Stoiximan Super League

Κέρδισε στη… ρώσικη ρουλέτα ο Ολυμπιακός και συνεχίζει στο Europa!

Χαμογέλασε στο θρίλερ ο Ολυμπιακός. Παρότι έκανε τα αδύνατα… δυνατά για να αποκλειστεί, τελικά λύγισε στο τέλος (1-1 κ.δ, 2-2 παρ, 4-3 πέναλτι) τη Σλόβαν και πέρασε στα playoffs του Europa.

Γλίτωσε στο τσακ το κάζο και συνεχίζει στα playoffs του Europa League (κόντρα στον Απόλλωνα) ο Ολυμπιακός. Έπειτα από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι, οι Πειραιώτες έβγαλαν νοκ άουτ τη Σλόβαν στα πέναλτι, επικρατώντας 4-3 (1-1 κ.δ.,2-2 παρ), με τον Βαλμπουενά να ευστοχεί στην τελευταία εκτέλεση, αφού προηγουμένως ο Βατσλίκ είχε βάλει stop στον Τσακβεντάτζε.

Στην κανονική διαμορφώθηκε το 1-1 με τον Ζινκερνάγκελ να πετυχαίνει ωραίο γκολ (με λίγη δόση τύχης) με εκτός περιοχής σουτ, ενώ ισοφάρισε στο 90’+4’ ο Σάπονιτς, αφού οι «ερυθρόλευκοι» αδράνησαν σε εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων που έγινε με πάσα. Ο Άγκμπο έκανε σέντρα-σουτ και ο Σάπονιτς ήρθε σαν τρέιλερ στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, αφού στα τελειώματα της κανονικής διάρκειας, ο Άμπενα μανούριασε στο 90+7’ με τον Τικίνιο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Στο 100’ ο Αγκιμπού σκόραρε από κοντά μετά από κεφαλιά-πάσα του Μασούρα (δύο ασίστ), αλλά η Σλόβαν δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Μετά από νέα αδράνεια των πρωταθλητών Ελλάδος, ο Γκριν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και γέμισε με μπόλικο άγχος τον Ολυμπιακό. Με αποτέλεσμα σε εκείνο το διάστημα, όπως και γενικότερα στην παράταση να μην κάνει «μπαμ» σε καμία περίπτωση το αριθμητικό πλεονέκτημά του.

Τα πέναλτι δεν ξεκίνησαν καλά για τον Ολυμπιακό, αφού ο Κούντε αστόχησε απελπιστικά στην πρώτη «ερυθρόλευκη» εκτέλεση, αλλά ήταν γλυκό το φινάλε, με τον Βαλμπουενά να ευστοχεί στην τελευταία, αλλά ο τίτλος του MVP πηγαίνει στον Βατσλίκ που απέκρουσε προηγουμένως το πέμπτο πέναλτι των Σλοβάκων και ενώ είχε πάει άουτ το τέταρτο.

Η διαδικασία των πέναλτι


Ραμίρες, 1-0
Κούντε άουτ
Σάπονιτς, 2-0
Μπουχαλάκης, 2-1
Κούτσκα άουτ
Μασούρας, 2-2
Γκριν, 3-2
Αβιλα, 3-3
Τσακβεντάτζε, απόκρουση Βατσλίκ
Βαλμπουενά, 3-4





Το επόμενο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό είναι ο Απόλλων Λεμεσού στα playoffs του Europa League, ενώ με τη σημερινή πρόκριση εξασφάλισε παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League, Europa Conference League).

Στο μυαλό του κόουτς
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1, αν και αρχικά υπήρχε μπέρδεμα, καθώς δόθηκε 4-4-2 από UEFA και Ολυμπιακό. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Άβιλα, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ η τετράδα στην άμυνα. Εμβιλά και Κούντε τα δύο χαφ, με τον Ζινκερνάγκελ να έχει ρόλο δεκαριού, ο Ραντζέλοβιτς δεξιά και ο Μασούρας αριστερά με τον Ελ Αραμπί.

Η Σλόβαν ξεκίνησε με 3-4-3. Ο Χόβαν ήταν στο τέρμα, Κασία, Αμπένα και Ντε Μάρκο στην άμυνα, Πάουσεκ, Κανκάβα, Κούτσκα και Ζμρχαλ οι τέσσερις στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Τσακβετάτζε - Μπαρσεγιάν και Γκριν ήταν στην επίθεση.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός (όπως και η Σλόβαν) ήταν αναγκασμένος να μπει με το μαχαίρι στα δόντια λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και του 1-1 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα που μπήκε λίγο πιο δυνατά ήταν, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι, η οποία έδειξε ξεκάθαρα ότι σκόπευε να παίξει σκληρά. Εκείνη, πάντως, που δημιούργησε πρώτη προϋποθέσεις για να σκοράρει, ήταν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά ο Ραντζέλοβιτς (από μακρινή μπαλιά του Εμβιλά) δεν βρήκε τον Ελ Αραμπί στο 6’.

Οι Πειραιώτες μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και λίγο έλειψε να ανταμειφθούν στο 25ο λεπτό, όταν ο Κούντε με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ελ Αραμπί που έκανε την προβολή, αλλά ο Χόβαν του είπε «όχι». Λίγο πριν, οι Πειραιώτες απείλησαν και με τον Μασούρα, που δεν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Άβιλα, καθώς δεν έπιασε γεμάτα την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε εκτός.

Η Σλόβαν δοκίμαζε συχνά εκτός περιοχής σουτ, με τον Βατσλίκ να είναι σε ετοιμότητα και ουσιαστικά την καλύτερή της φάση την είχε στο 39’. Όταν το εκτός ισορροπίας σουτ του Κούτσκα είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ψηλά. Θα μπορούσαν να είχαν πάθει ζημιά σε αυτό το σημείο οι πρωταθλητές Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με την απαραίτητη συγκέντρωση στο δεύτερο μέρος και η Σλόβαν είχε καλή στιγμή στο 52’, όταν στη σέντρα του Μπαρσεγιάν, δεν αντέδρασε καλά ο Σισέ και ο Γκριν έπιασε άστοχη κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής των Πειραιωτών. Λίγο μετά έγινε το 0-1.


Ο Ζινκερνάγκελ έπιασε εκτός περιοχής σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Κανκάβα, αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Χόβαν. Τα λάθη δεν έλειψαν και στη συνέχεια στην άμυνα των Πειραιωτών. Από το 60’ και μετά, ο Ολυμπιακός είχε προτεραιότητα να θωρακίσει το προβάδισμά του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το δημιουργικό κομμάτι, προσπαθώντας να παίξει και με τον χρόνο.

Ο Κορμπεράν θέλησε να δώσει ενέργεια στην ομάδα του, βάζοντας Τικίνιο και Αγκιμπού αντί Ελ Αραμπί και Ζινκερνάγκελ στο 68’. Όσο κυλούσε ο χρόνος, όλο και περισσότερο οπισθοχωρούσε η ομάδα του Κορμπεράν και η Σλόβαν έπαιρνε περισσότερο θάρρος. Στο 81’ ο Γκριν βγήκε φάτσα με τον Βατσλίκ, τον πέρασε και ο Μανωλάς, ο οποίος είχε μπει δευτερόλεπτα στο παιχνίδι, έδιωξε πάνω στη γραμμή, αλλά στη συνέχεια δόθηκε -ορθώς- οφσάιντ. Η Σλόβαν είχε κλείσει πλέον στα καρέ του τον Ολυμπιακό. Στο 90’ ο Σάπονιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ, που έκανε ασταθή επέμβαση, αλλά ήταν offside.

Στο 90’+3’ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση, αλλά ο Μασούρας τη σπατάλησε. Οι Πειραιώτες έφυγαν στην κόντρα με τον Άβιλα που μοίρασε για τον Μασούρα, ο οποίος δεν πάσαρε για να απλοποιήσει την κατάσταση και με το δυνατό του σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο. Στα… καπάκια ήρθε η τιμωρία για τους Πειραιώτες. Μέσω φάσης που είναι απαράδεκτο να συμβαίνει σε επαγγελματικό επίπεδο. Κανείς «ερυθρόλευκος» δεν βγήκε πάνω στον Άγκμπο μετά την πάσα σε εκτέλεση κόρνερ, ο παίκτης της Σλόβαν έκανε σέντρα-σουτ και ο Σάπονιτς ήρθε με φόρα για το 1-1.



Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, στην οποία η Σλόβαν πήγε με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Άμπενα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη, αφού μανούριασε με τον Τικίνιο. Η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική, με τον Ολυμπιακό να είναι στο προσκήνιο, αφού η Σλόβαν υποχώρησε. Στο 100’, η μακρινή μπαλιά του Εμβιλά άνοιξε την άμυνα των γηπεδούχων, ο Μασούρας έκανε κεφαλιά-πάσα για τον Αγκιμπού Καμαρά που σκόραρε από κοντά.



Το παιχνίδι ήταν πλέον στρωμένο για τον Ολυμπιακό, αφού είχε και προβάδισμα και αριθμητικό πλεονέκτημα. Αν έκανε τα βασικά θα «κλείδωνε» την πρόκριση. Αμ δε! Λόγω νέας τρικυμίας στην άμυνά του, με τους γηπεδούχους να παίζουν βόλεϊ στην περιοχή του στο 108’ έγινε το 2-2, με τον Γκριν. Οι Πειραιώτες δεν έβγαλαν ουσιαστικά αντίδραση και έδειξαν να λυγίζουν λόγω άγχους, αλλά και δυνάμεων, παρότι είχαν παίκτη παραπάνω, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στα πέναλτι.



MVP: Η επέμβαση του πέμπτου πέναλτι της Σλάβια από τον Βατσλίκ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού και ο Βαλμπουενά σφράγισε με ψυχραιμία την πρόκριση. Στην κανονική διάρκεια, ο Μασούρας είχε δύο ασίστ, αλλά έχει μουτζουρώσει την εμφάνισή του με τη φάση του 90’+3’ στο δοκάρι του. Είναι καλό το σουτ του, αλλά θα μπορούσε με μια πάσα να απλοποιήσει την κατάσταση. Με το 0-2 σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός θα «κλείδωνε» την πρόκριση και δεν θα έμπλεκε στη διαδικασία της παράτασης και των πέναλτι, παίζοντας κορόνα-γράμματα την παρουσία του στη διοργάνωση.



Δείτε ΕΔΩ το φιλμ

Σλόβαν (Βλάντιμιρ Βάις): Χόβαν - Κασία, Αμπένα και Ντε Μάρκο (69’ Άγκμπο) – Πάουσεκ (90+1' Μεντβέντεβ), Κανκάβα (90+1' Τσάβριτς), Κούτσκα και Ζμρχαλ (85' Ραμίρες) - Τσακβετάτζε - Μπαρσεγιάν (69' Σαπόνιτς), Γκριν

Στον πάγκο έμειναν: Τρνόβσκι, Χρντινα, Βόετ, Κριζάν, Σάπονιτς, Μούσταφιτς, Χρνρτσαρ, Λόβατ

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ – Άβιλα, Μπα (85' Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Κούντε – Ραντζέλοβιτς (80' Μανωλάς), Ζινκερνάγκελ (68' Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας - Ελ Αραμπί (60' Τικίνιο, 90' λ.τ. Κανέ, 109' Βαλμπουενά)

Στον πάγκο έμειναν: Τζολάκης, Παπαδούλης, Κίτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x