Γιώργος Χελάκης

Ποιος ΣΥΡΙΖΑ, τώρα…

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε! Η “Ελιά” κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των ευρωεκλογών. Να γιατί. Οι δημοσκοπήσεις του έδιναν περίπου 5% κι αυτός πέτυχε 8%.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε! Η “Ελιά” κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των ευρωεκλογών. Να γιατί. Οι δημοσκοπήσεις του έδιναν περίπου 5% κι αυτός πέτυχε 8%.

Άρα είναι ο μεγάλος νικητής. Σοβαροί αναλυτές και δημοσκόποι τα έλεγαν αυτά το βράδυ της Κυριακής και τα επαναλάμβαναν μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας που γραφόταν αυτό το κείμενο.

Όταν λοιπόν από το 13% των εθνικών εκλογών του 2012 πέφτεις στο 8% είναι επιτυχία. Αν αυτό το 32% των προηγούμενων εκλογών κατρακυλάς στο 8% δικαιούσαι να πανηγυρίζεις διότι οι δημοσκοπήσεις σε έδειχναν ακόμα παρακάτω.

Και η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να πανηγυρίζει διότι έχασε μόλις εφτά μονάδες από τις εθνικές εκλογές του 2012. “Άντεξε” σου λένε οι περισπούδαστοι τηλεαναλυτές.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν τη χώρα έχασαν συνολικά δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες όμως το πρόβλημα είναι του ΣΥΡΙΖΑ διότι ήρθε πρώτος βέβαια αλλά δεν αύξησε τα ποσοστά του. Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει.

Πανηγυρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν εξαφανίστηκε το κόμμα του και χαρακτηρίζει συνταγματική εκτροπή ότι ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από πότε το να διατυπώνεις την πολιτική θέση σου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι συνταγματική επιτροπή μόνο ένας συνταγματολόγος που θέσπισε τον νόμο περί… ευθύνης υπουργών μπορεί να το σκεφτεί και μόνο η ανεξάρτητη δημοσιογραφία των κυρίαρχων ΜΜΕ μπορεί να το διαδώσει.

Όταν τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση χάνουν το 30% της δύναμης τους δεν συνιστά πολιτική απονομιμοποίηση. Τουναντίον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να ζητά εκλογές προφανώς γιατί ενώ είναι πρώτο κόμμα με καθαρή διαφορά δεν αύξησε τα ποσοστά του.

Θα μπορούσε άραγε ο διαπρεπής συνταγματολόγος να μας πει πότε ένα κόμμα δικαιούται να ζητεί εκλογές; Προφανώς όταν ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι στην κυβέρνηση…

Τι σημασία έχει αν ο διεθνής Τύπος, τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ μιλούν για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα.

Αυτά δεν χρωστούν την ύπαρξη τους στα θαλασσοδάνεια και στα δημόσια έργα. Και τι σημασία έχει τι έβγαλε η κάλπη των ευρωεκλογών αν στην επόμενη δημοσκόπηση της “Ανατροπής” του κ. Πρετεντέρη η Ν.Δ “περάσει” τον ΣΥΡΙΖΑ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x