Χρήστος Ρομπόλης

Ο… γνωστός Παναθηναϊκός, θέλει Κιλπάτρικ και ψηλό για να «νοστιμίσει»

Ο Παναθηναϊκός δεν μας έκανε σοφότερους στο ματς με την Μπάγερν σχετικά με τα ατού και τις αδυναμίες του αλλά για να ψηλώσει το ταβάνι του περιμένει τις ενισχύσεις. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης.

Το’ χουμε ξαναπεί… Ένας και πλέον γύρος πια στην Ευρωλίγκα είναι επαρκέστατο δείγμα για να διαπιστώσει κανείς τα ατού και τις αδυναμίες μιας ομάδας. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται ποτέ, πλην εκτάκτων περιστάσεων, να σουτάρει καλά από μακριά ή στις βολές, δεν πρόκειται ποτέ να ρολάρει χωρίς καλό Καλάθη και για να κερδίζει θα πρέπει να παντρέψει με τη σχετικά συνεπή στην αποτελεσματικότητά της άμυνά του και μια ανάλογη επίθεση.

Ο Ρικ Πιτίνο μπορεί με την επίδρασή του, για την ώρα περισσότερο ψυχολογικά και λιγότερο τακτικά, να βελτιώσει κάποια πράγματα, αλλά έχει ανάγκη παρεμβάσεις στο ρόστερ που θα μετατρέψουν την ομάδα του από μία που αγκομαχά να μπει στην οκτάδα σε μια που θα τα καταφέρει και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της στα play offs, ακόμη κι αν βρει στο διάβα της Φενέρ, Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ.

Η εικόνα, συνεπώς, στο ματς με την Μπάγερν δεν έκανε κανέναν σοφότερο. Ο Παναθηναϊκός ήταν σταθερά κακός πίσω από τα 6,75 (3/15) και από τα 4,5 μέτρα (8/14), ήταν και πάλι εξαρτημένος από τις εμπνεύσεις του Καλάθη στη δημιουργία και ταλαιπωρήθηκε ξανά από έναν ψηλό πολύ ποιοτικότερο αν και ουχί ακριβότερο από τους δικούς του. Μοναδικό αξιοσημείωτο της βραδιάς, το ολοκληρωμένο-σε άμυνα, δημιουργία και εκτέλεση-παιχνίδι του Παπαπέτρου, ο οποίος με εξαίρεση το ειδικών για τον ίδιο συνθηκών ματς στο ΣΕΦ έχει επιστρέψει πολύ καλύτερος και κυρίως με περισσότερη αυτοπεποίθηση από τον τραυματισμό του.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, με τα καλά και τα κακά του (θα) φτάνει για να κερδίσει τις… Μπάγερν στο ΟΑΚΑ, αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων θα χάνει εκτός έδρας και δεν θα έχει μεγαλύτερες βλέψεις από μια απλή παρουσία και με ένα πιθανό «σκούπισμα» στα play offs. Η έλευση του Σον Κιλπάτρικ αρχικά και του ψηλού που όπως όλα δείχνουν έπεται, παρότι άργησαν θα πρέπει να ανεβάσουν ποιοτικά το επίπεδο του Παναθηναϊκού, ειδικά στην… μπροστινή πλευρά του παρκέ. Θα πρέπει να προσφέρουν νέες διαστάσεις στο επιθετικό παιχνίδι, με περισσότερη απειλή από μακριά και παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι από τον γκαρντ και τον ψηλό αντίστοιχα. Τα δύο αυτά στοιχεία λείπουν πολύ και περιορίζουν την αποτελεσματικότητα των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα βουνό, με Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις, Μακάμπι και Φενέρ εκτός έδρας και κάπου ανάμεσα την Εφές εντός. Σε αυτή την πεντάδα αγώνων οι μίνιμουμ δύο νίκες, για να μην πούμε τρεις, αποτελούν αναγκαία συνθήκη στη μάχη επιβίωσης των ελπίδων του για την οκτάδα. Πρωτίστως, ωστόσο, θα πρέπει με τις προσθήκες που θα γίνουν να ανεβάσει το επίπεδό του σε τέτοιο βαθμό, που δεν θα βρεθεί στα play offs απλώς για τη συμμετοχή. Γιατί, κακά τα ψέματα, με την τωρινή εικόνα και το υπάρχον ρόστερ το ταβάνι του είναι μέχρι εκεί…

*Κάθε Κυριακή τα λέμε σταθερά στον ΣΠΟΡ FM, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ (όχι μόνο για «αιώνιους» αλλά για όλους), ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x