Stoiximan Super League

Τζούριτσιτς: «Ευχάριστη αλλαγή το κλίμα που συνάντησα στον Παναθηναϊκό»

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς μίλησε για την πρώτη... γεύση που πήρε από τον Παναθηναϊκό και τόνισε την πίστη του πως θα είναι πανέτοιμος για το πρώτο επίσημο ματς των «πράσινων» με την Ντνίπρο.

Ενθουσιασμένος από τις πρώτες του εμπειρίες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των «πράσινων» στην Αυστρία.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός εξέφρασε την αισιοδοξία πως θα είναι έτοιμος στο πρώτο επίσημο ματς του συλλόγου με τη Ντνίπρο και στάθηκε ιδιαίτερα στο ευχάριστο κλίμα που έχει συναντήσει στη νέα του ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού:
-Θέλω να σου πω ότι η απόδοση του στο ανεπίσημο ντεμπούτο σου με τον Παναθηναϊκό, ενθουσίασε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
«Η καλή απόδοση είναι κάτι σχετικό, εξαρτάται από την κρίση του καθενός. Εγώ ήθελα στο πρώτο παιχνίδι μου να δείξω ότι μπορώ να παίξω όμορφο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν ήταν αυτό το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι πως μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο. Είναι οι πρώτες μέρες μου στον Παναθηναϊκό, προσαρμόζομαι και πιστεύω πως θα βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα».

-Εσύ σε προσωπικό επίπεδο είσαι ικανοποιημένος με την απόδοση του;
«Οι συμπαίκτες μου, με έχουν βοηθήσει να προσαρμοστώ και αισθάνομαι πολύ άνετα. Πιστεύω ότι κόντρα στην Πετρολούλ έδειξα ένα μέρος των ικανοτήτων μου, όμως δεν θα κρίνω εγώ πως ήταν συνολικά η απόδοση μου. Πάντως, προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος με όσα έκανα στο γήπεδο».

-Δείχνεις ότι απολαμβάνεις και πάλι το ποδόσφαιρο με τον Παναθηναϊκό, μετά από μία δύσκολη σεζόν με τη Σαμπντόρια.
«Πράγματι, η χρονιά με τη Σαμπντόρια ήταν δύσκολη. Οπότε, το κλίμα που συνάντησα στον Παναθηναϊκό είναι μία ευχάριστη αλλαγή για μένα. Ήρθα σε μία οργανωμένη ομάδα, έχω καλούς συμπαίκτες και ζω ένα όμορφο ξεκίνημα».

-Έχεις πάρει μέρος σε λίγες προπονήσεις από τότε ήρθες. Η προσαρμογή σου στην ομάδα είναι εύκολη; Υπάρχει κάτι που σε βοηθάει ή σε δυσκολεύει;
«Ποτέ δεν είναι εύκολο όταν μεταναστεύεις σε άλλη χώρα, με άλλη κουλτούρα. Όμως, η Ελλάδα και η Σερβία είναι δύο χώρες με παρόμοιο τρόπο ζωής και αυτό καθιστά πιο εύκολη την προσαρμογή μου, απ’ ότι θα ήταν σε άλλη χώρα. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί Βαλκάνιοι ποδοσφαιριστές, οπότε μπορώ να συνδεθώ πιο γρήγορα μαζί τους. Όλοι με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Σε γενικές γραμμές, είμαι ικανοποιημένος και ελπίζω ότι θα ευχαριστηθούν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που με επέλεξαν».

-Πόσο χρόνο χρειάζεσαι, μέχρι να δούμε στο γήπεδο τον Τζούρισιτς που θα είναι 100% έτοιμος;
«Δεν μπορώ να το προβλέψω αυτό. Δουλεύω κάθε μέρα με σκοπό να βελτιώνομαι. Ξεκουράστηκα για ένα δεκαήμερο, θέλω λίγο χρόνο για να ξαναβρώ τη φόρμα μου, όμως αγωνίζομαι πολλά χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, οπότε πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσω ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός έχει κρίσιμο παιχνίδι με τη Ντνίπρο στις 25 Ιουλίου, οπότε δουλεύω για να είμαι πανέτοιμος σε αυτό το ματς».

-Ποια είναι η πρώτη εντύπωση του για τον Παναθηναϊκό και το στυλ του;
«Θα έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός έχει επιθετική φιλοσοφία. Έναν προπονητή με ωραίες ιδέες για το ποδόσφαιρο, δεν τον γνώριζα πριν έρθω εδώ και με έχει εκπλήξει πολύ ευχάριστα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x