Ισπανία

Η Ρεάλ... έπνιξε την Μπαρτσελόνα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα σε ένα καταπληκτικό -παρά την καταρρακτώδη βροχή- clasico και «έπιασε» τη συμπολίτισσα Ατλέτικο στην κορυφή, αφήνοντας τους Καταλανούς έναν βαθμό πίσω!

Ποια βροχή και ποιος αέρας!

Σε ένα καταπληκτικό clasico, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προσφέροντας μια παράσταση αντάξια του μεγαλύτερου ντέρμπι στον κόσμο, με τη «βασίλισσα» να χαμογελάει στο τέλος, επικρατώντας 2-1 των Καταλανών!

Δοκάρια (2-2) και απίστευτες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν τεράστια φάση στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα για να πάρουν έστω τον βαθμό στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο».

Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του... θαυματοποιού Ζινεντίν Ζιντάν «έπιασε» την Ατλέτικο Μαδρίτης -παίζει την Κυριακή (11/04, 22:00) με την Μπέτις στη Σεβίλλη- στην κορυφή της La Liga, με την «Μπάρτσα» να μένει έναν βαθμό πίσω τους.

Με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν, πάντως, καταλαβαίνετε πως έρχεται επικό φινάλε στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να «τρέχει» ένα αήττητο για 13 ματς στη σειρά!



Στο μυαλό του κόουτς: Την ενδεκάδα της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ «κατέβασε» στο clasico ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά με μία αλλαγή, τον Φεντερίκο Βαλβέρδε στη θέση του Μάρκος Ασένσιο.

Ο Γάλλος κόουτς παρέταξε τετράδα (Κασεμίρο, Βαλβέρδε, Κρόος, Μόντριτς) αντί για τριάδα στα χαφ, με τους Βινίσιους-Μπενζεμά στην επίθεση. Στην άμυνα ήταν οι Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο, Νάτσο και Μεντί, ενώ γάντια βασικού φόρεσε ο Κουρτουά.

Στον αντίποδα, ο Ρόναλντ Κούμαν άφησε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα Γκριεζμάν-Πικέ, με τον Αραούχο να αντικαθιστά τον 34χρονο Καταλανό στην τριάδα της άμυνας πλάι σε Μινγκέθα-Λενγκλέ.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Τερ Στέγκεν, δεξιά έπαιξε ο Ντεστ, αριστερά ο Άλμπα και στα χαφ αγωνίστηκαν Μπουσκέτςδ, Ντε Γιονγκ και Πέδρι, με τους Μέσι και Ντεμπελέ στη γραμμή κρούσης.

Το ματς


Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο clasico, πιέζοντας και «χτίζοντας» κατοχή, καθώς, προφανώς, θεώρησε ο Κούμαν πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει «θέματα» στην άμυνα χωρίς τον αρχηγό της, Σέρχιο Ράμος. Στη θεωρία… Στην πράξη, αμυντικά η «βασίλισσα»… μασούσε σίδερα! Και όχι μόνο αυτό.

Με τους Κρόος και Μόντριτς να κάνουν ξανά ΜΕΓΑΛΟ παιχνίδι, και τον Κασεμίρο, αλλά και τον Βαλβέρδε να ακολουθούν από κοντά σε απόδοση, οι γηπεδούχοι ήταν κίνδυνος-θάνατος στην κόντρα. Και αυτό αποδείχθηκε στην πρώτη τους «επίσκεψη» και φάση στο ντέρμπι. Στο 13', λοιπόν, μετά από λάθος του Ζόρντι Άλμπα, και με τον Αραούχο να χάνει τον Μπενζεμά, ο Γάλλος πήρε την ασίστ του Βάθκεθ και με απίθανο τακουνάκι άνοιξε το σκορ για τη «βασίλισσα»!





Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και συνέχισε να έχει την κατοχή, χωρίς, όμως, να μπορεί να απειλήσει. Για να φτάσουμε στο 28'. Ο τρομερός Κρόος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για δεύτερη φορά! Οι φιλοξενούμενοι πια τα είχαν χαμένα, με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να χτυπάει σαν... κόμπρα και με δύο τελικές στο τέρμα να κάνει το 2-0!



Στο 35', μάλιστα, λίγο έλειψε να τελειώσει νωρίς το... έργο, με απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία για τη Ρεάλ. Ο Βαλβέρδε σούταρε από δεξιά και μέσα στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια ο Τερ Στέγκεν έκανε εκπληκτική απόκρουση σε προσπάθεια του Λούκας Βάθκεθ!



Στο φινάλε του ημιχρόνου, ωστόσο -και για όλο το δεύτερο- η Μπάρτσα... ξύπνησε και θα μπορούσε να πάει με ένα γκολ στα αποδυτήρια, πρώτα το δοκάρι, όμως, από απευθείας εκτέλεση κόρνερ(!) και στη συνέχεια ο Κουρτουά είπαν «όχι» στον Μέσι στις καθυστερήσεις.



Το πολυπόθητο γκολ, προκειμένου να ξαναμπεί στο ματς, ήρθε, τελικά, για την Μπαρτσελόνα με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όταν ο Μινγκέθα μείωσε με το... καλάμι από σέντρα του Άλμπα.



Ακολούθησε χαμός.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Αραούχο είχε δοκάρι (61') και... στην αμέσως επόμενη ο Κουρτουά έσωσε το 2-2! Και όλα αυτά, ενώ είχαν ανοίξει οι ουρανοί! Στο 67' ο Κρόος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να νικήσει τον Τερ Στέγκεν και κάπου εκεί χαλάρωσαν οι δύο ομάδες, για να φτάσουμε στο επικό φινάλε, με την Μπαρτσελόνα να χάνει τεράστια τριπλή ευκαιρία στο 94' και στην τελευταία φάση του αγώνα: Μετά από στημένη φάση, ο Μορίμπα έπιασε ένα σουτ από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά, στη συνέχεια ο Τερ Στέγκεν, που είχε προωθηθεί, έκανε το σουτ πάνω στα σώματα, ενώ νέο σουτ έφυγε πάνω από την εστία και ο Ζιντάν μπόρεσε επιτέλους να ανασάνει...

Τα highlights της αναμέτρησης



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Νάτσο, Μιλιτάο, Λούκας Βάθκεθ (43' Οντριοθόλα), Μεντί, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (72' Ισκο), Βαλβέρδε (61' Ασένσιο), Βινίσιους (72' Μαρσέλο), Μπενζεμά (72' Μαριάνο)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο (72' Μορίμπα), Λενγκλέ, Μινγκέθα, Ντεστ (46' Γκριεζμάν), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (64' Σέρζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (81' Μπρέθγουεϊτ), Μέσι, Ντεμπελέ (81' Τρινκάο).

Δείτε το LIVE του clasico εδώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Τελικά τι ομάδα ήταν ο Φράνκο;
El Clasico: Το απόλυτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x