Χρήστος Ρομπόλης

Παναθηναϊκός: Όταν δεν αντέχει να βλέπει ούτε ο Διαμαντίδης…

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο παρκέ όλα τα κακά χούγια που είχε και επί Βόβορα και μοιραία έχασε από μια καλύτερη ομάδα απογοητεύοντας μέχρι και τη σημαία του.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μεγαλύτερο και… ευρύτερο από τον Γιώργο Βόβορα. Όποιος περίμενε πως μετατρέποντας για πολλοστή φορά σε αποδιοπομπαίο τράγο τον προπονητή θα μεταμορφωνόταν ως δια μαγείας μια προβληματική σε όλα της ομάδας, μάλλον έτρεφε αυταπάτες. Άλλωστε το κλαμπ έχει θυσιάσει σχεδόν διψήφιο αριθμό προπονητών στην μετα-Ομπράντοβιτς εποχή χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Κανένας σώφρων ή ρεαλιστής άνθρωπος δεν είχε την αξίωση από τον Παναθηναϊκό να παίξει ξαφνικά σπουδαίο μπάσκετ. Αυτό όμως που μπορούσε δικαιωματικά να «απαιτεί» είναι από τους παίκτες να βγάλουν εγωισμό και αντίδραση. Αντ’ αυτού εκείνοι μπήκαν στο παρκέ παρουσιάζοντας τα ίδια κακά χούγια που έχουν φέρει την ομάδα σε ιστορικό ναδίρ στην Ευρωλίγκα.

Για άλλη μια φορά μπήκαν νωθρά στο γήπεδο, για άλλη μια φορά επέτρεψαν στον αντίπαλο να νιώσει άνετα, για άλλη μια φορά το πρώτο φάουλ έγινε στα έξι λεπτά, για άλλη μια φορά η πίεση στην μπάλα ήταν με τα μάτια, για άλλη μια φορά η αντιμετώπιση του πικ εν ρολ ήταν κάκιστη… Αν σε όλα αυτά, που είναι πρωτίστως θέμα διάθεσης, πάθους και συγκέντρωσης προστεθούν και οι ελλείψεις του ρόστερ σε δημιουργία, σουτ, ποιότητα, εμπειρία και βάθος, καταλαβαίνει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε καν να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε μια ομάδα που έχει 8-2 μακριά από την έδρα της, είναι με τα… μπούνια στην οκτάδα της Ευρωλίγκας και πρωτοπόρος στην VTB League.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επειγόντως restart, ου μην και… format. Μπορεί αυτό να γίνει με τον Όντεντ Κάτας; Αμφιβολίες υπάρχουν, όχι μόνο επειδή η προπονητική πορεία του Ισραηλινού δεν πείθει επαρκώς πως είναι ο κατάλληλος για τη θέση ή ο επόμενος… Βόβορας, αλλά κυρίως επειδή η διοίκηση, ακόμη και με τη νέα της πιο μπασκετική σύνθεση, δεν απέφυγε τις συνήθειες της παλιάς με την καρατόμηση του εύκολου θύματος, του προπονητή.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό δεν είναι φυσικά να χαθούν από νωρίς τα playoffs ή να τερματίσει στις τελευταίες θέσεις της Ευρωλίγκας, αλλά να ξενερώσει τους πάντες στον οργανισμό του. Κι όταν βλέπεις τον ψυχρό συναισθηματικά Διαμαντίδη να αποχωρεί σκασμένος, ενοχλημένος, απογοητευμένος και ξενερωμένος από τη θέση του οκτώ λεπτά πριν το τέλος, πώς άραγε θα αισθάνεται ο κόσμος που «τρώγεται» με τα ρούχα του εγκλωβισμένος στο σπίτι του; Ή ακόμη και παίκτες όπως οι Παπαπέτρου, Νέντοβιτς, Μήτογλου και Παπαγιάννης, που αποδεδειγμένα μπορούν να αποτελέσουν μέλη ενός κανονικού Παναθηναϊκού αλλά σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θα τους αδικήσει κανείς αν σκεπτόμενοι ψυχρά επαγγελματικά αρχίσουν να ψάχνονται για αλλού;

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x