Χρήστος Ρομπόλης

Η «σταύρωση» του Πρίφτη δεν θα φέρει… Ανάσταση στον Παναθηναϊκό

Όσο ο Παναθηναϊκός φορτώνει σε κάθε Πρίφτη, Κάτας, Βόβορα και πάει λέγοντας τις ευθύνες και δεν κοιτάζει κατάματα το πρόβλημα, αυτό θα διαιωνίζεται.

Ο Παναθηναϊκός είχε αποκαρδιωτική εικόνα, όσο κι αν αυτό δεν αποτυπώνεται στο εύρος του σκορ, σε ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μετά το ιστορικά χαμηλό πλασάρισμα στην Ευρωλίγκα και την απώλεια του Κυπέλλου με… εξαφάνιση από το παρκέ στην τέταρτη περίοδο του τελικού στο Ηράκλειο, ακόμη κι αυτός ο στόχος του πρωταθλήματος δείχνει να πετά αφού το πλεονέκτημα έδρας και η υπεροχή του αιώνιου αντιπάλου υψώνουν τείχος και προς το τελευταίο αποκούμπι για να σωθεί η σεζόν.

Τις τελευταίες ώρες, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει συγκεντρώσει το ανάθεμα, αν όχι της πλειοψηφίας, τουλάχιστον αυτών που προκαλούν περισσότερο «θόρυβο». Αποκαλείται ανεπαρκής, καλείται να παραιτηθεί αν δεν τον… φύγουν άμεσα οι υπεύθυνοι και εν ολίγοις χρεώνεται την όπως προμηνύεται καταστροφική σεζόν του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς και ο ίδιος έχει ευθύνες, από την βασικότερη της κακής στελέχωσης του ρόστερ που έγινε το καλοκαίρι, μέχρι την τακτική ή τη διαχείριση παικτών και αγώνων. Όμως από το σημείο αυτό μέχρι να θεωρείται ο 53χρονος τεχνικός ο βασικός, ου μην και αποκλειστικός, λόγος που οι «πράσινοι» έχουν περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, η απόσταση είναι χαώδης…

Στα μάτια του υπογράφοντος φυσικά και ο Δημήτρης Πρίφτης μπορούσε να κάνει καλύτερες επιλογές το καλοκαίρι ή και καλύτερες… αλλαγές σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, αλλά δεν είναι περισσότερο υπεύθυνος από τη διοίκηση ή την ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού. Προφανώς είναι ο εύκολος «στόχος», αυτός στον οποίο θα «φορτωθεί» η αποτυχία και θα μπει στον προπονητικό μύλο που έχει «αλέσει» τόσους και τόσους προπονητές, από αναλώσιμους μέχρι και ολάκερο Τσάβι Πασκουάλ.

Παναθηναϊκός: Η «σταύρωση» του Πρίφτη δεν θα φέρει Ανάσταση

Αν ο Παναθηναϊκός προσωποποιήσει το πρόβλημά του και πάλι στον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο του, τότε η κατάσταση θα αλλάξει όσο άλλαξε και όταν απομακρύνθηκαν, για παρεμφερείς λόγους, ο Βόβορας ή ο Κάτας στην εποχή εσόδων-εξόδων ή λίγο παλαιότερα ο Πεδουλάκης (τρις), ο Τσάβι, ο Ιβάνοβιτς, ο Τζόρτζεβιτς και τόσοι άλλοι στη δεκαετία της μετα-Ομπράντοβιτς αλλά ακόμη περισσότερο της μετα-Παύλου και Θανάση εποχής. Δεν λέει κανένας πως όλοι οι παραπάνω αδικήθηκαν, αλλά δεν μπορεί επίσης όλοι οι παραπάνω να τα έκαναν όλα λάθος και να είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.

Είναι πασιφανές πως το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι στην κεφαλή. Αν δεν υπάρξει άμεσα λύση με μια νέα κατάσταση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με έναν άνθρωπο που θα διαθέσει χρήμα και χρόνο, όχι απαραίτητα στο βαθμό που το έκαναν οι Γιαννακόπουλοι, αλλά σίγουρα περισσότερο από ό,τι συμβαίνει τώρα, με έναν άνθρωπο που θα είναι διαρκώς πάνω από την ομάδα, προκοπή δύσκολα θα υπάρξει. Κι αν υπάρξει θα είναι συμπτωματική, πρόσκαιρη και βραχύβια. Αλβέρτης και Διαμαντίδης μπορούν να προσφέρουν σε επίπεδο τεχνογνωσίας, κύρους και διεθνών επαφών, αλλά προφανώς ούτε χρηματοδότες μπορούν να γίνουν και αποδεικνύεται πως (βάσει χαρακτήρα) ούτε και ως «μπαμπούλες» μπορούν να λειτουργήσουν για να σφίξουν τα λουριά μέσα στην ομάδα.

Αν κάποιος πιστεύει πως με μια απομάκρυνση προπονητή θα λυθούν όλα ή έστω κάποια από τα προβλήματά της ομάδας, ο επόμενος δύσκολα θα αποφύγει τη μοίρα του Πρίφτη, του Βόβορα, του Κάτας και όσων «θυσιάστηκαν» για έναν καλύτερο Παναθηναϊκό που δεν εμφανίστηκε όμως ποτέ. Κι αν αντί το πρόβλημα κατάματα και μια δραστική λύση, εξακολουθεί να αναζητείται το επόμενο εξιλαστήριο θύμα, μάλλον τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη για το «τριφύλλι».

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x