sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σέρχι Κανός: Το Common Goal και η διαφορετική πτυχή του εαυτού του

Ο Σέρχι Κανός, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, έχει και μια άλλη πλευρά, αυτή της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την πρωτοβουλία του Common Goal.

Μία σημαντική προσθήκη αναμένεται να κάνει ο Ολυμπιακός, προσθέτοντας στο ρόστερ του τον Σέρχι Κανός, ο οποίος καταφθάνει σήμερα στην Ελλάδα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός διαθέτει και άλλες πτυχές, με μία εξ αυτών να είναι η επιθυμία προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί, εδώ και λίγους μήνες, μέλος του Common Goal, μιας πρωτοβουλίας του Χουάν Μάτα, με πολλούς ποδοσφαιριστές και προπονητές να ανήκουν επίσης σε αυτή. Ανάμεσα τους, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Σερζ Γκνάμπρι και ο Τζόρτζιο Κελίνι.

Συγκεκριμένα, κάθε μέλος της, παραχωρεί το 1% του μισθού του, το οποίο δίνεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, με σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο Κανός είναι από τελευταίους που εισήχθησαν στον εν λόγω οργανισμό, θέλοντας να συνεισφέρει οικονομικά για νέους ανθρώπους στην Αγγλία, την Ισπανία και την Κολομβία, από την οποία κατάγεται και η σύντροφος του. Συγκεκριμένα, το ποσοστό του μισθού του πηγαίνει στις οργανώσεις Asociacion Alacran 1997, Fundacion Colombianitos, και Football Beyond Borders.

«Αποφάσισα να γίνω μέλος του Common Goal, καθώς σκεφτόμουν να κάνω κάποια πράγματα για την κοινότητα εδώ και αρκετό καιρό.

Αλλά δεν το είχα κάνει ακόμη, μιας και δεν είχα τη δύναμη να κάνω το βήμα να επικοινωνήσω με κάποιον. Και τότε ήρθε το Common Goal και κάνουμε σπουδαία πράγματα.

Πιστεύω πως εμείς, σαν κοινότητα, σαν άνθρωποι, έχουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο»
ήταν τα πρώτα λόγια του 25χρονου ακραίου επιθετικού ως μέλος του Common Goal, προσθέτοντας:

«Από μόνος μου, δεν θα μπορούσα να κάνω τον κόσμο καλύτερο, αλλά αν γίνω μέλος μιας κοινότητας που κάνει σπουδαίο έργο, μπορώ να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό.

Για άλλους ποδοσφαιριστές που θέλουν να συμμετάσχουν στο Common Goal, πιστεύω πως κάθε άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει αν το θέλει, και όσοι είμαστε ενωμένοι στο να κάνουμε κάτι καλό, θεωρώ πως αυτό είναι κάτι σπουδαίο.

Όταν είπα στους ποδοσφαιρικούς φίλους μου, σκέφτηκαν πως ήταν σπουδαία ιδέα να συμμετάσχουν στο Common Goal, καθώς ο καθένας γνωρίζει ότι πάει να γίνει κάτι εντυπωσιακό. Έτσι, ελπίζω και οι ίδιοι να συμμετέχουν σε αυτό».


Ο Σέρχι Κανός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχοντας παραστάσεις από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ωστόσο, πέραν αυτού, πρόκειται και για έναν σπουδαίο άνθρωπο, που θα κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με την παρουσία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x