούκαλου στο 90'+3'!

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έπιασε τον 3ο ΠΑΣ στους 22 βαθμούς, όντας στο -5 από τη 2η ΑΕΚ και στο -10 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (ματς λιγότερο). Από την άλλη, η Λαμία έμεινε με έναν πόντο τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, ούσα στη 12η θέση (10β.) και στο +3 από τον τελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο... μυαλό των κόουτς:

Τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα των γηπεδούχων και η μέτρια απόδοση ορισμένων «βασικών» στα τελευταία τους ματς, οδήγησε τον Ρασβάν Λουτσέσκου σε αρκετές αλλαγές. Διατήρησε το 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη στην εστία και τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Τον Κούρτιτς στα χαφ πλαισίωνε ο Τσιγγάρας. Ως επιτελικός χαφ ήταν ο Αουγκούστο, με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Μουργκ στα δύο άκρα και τον Άκπομ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Να σημειωθεί ότι ο Ίνγκασον βρέθηκε για πρώτη φορά, ύστερα από τον τραυματισμό του, στη βασική ενδεκάδα των «ασπρόμαυρων» σε επίπεδο πρωταθλήματος, όπως και ο Λύρατζης. Πρώτα λεπτά και για τον Τσιγγάρα σε ό, τι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις.

Ίδιο σύστημα και από τον Μιχάλη Γρηγορίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαραβέλης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Προβυδάκης, στο αριστερό ο Σαραμαντάς, με τους Αντέτζο και Τζανετόπουλο να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Το αντίστοιχο στα χαφ αποτελούσαν οι Μπεχαράνο και Γκέντζογλου, με τους Ελευθεριάδη, Νούνιες και Ρόμανιτς να κινούνται πίσω από τον Αραμπούλι.

Το ματς:

Η Λαμία ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στην πρώτη καλή της στιγμή στο ματς, στο 7': Ύστερα από ωραίο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης, ο Νούνιες βρήκε τον Αραμπούλι, με τον τελευταίο να πλασάρει ψύχραιμα απέναντι από τον Πασχαλάκη. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ του πρώτου στην αρχή της φάσης.

..........

Ακόμα ένα εντός έδρας φετινό ματς πρωταθλήματος, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ (έχει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του από το 2-0 επί της ΑΕΚ). Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου δημιούργησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 14', όταν ύστερα από ωραία σέντρα του Κούρτιτς, ο Ζίβκοβιτς έπιασε την κεφαλιά από διαγώνια θέση, με τον Γκαραβέλη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Για να έρθει η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ στο 18'. Ο Αουγκούστο προσπάθησε να απελευθερωθεί με ωραίο έλεγχο της μπάλας, μπήκε στη φάση ο Λύρατζης, ο οποίος εν συνεχεία πλάσαρε εύστοχα από κοντινή απόσταση.

..........

Οι γηπεδούχοι είχαν σε συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας (70%-30%), ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας της Φθιώτιδας. Την ίδια στιγμή που δεν κατάφερναν να εκμεταλλευτούν τα πολλά (οκτώ) κόρνερ που κέρδιζαν. Αναμφίβολα, η μεγαλύτερη στιγμή τους μέχρι και την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ήταν το δοκάρι που είχαν στο 31', ύστερα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ.

..........

Με μακρινά σουτ απειλούσαν στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες. Πρώτη σημαντική στιγμή εκείνη του 58', όταν ο Αουγκούστο έπιασε την κεφαλιά μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής, με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει.

Η είσοδος του Μπίσεσβαρ (αντί του Μουργκ) στο 63' έδωσε άμεσα επιθετική πνοή στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, ο Ολλανδός χαφ ήταν μέσα στη φάση του 2-1 στο 64', όταν έστρωσε στον Κούρτιτς. Το σουτ του Σλοβένου άσου κόντραρε σε πρώτο χρόνο, ωστόσο το πλασέ που έπιασε σε δεύτερο, κατέληξε στα δίχτυα.

Το δυνατό διαγώνιο σουτ του Αουγκούστο στο 71' πέρασε άουτ, με τη Λαμία να προσπαθεί να απαντήσει στο 73', βλέποντας όμως τον Μιχαηλίδη να βάζει καίριο «στοπ» στο τελείωμα του Ταϊρόν.

Για να φτάσουμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τσούκαλος έκανε το 2-2 με κεφαλιά, με την... καρδιά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να επιστρέφει στη θέση της, αφού σηκώθηκε το σημαιάκι για οφσάιντ στον Ταϊρόν (διεκδίκησε την μπάλα από αντικανονική θέση), κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον VAR.

MVP: Έχει βάλει το νικητήριο γκολ -σε ακόμα ένα παιχνίδι- ο Κούρτιτς, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς έκανε και πάλι πολύ καλό ματς, όντας αρκετά δραστήριος. Θα μοιραστούν τη διάκριση. Βοήθησε πολύ και ο Μπίσεσβαρ μόλις μπήκε, ενώ ο Λύρατζης συνδύασε το πρώτο του γκολ με τα ασπρόμαυρα με καλή απόδοση.

Η σφυρίχτρα: Δύσκολη η φάση του 1-0 της Λαμίας. Σηκώνουν ψηλά το πόδι στη διεκδίκηση τόσο ο Νούνιες, όσο και ο Σίντκλεϊ. Προς το... δεν, η απάντηση για το εάν υπάρχει φάουλ. Σ' εκείνη του 2-2 στο 90'+3' ο Ταϊρόν -κατά την πάσα του Αραμπούλι στον Ρόμανιτς- διεκδικεί από εκτεθειμένη θέση την μπαλιά, οπότε σωστά δίνεται οφσάιντ και ακυρώνεται το γκολ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη αντί κίτρινης στο 90', όταν ο Ταϊρόν ανέκοψε αντικανονικά τον Τσιγγάρα που έφευγε ολομόναχος (περίπου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ - Τσιγγάρας, Κούρτιτς (82' Σβαμπ) - Μουργκ (63' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75' Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς - Άκπομ (82' Εσίτι).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βαρέλα, Τσαούσης, Κωνσταντέλιας.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης - Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς - Μπεχαράνο (86' Τσούκαλος), Γκέντζογλου (70' Τζανδάρης) - Ελευθεριάδης (79' Μανουσάκης), Νούνιες (70' Ταϊρόν), Ρόμανιτς - Αραμπούλι.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Σαράνοφ, Σκόνδρας, Βύντρα, Γκόλεμιτς, Μαζουλουξής.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Νικολακάκης, Μαυρουδής
4ος διαιτητής: Καραντώνης
VAR: Κουτσιαύτης

Δείτε το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x