Χρήστος Ρομπόλης

Ο Παναθηναϊκός έχασε γιατί δεν έπαιζε… μονό

Η εξωπραγματική εμφάνιση του Νέντοβιτς είναι κρίμα που δεν συνδυάστηκε με νίκη, αν και ήταν καλύτερος στο… μονό με τον Γουίλμπεκιν.

Είναι από τις βραδιές που πέρα από το γεγονός ότι μια μεγάλη προσπάθεια δεν ανταμείβεται, λες και ένα «κρίμα» που μια μυθική εμφάνιση δεν συνδυάζεται με νίκη. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς πρόσφερε μια απίστευτη παράσταση στο ματς του Τελ Αβίβ, που ειδικά στα τελευταία λεπτά του έμοιαζε με μονό σε αλάνα με τον επίσης καταπληκτικό Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο Σέρβος κέρδισε στα σημεία, αλλά επειδή δεν επρόκειτο για streetball αλάνας αλλά για κανονικό παιχνίδι μπάσκετ, ο Αμερικανός χαμογέλασε τελευταίος γιατί… έφερε και την παρέα του στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός δυστύχησε στη βραδιά καριέρας του «Νέντο» να μην μπορεί να του παρέχει ένα επιθετικό στήριγμα. Έφτασε να σημειώνει σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του, 39, με τον δεύτερο Μπέντιλ να έχει 30 (!) λιγότερους. Πέραν του ότι οι «πράσινοι» ούτως ή άλλως δεν διαθέτουν απεριόριστο οπλοστάσιο, ένεκα και του περιορισμένου μπάτζετ τους, ο μεν Παπαγιάννης δεν τροφοδοτήθηκε επαρκώς απέναντι στους εξίσου πελώριους ψηλούς της Μακάμπι, ο δε Παπαπέτρου έχοντας παίξει στο επταήμερο που προηγήθηκε πάνω 100 λεπτά σε τρεις αγώνες υψηλής έντασης (ακόμη και με το Μεσολόγγι έπαιξε 28 λεπτά) φάνηκε για πρώτη φορά να μην έχει φρεσκάδα και άρα καθαρό μυαλό. Ασφαλώς και το εξαιρετικό αμυντικό πλάνο του Σφαιρόπουλου συνέβαλε στην εξουδετέρωση των δύο διεθνών.

Οι ρολίστες, που ως επί το πλείστον είναι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ, στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά νωθροί στην άμυνα και με πολλά λάθη στην επίθεση. Στο δεύτερο η αυτοπεποίθηση του Νέντοβιτς διαποτίστηκε σε όλους, έγινε πολύ καλύτερη προσπάθεια στα μετόπισθεν, αλλά αν δεν υπάρχει πολυφωνία στην επίθεση δεν κερδίζεις παρτίδα μπάσκετ στον 21ο αιώνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός είχε σωστή προσέγγιση στο ματς και δεν κατέθεσε τα όπλα στις πολλές περιπτώσεις που η διαφορά ξέφευγε ή οι γηπεδούχοι σταματούσαν βίαια με μεγάλα σουτ μια απόπειρα αντεπίθεσης. Το’ χουμε ξαναπεί, ειδικά στην περίπτωση του φετινού Παναθηναϊκού, δεν μετρά μόνο αν χάνεις, αλλά και πώς χάνεις. Άλλη γεύση αφήνουν ήττες σαν αυτές από Βαλένθια, Μπασκόνια ή Βιλερμπάν κι άλλη αυτές από Μπαρτσελόνα ή Μακάμπι. Κι ας γράφει το ταμείο πλέον 5-10.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια του, αλλά από την περασμένη διαβολοβδομάδα δείχνει να κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ασφαλώς έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει, αλλά η πρόοδος είναι εμφανής, έστω κι αν δεν αρκεί πάντα για υπερβάσεις. Το ματς της προπαραμονής του νέου έτους με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι θα δείξει πολλά για το… 2021.

*Την Κυριακή τα λέμε στον ΣΠΟΡ FM, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x