Χρήστος Ρομπόλης

Παναθηναϊκός, σα να σηκώθηκε από εορταστικό τραπέζι

Ο κοιμισμένος για τρία δεκάλεπτα Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σωθεί από τη ηλεκτροσόκ του Παπαπέτρου και έχασε χρυσή ευκαιρία στο Βελιγράδι.

Τα περισσότερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού μοιάζουν με τη μέρα της μαρμότας… Το ίδιο σκηνικό σε… λούπα επαναλαμβάνεται. Οι «πράσινοι» μπαίνουν νωθρά, οι αντίπαλοι τους νιώθουν άνετα, τους παίρνουν τον αέρα κι όταν εκείνοι αποφασίζουν να ξυπνήσουν τρέχουν και συνήθως δεν φτάνουν.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και στο Βελιγράδι. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε σα να σηκώθηκε από εορταστικό τραπέζι. Βαρύς, βαριεστημένος και δίχως ένταση, μόνο μια… σόδα έλειπε για να χωνέψει τους 48 πόντους που έφαγε στο πρώτο ημίχρονο απνευστί από τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της Ευρωλίγκας που έπαιζε και δίχως τον μακράν του δευτέρου καλύτερο σκόρερ της (Λόιντ).

Το καλό ξεκίνημα (2-8) μάλλον… παραμύθιασε τους «πράσινους», έδωσε θάρρος στον Ερυθρό Αστέρα και τον έβαλε στο ματς παραχωρώντας έξι επιθετικά ριμπάουντ και επτά πόντους από δεύτερες επιθέσεις μόνο στην πρώτη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε κάκιστη νοοτροπία και εντελώς λάθος πνευματική προσέγγιση, θαρρείς και πήγαινε να παίξει η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα για να κερδίσει «σβηστά». Μάλλον αρκετοί παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη πως η ποιότητά τους είναι αθροιστικά σε ελάχιστα-ου μην και σε κανένα-ματς μεγαλύτερη από οποιονδήποτε αντίπαλο και δεν έχει γίνει κτήμα τους πως αν δεν βγουν από τη μάχη ιδρωμένοι, ματωμένοι και μελανιασμένοι δεν έχουν καμία τύχη, απέναντι και στον ελλιπέστατο Ερυθρό Αστέρα.

Η εικόνα δεν διέφερε και πολύ από αυτή με τη Μακάμπι, μόνο που αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός είχε έναν όχι απλώς γήινο, αλλά και θνητό Νέντοβιτς, που πέρα από την αστοχία του έκανε και το μοιραίο λάθος στο τέλος. Ο Παπαπέτρου γύρισε το τσιπάκι στο τέταρτο δεκάλεπτο και θέλησε να βάλει και τους άλλους στο κόλπο, αλλά ήταν προφανές και στο Τελ Αβίβ πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Κι ο Βόβορας δεν έχει την πολυτέλεια στη φετινή ομάδα, όσο κακός κι αν ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο αρχηγός της ομάδας, να τον «παρκάρει» για πάνω από δέκα λεπτά σερί από το 22’ μέχρι το 32’.

Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά νέο. Ο Παναθηναϊκός του πολύ περιορισμένου ταλέντου υποφέρει από την αρχή της σεζόν σε όλους τους δείκτες με τους οποίους προσμετράται το πάθος, η σκληράδα και η ένταση στο σύγχρονο μπάσκετ. Είναι προτελευταίος σε κλεψίματα, τελευταίος σε λάθη αντιπάλων και έχει κατά συνέπεια την δεύτερη χειρότερη άμυνα στη διοργάνωση, πίσω μόνο από την ανεκδιήγητη Χίμκι. Ε, συγγνώμη, με τέτοια νοοτροπία και σε συνδυασμό με τόσο «φτωχό» ρόστερ ποιος μπορεί να μιλά για οκτάδα; Ούτε καν για δεκάδα ή δωδεκάδα ο λόγος. Καλύτερα ας αξιοποιηθεί η φετινή σεζόν για την επόμενη…

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x