Η πρώτη επαγγελματική κατηγορία που βάζει λουκέτο στην Αγγλία, έγινε η League Two!

Σε διάσκεψη που έγινε σήμερα ανάμεσα στις ομάδες, τους ανθρώπους της κατηγορίας και την EFL αποφασίστηκε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και θα διακοπεί οριστικά. Ωστόσο, θα υπάρξει φινάλε στο πρωτάθλημα και η τελική βαθμολογία αναμένεται να βγει με έναν πρωτοποριακό τρόπο, μέσω ενός συστήματος προσομοίωσης.

Συγκεκριμένα, στις εναπομείνασες αγωνιστικές θα χρησιμοποιηθεί μια μέθοδος με τον μέσο όρο των βαθμών που έπαιρναν οι ομάδες εντός και εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Φυσικά, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη τι θα συμβεί με τις ανόδους και τους υποβιβασμούς, ενώ γίνονται πλάνα για να διεξαχθούν μόνο τα πλέι οφ (δύο διπλοί ημιτελικοί και ένας μονός τελικός).

Οι ομάδες, πάντως, στην τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν για να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος με τον μέσο όρο των βαθμών που κέρδιζαν συνολικά εντός και εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, ώστε να διαμορφωθεί η τελική βαθμολογία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, αυτή η μέθοδος αφαιρεί τυχόν προκατάληψη για τις ομάδες που έχουν παίξει περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια από τους αντιπάλους τους.
Την ίδια ώρα, οι ομάδες της League One απέτυχαν να φτάσουν σε καποια συμφωνία με την διοργανώτρια αρχή (EFL) και την Δευτέρα θα υπάρξει νέα σύσκεψη για να την τύχη της κατηγορίας.