Super League 2

Το παρασκήνιο της ψηφορορίας στην SL2 και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

Η Super League 2 κατέβασε «ρολά» μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη σήμερα. Τέλος τα τηλεοπτικά για φέτος, οι σκέψεις για αναδιάρθρωση και η πιθανότητα για... 18αρα Super League 1.

Super League 2… τέλος και επίσημα!

Μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη και έληξε με ψήφους 11-4, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία κατέβασε... ρολά.

Οι ομάδες δεν θέλησαν να συνεχίσουν το πρωτάθλημα αφού χρονικά δεν προλάβαιναν να το ολοκληρώσουν μέχρι τις 2 Αυγούστου που έχει δώσει προθεσμία η ΕΠΟ, όπως αναφέρουν. Βέβαια, η ομοσπονδία έχει ανακοινώσει πως η σεζόν παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου αλλά οι ομάδες έπραξαν όπως ήθελαν και όπως σκεφτόντουσαν εδώ και... ενάμιση μήνα.

Στη σημερινή σύσκεψη έπεσαν άλλες δύο προτάσεις στο τραπέζι, για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών. Αρχικά, ο Λεβαδειακός πρότεινε να διεξαχθούν οι δύο αγωνιστικές που μένουν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τα μισά ματς των πλέι-οφ. Η άλλη ήταν της ΑΕ Καραϊσκάκης και ανέφερε πως ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια εδώ, γίνεται επικύρωση της βαθμολογίας και διεξάγονται τα πέντε από τα δέκα παιχνίδια των πλέι-οφ. Αμφότερες οι προτάσεις απορρίφθηκαν, αφού για να αλλάξει η προκήρυξη έπρεπε να περάσει με τα 3/4 των ψήφων.

Την ίδια ώρα, παρότι ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μετά την επικύρωση ο πρωταθλητής (σσ. δικαίως) και ο Απόλλων Σμύρνης δεύτερος και στη θέση για να παίξει διπλά μπαράζ ανόδου, δεν πρέπει να θεωρείται τίποτα δεδομένο. Η φημολογία πως θα γίνει αναδιάρθρωση στις τρεις πρώτες κατηγορίες είναι έντονη και υπάρχει η πιθανότητα για να δούμε του χρόνου... 18αρα Super League 1. Να ανέβουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, να μην πέσει κανένας και η πρώτη κατηγορία να γίνει με 18 ομάδες! Σε όλο αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο η επικείμενη συνάντηση του working group της SL2 με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ενώ αναμένεται στο θέμα της αναδιάρθρωσης να πάρει θέση και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες της SL2 δεν θα πάρουν ούτε... μισό ευρώ από εδώ και πέρα από την ΕΡΤ. Κάτι που είναι προφανές, αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε και οι δύο τελευταίες δόσεις προς τις ομάδες δεν θα δοθούν, όπως είναι λογικό.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα στην δεύτερη κατηγορία; Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης σε όλες τις κατηγορίες θα παίξει τον δικό της ρόλο, ωστόσο την ίδια ώρα οι ομάδες αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός πως δεν πήραν όλο το μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και πως... χάθηκαν λεφτά από τις χορηγίες λόγω του κορωνοϊού είναι δεδομένα! Παράλληλα, τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν αναμένονται ασφαλώς μειωμένα από φέτος (σσ. πήραν αρκετά περισσότερα χρήματα από άλλες χρονιές), οι χορηγίες λιγότερες, ενώ παραμένει άγνωστο εάν, από πότε και σε τι ποσοστό θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x