Stoiximan Super League

Τσόχος: «Δεν μπορεί να είναι πάντα ''πατάμε το κουμπί του πανικού'' η λύση στον Ολυμπιακό»

Ακούστε πώς σχολίασε ο Μιχάλης Τσόχος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 το τέλος του Μίτσελ από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, ο οποίος αλλάζει για 4η φορά τη φετινή σεζόν προπονητή, με τον Ζοσέ Ανιγκό να αναλαμβάνει, τουλάχιστον για το ντέρμπι της Τετάρτης (5/4, 21:00) με τον ΠΑΟΚ, χρέη υπηρεσιακού τεχνικού.

Μετά το χθεσινό, σοκαριστικό αποτέλεσμα με τον Άρη, ο Ισπανός κόουτς ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φαίνεται ότι δεν άντεξε την πίεση, με τις αποδοκιμασίες του κόσμου, τη γενικότερη δυσαρέσκεια, που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων και την έντονη κριτική.

Μιας και σε 48 ώρες υπάρχει το κρίσιμο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, υπήρξε μια προσπάθεια από πλευράς διοίκησης μήπως άλλαζε γνώμη ο 60χρονος προπονητής. Εκείνος, όμως, ήταν ανένδοτος, εμμένοντας στην απόφασή του να παραιτηθεί και κάπως έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Σχολιάζοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό με το τέλος του Μίτσελ, ο Μιχάλης Τσόχος είπε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή Newsroom: «Ο Μίτσελ δεν είναι προπονητής, που σου δίνει την αίσθηση και το όραμα ότι θα παίξει σύγχρονο και μοντέρνο ποδόσφαιρο και ότι θα κυριαρχήσει την επόμενη τριετία. Αλλά ο Ολυμπιακός τον Σεπτέμβριο δεν έψαχνε τέτοιον προπονητή. Έψαχνε προπονητή, ο οποίος θα δεχθεί ρόστερ 45 παικτών, με τους 30 να είναι καλοκαιρινές μεταγραφές και θα πάρει το πρωτάθλημα. Που θα του πει ''έλα εδώ, είμαι 5ος, έχω 45 παίκτες και θέλω το πρωτάθλημα''. Δεν του είπε ''έλα να φτιάξουμε ομάδα'', αλλά ''έλα να πάρουμε το πρωτάθλημα''.

Ο Μίτσελ είπε κάποια πράγματα μετά την ήττα στο Κύπελλο από την ΑΕΚ. Ότι, εντάξει, το 3-0 μας πλήγωσε πολύ, αλλά δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα, να ισοπεδώνουμε τη δουλειά, που έχουμε κάνει. Ωστόσο, κατάλαβε δια ζώσης χθες ότι πολλοί οπαδοί είναι στα κάγκελα. Άργησε να κάνει δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι, διότι περίμενε να φύγει ο κόσμος, αφού υπήρχε ένταση! Κατάλαβε, επίσης, σε αυτή την αντίδραση, ότι δεν είχε και καμιά φοβερή στήριξη από τη διοίκηση και έκρινε ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσει έτσι, αφού περισσότερο κακό θα κάνει στην ομάδα. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όλοι θα ήταν στα κόκκινα, ενώ και ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίρρηση στο να φύγει τώρα
».

Στη συνέχεια, ο παραγωγός της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας τόνισε: «Ο Ολυμπιακός, όχι μόνο επί εποχής Μαρινάκη, αλλά και επί εποχής Κόκκαλη, είναι η ομάδα, που αλλάζει πολύ πιο εύκολα από κάθε άλλη προπονητή. Βιώνει μεγάλες κρίσεις ακόμη και εκεί, που δεν υπάρχουν! Δυσκολεύεται να διαχειριστεί αποτελέσματα σαν το χθεσινό. Είδαμε χθες τον Παναθηναϊκό να γκελάρει με τον Βόλο και τον ΠΑΟΚ να χάνει από την ΑΕΚ και να μην ανοίγει ρουθούνι. Στον Ολυμπιακό διαλύεται το σύμπαν! Κάποιες, λίγες φορές, αυτό έχει λειτουργήσει ευεργετικά, σε βάθος χρόνου, όμως, το πληρώνεις. Και το σημαντικότερο, έτσι όπως έμαθε τον κόσμο του και τον Τύπο ο Ολυμπιακός, δεν βγάζει πουθενά! Αν είναι να ανέβουν στα κάγκελα πάλι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι το καλοκαίρι, που θα γίνει η στραβή, δεν θα βγει πουθενά! Θα ψάχνει πάντα τον επόμενο του επόμενου (σ.σ. προπονητή). Δεν μπορεί να είναι πάντα ''πατάμε το κουμπί του πανικού'' η λύση στον Ολυμπιακό. Χρειάζεται ψυχραιμία».

Ακούστε αναλυτικά το σχόλιο του Μιχάλη Τσόχου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x