Γιώργος Χελάκης

Ρε, κοίτα να δεις, τι ωραίο «αντιποδόσφαιρο» παίζουμε...

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει από τη Φορταλέσα για το www.sport-fm.gr για τον θρίαμβο της Eθνικής μας ομάδας που μοίρασε απαντήσεις σε όσους την κατέκριναν...

Γράφω από το media center στο «Εστάντιο Καστελάο», δύο ώρες μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να κρίνω νηφάλια όσα είδαμε στον αγωνιστικό χώρο. Όσο κι αν γυρίσω πίσω, δεν βρίσκω καλύτερο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας.

Θεωρώ την εμφάνιση αυτή ως την πλέον παραγωγική. Τη θεωρώ οδηγό για το μέλλον της Εθνικής. Στην έξαψη της μετάδοσης και για μία ώρα αργότερα, το μυαλό μου στριφογύρισε στον ευρωπαϊκό Τύπο, αλλά κι εδώ στην τηλεόραση της Βραζιλίας, που δεν βρήκαν μια κουβέντα καλή να πουν για την πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004.

Όπου δεν υπήρχε αποσιώπηση, υπήρχαν ειρωνικά σχόλια. Μην κρυβόμαστε, κι εδώ στην Ελλάδα από ορισμένους είχαμε μια από τα ίδια. Πιο ψύχραιμος τώρα, τα παραβλέπω όλα αυτά και μένω στην εικόνα του παιχνιδιού.

Ο ίδιος ο προπονητής των Ιβοριανών, ο Σιμπρίλ Λαμουσί, χωρίς περιστροφές, είπε πως η Ελλάδα νίκησε δίκαια γιατί ήταν καλύτερη και σε σχετική ερώτηση που του έγινε, αρνήθηκε ότι η ομάδα μας παίζει αντιποδόσφαιρο. Εξήγησε πως ήταν μια ομάδα επιθετική, που έκανε ευκαιρίες, είχε τρία δοκάρια και πέτυχε δυο γκολ. Ο Λαμουσί, με νωπή την πίκρα από τον αποκλεισμό, τα λέει όλα αυτά. Τι χρεία έχουμε άλλων μαρτύρων;

Με το ποδόσφαιρο που παίξαμε, δικαιούμαστε να ελπίζουμε βάσιμα σε πρόκριση επί της Κόστα Ρίκα την Κυριακή. Το ποδόσφαιρο που παρουσιάσαμε, υπερπαραγωγικό, με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση, με ισορροπημένους παίκτες και ανεξάντλητες δυνάμεις, όπως φανερώνουν τα ατέλειωτα χιλιόμετρα που κάλυψε ο συγκινητικός Γιώργος Καραγκούνης.

Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη επιβάλλει να γίνει ειδική αναφορά στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Ανδρέα Σάμαρη.

Η αναπάντεχη, σε σχέση με τις καθιερωμένες επιλογές του Φερνάντο Σάντος, στο παιχνίδι συμμετοχή του, μας έδωσε ποιότητα και στην επίθεση και στη μεσαία γραμμή.

Υποθέτω ότι ο κόουτς, όταν έρθει η ώρα της σύνθεσης για το ματς με την Κόστα Ρίκα, δεν θα τους ξεχάσει. Προς το παρόν, του αξίζει να το γλεντήσει, να καπνίσει ένα δυο τσιγάρα παραπάνω και να απολαύσει τις δάφνες του. Το ματς κερδήθηκε και από το δικό του θάρρος, όταν έβαλε επιπλέον επιθετικό, αφήνοντας την ομάδα με δύο μόλις χαφ στην προσπάθεια να πετύχουμε το γκολ της νίκης. Και να το θυμάστε. Η ομάδα που είδαμε στο «Καστελάο» έχει πολύ μέλλον μπροστά της.

Γιώργος Χελάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x