sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πότε (ξανα)έχασε ο Ολυμπιακός;

Για πολύ καιρό είχε ξεχάσει τι σημαίνει ήττα. Για ακόμα περισσότερο είχε ξεχάσει τι σημαίνουν… δυο ήττες. Ο Ολυμπιακός έφυγε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με σκυμμένο κεφάλι μετά από 4 σχεδόν χρόνια.

Πέρασε 36 ματς στη Σούπερ Λίγκα με μοναδικές βαθμολογικές απώλειες τέσσερις ισοπαλίες.

Είχε βάλει πλώρη για αήττητο πρωτάθλημα. Οι ήττες όμως στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δημιούργησαν απορίες πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έφυγε δυο συνεχόμενες φορές με σκυμμένο το κεφάλι σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μια απορία που για ν' απαντηθεί, θα πρέπει να γυρίσει κανείς στις 9 και 12 Μαΐου του 2010, στα ματς με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι-οφ.



Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 11ο λεπτό του πρώτου μεταξύ τους ματς που έγινε στην Τούμπα χάρισε την πρώτη νίκη στους Θεσσαλονικείς, ενώ στον Πειραιά ο Βλάνταν Ίβιτς οδήγησε τον Ολυμπιακό στην δεύτερη ήττα του. Και έγινε ο τελευταίος που το καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο, στο πρωτάθλημα.



Η φετινή ήττα απ' τον ΠΑΟΚ πάντως, δεν υπενθύμισε μόνο την δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αλλά και την εκτός έδρας μετά από περίπου 26 μήνες. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν στην Ξάνθη με 1-0 στις 22 Ιανουαρίου του 2012 και από τότε μέτρησαν 34 εκτός έδρας ματς με 29 νίκες και πέντε ισοπαλίες.

Σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος… διπλή ήττα του Ολυμπιακού ήρθε και πάλι σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά, λίγους μήνες πριν τα πλέι-οφ.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2009 λοιπόν, ο Άρης οδήγησε τους Πειραιώτες στην ήττα με γκολ του Καμπορά.



Στην επόμενη αγωνιστική (6/1/10) ήρθε η σειρά της ΑΕΚ να πληγώσει τους «ερυθρόλευκους» με τον Νάτσο Σκόκο να οδηγεί τον Ολυμπιακό στη δεύτερή του ήττα.



Όσον αφορά στο σύνολο των διοργανώσεων που συμμετέχει, «διπλό» αρνητικό αποτέλεσμα έχει να κάνει απ’ τις 5 Αυγούστου του 2010, όταν ηττήθηκε απ’ την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Europa League, ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δύο εβδομάδες αργότερα, ο Ηρακλής ήταν αυτός που υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην δεύτερη ήττα του.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x