sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Clasico: Αυτή είναι η κορυφαία… μικτή 11άδα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται για το Clasico (16/10, 17:15) και το sport-fm.gr κάνει κάτι τρελό: Επιλέγει την ιδανική 11αδα των δύο ομάδων με το αποτέλεσμα να είναι… ονειρεμένο για κάθε προπονητή!

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Η κορυφαία 11άδα και των δύο

Οι δύο γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ανέκαθεν μαγνήτιζαν τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν, ταυτόχρονα στο τερέν, αθλητές παγκόσμιας κλάσης.

Οι εικόνες, που μας έχει προσφέρει στο πέρασμα των χρόνων το Clasico, είναι απολαυστικές, με την ποιότητα μόνιμα στο κορυφαίο επίπεδο.

Από τη μία έχουμε απολαύσει την εντυπωσιακή φουρνιά των «γκαλάκτικος», με ρόστερ που… ζαλίζει! Ρονάλντο, Ζιντάν, Μπέκαμ, Ρομπέρτο Κάρλος, Κασίγιας. Την ανίκητη ομάδα, επίσης, της τελευταίας 10ετίας, που έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα της, με ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρσέλο, ο Ράμος και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στην άλλη πλευρά, ο αναμορφωτής της Μπαρτσελόνα, Κρόιφ, που γκρεμίζει από την κορυφή την απόλυτα επιτυχημένη Ρεάλ των 70s. Ο Ροναλντίνιο, που με τα μαγικά του αναγκάζει το κατά τα άλλα εχθρικό κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να υποκλιθεί. Η φανταστική ομάδα του Γκουαρδιόλα, που με μπροστάρη τον Μέσι, δίνει τη μία παράσταση μετά την άλλη.

Η συνύπαρξη, λοιπόν, αυτών των εκπληκτικών ποδοσφαιριστών είναι το κατεξοχήν γνώρισμα αυτών των αναμετρήσεων.

Ποιος, όμως, θα ήταν ο τελικός συνδυασμός, σήμερα, αν οι Μαδριλένοι και οι Καταλανοί, την αντιπαλότητα των οποίων διέπει διαχρονικά ανταγωνισμός για τίτλους, ίντριγκα, πολιτικές αντιμαχίες και τοπικιστικές διαφοροποιήσεις, αποφάσιζαν να… ενώσουν τις δυνάμεις τους;

Για να το πούμε πιο απλά, ποια θα ήταν η καλύτερη 11άδα συνδυαστικά Ρεάλ και Μπαρτσελόνα;

H επιλογή της διάταξης δεν μπορεί να είναι άλλη από το 4-3-3, καθώς είναι η αγαπημένη τόσο του Κάρλος Αντσελότι όσο και του Τσάβι. Είναι, άλλωστε, αυτή, που έχουν επιστρατεύσει κατά κύριο λόγο και φέτος, οι δύο τεχνικοί.

Η απουσία του Κουρτουά λόγω τραυματισμού καθιστά αυτονόητη την επιλογή του Τερ Στέγκεν κάτω από τα δοκάρια. O τερματοφύλακας των «μπλαουγκράνα» διαθέτει εμπειρία και θαυμάσια αντανακλαστικά, ενώ μπορεί να προωθήσει χωρίς κίνδυνο την ανάπτυξη από τα μετόπισθεν. Θετική και η εκκίνησή του στην φετινή σεζόν, με την εστία του να παραβιάζεται μόλις 1 φορά σε 8 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Η κορυφαία 11άδα και των δύο

Στο κέντρο της άμυνας τα κλειδιά παίρνει το δίδυμο των «μερένγκες», καθώς Μιλιτάο και Αλάμπα αλληλοσυμπληρώνονται. Σκληράδα στο προσωπικό μαρκάρισμα, ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και ασφάλεια με την μπάλα στα πόδια, βρίσκονται όλα στο ρεπερτόριο των δύο σέντερ μπακ. Όπως και η χημεία μεταξύ τους, λόγω και των διαφορετικών τους στοιχείων.

Στο δεξί άκρο της άμυνας προτιμάται η σίγουρη λύση του Ντάνι Καρβαχάλ. Ο 30χρονος, που έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα σε τέτοιους αγώνες, είναι απόλυτα αξιόπιστος στα αμυντικά του καθήκοντα και στην τακτική του προσήλωση, ενώ χωρίς να είναι… υπερόπλο στο δεύτερο επιθετικό μισό, ανεβοκατεβαίνει την πλευρά και δημιουργεί ρήγματα με την τεχνική του κατάρτιση. Πολλά υποσχόμενος ο Κούντε της Μπάρτσα μέχρι στιγμής, ωστόσο οι λιγότερες παραστάσεις του, αλλά και οι αμυντικές… ατασθαλίες στις οποίες υποκύπτει, οδηγούν στην επιλογή του Ισπανού.

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Η κορυφαία 11άδα και των δύο

Στο αριστερό άκρο της άμυνας, σε μία ακόμα οριακή μάχη, φανέλα βασικού δίνεται στον 19χρονο Αλεχάντρο Μπαλντέ της Μπαρτσελόνα. Ο νεαρός οπισθοφύλακας έχει βρεθεί στις αρχικές επιλογές του Τσάβι σε επτά ματς, προκαλώντας τα βλέμματα με τις πλαγιοκοπήσεις και τη συμβολή του στην κυκλοφορία της μπάλας. Στον αντίποδα, προβληματική η έως τώρα παρουσία του Μεντί, ο οποίος δεδομένα θα χρειαστεί να βελτιώσει την αμυντική του συνέπεια.

Η μεσαία γραμμή, όπου οι δύο «μονομάχοι» συγκεντρώνουν πληθώρα ποιοτικών ποδοσφαιριστών, συνιστά, κατά το γνωστό κλισέ, ευχάριστο πονοκέφαλο. Στη θέση «6», με όλον τον σεβασμό στον σπουδαίο Μπουσκέτς, τοποθετείται ο Τσουαμενί. Ο φέρελπις Γάλλος υπερέχει, πλέον, σε κάθε κατηγορία. Περισσότερα κλεψίματα και ανακτήσεις, ντριμπλάρει συχνότερα, ενώ πασάρει με υψηλότερα ποσοστά ευστοχίας, πραγματοποιώντας, μάλιστα, και πιο ριψοκίνδυνες μεταφορές της μπάλας. Δίπλα του ο Λούκας Μόντριτς, ο οποίος στα 37 του δείχνει να μην τον ακουμπάει ο χρόνος, αλλά και ο Διόσκουρος του, Τόνι Κρόος, με τον οποίον συνθέτουν εδώ και οκτώ χρόνια ένα αχώριστο ντουέτο στον χώρο του κέντρου της «βασίλισσας».

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Η κορυφαία 11άδα και των δύο

Στο αριστερό φτερό της επίθεσης ο Βινίσιους Τζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος μετράει ήδη επτά τέρματα, που τον καθιστούν πρώτο σκόρερ της ομάδας του αλλά και δύο ασίστ. Μόνιμη ανησυχία για τους αντιπάλους αμυντικούς ο «Βίνι», με την ταχύτητα και τις διεισδύσεις του, να τον καθιστούν δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Στο απέναντι φτερό ο Ντεμπελέ, ο οποίος διανύει την καλύτερη του περίοδο με την ομάδα της Καταλονίας. Έχει βρει δίχτυα τρεις φορές, έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ, ενώ είναι καθοριστικός στη δημιουργία ανισορροπιών, με την επιτάχυνση, τις ντρίμπλες και τα ποιοτικά του χτυπήματα.

Στην… τιτανομαχία για τη θέση του σέντερ φορ , ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εκτοπίζει στο νήμα τον Καρίμ Μπενζεμά. Eνδεχομένως είναι οι δυο κορυφαίοι του είδους την τελευταία 10ετια, ωστόσο ο Πολωνός έχει το προβάδισμα λόγω καλύτερου ξεκινήματος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Δεκατέσσερα γκολ για τον «Λέβα», έναντι τεσσάρων του Μπενζεμά. Αμφότεροι, βέβαια, προσφέρουν και συνολικότερα σε ένα παιχνίδι. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη συνάντησή τους το απόγευμα της Κυριακής, όπου ο φορ της Μπαρτσελόνα θα έχει την ευκαιρία να μας επιβεβαιώσει και ο Γάλλος να μας διαψεύσει.

Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Η κορυφαία 11άδα και των δύο

Επιμέλεια: Λευτέρης Παύλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x